Hej. 3 mån sen sist. Sökte hjälp 6 m sedan, gick klinik tog antabus. Tycte allt gick bra.. Nästan nykter i 6 mån. Bad sen få recept o sköta mig själv.. Men icke.. Druckit nu 3-4 dar i veckan.. Mår nu skit efter 3 daars drickande.. Tog antabus i dag.. Hu sån ångest... hjälp.. Vad göra?

Mvh

Berra58

Inga tankar på A idag. Nyss hemkommen från lyckad 2dars resa med sonen och exet. Verkar som vi blivit lite kära i varandra igen.. Omtumlande känsla som fyller mig helt med både lycka o förskräckelse. Men nu sitter jag åter ensam o vet inte riktigt hur man ska fördriva tiden (farligt). Kanske därför jag gick in här o skrev..
Imorgon en "vit vecka"!
Forts följer....

Kram t alla ???

Åh Berra,

Jag är så glad för din skull ! Att känna det där pirret i magen, förväntningarna och de hoppfulla tankarna. Det get ett nytt fokus för oss, eller hur ? All lycka är bra lycka ! Unna dej nåt gott att äta hemma eller ett bad från en brygga, sträck upp armarna mot sommarhimlen och låt känslan av att leva känslorna som nykter och med alla känslor närvarande strömma in. Det förtjänar du.

Styrkekramar och pepp ?

Berra58

Känns exakt som du skriver!
Samtidigt skräckslagen över att bli besviken/sviken.. Klarar jag av detta???
Får väl skynda långsamt o se tiden an.

Tack f respons ?

Berra58

Ja! Ensamhet är nog största risken för mig. Det är då drickandet kommer igång. För att döva sorgen, ha något att göra, få inspiration, våga leva etc etc...
Hur löser man det??? Man kan ju inte heller inleda ett förhållande bara för att slippa vara ensam. Och man kan ju inte heller jobba dygnet runt....
Man får väl börja i nån ände.. Fylla nån eller några kvällar i veckan med annat än destruktivt drickande.

Take care! ?

... gå vidare ?

Skräckslagen, ja, jag med har varit där och varit värsta losern men bitit ihop och vågat älska igen. Samtidigt är det ju också en underbar chans, ett vackert löfte om att få segla i hamn och att ge sin nykterhet och blottlagda själ i ett par trygga händer som den finaste gåvan du kan ge den du älskar.

Skynda långsamt, var helt ärlig och lägg din själ i det om det känns rätt. Livet är så skört och kort och vi förtjänar att vara lyckliga.

Allt gott, kompis !

Dricklagom

Lösningen är ju otroligt enkel egentligen, det är värre med genomförandet. Lösningen är att umgås mer med folk, boka möten, sätta träffar, snacka rundor, föreningar och det hela. Jag gör liknande ibland, och dricker då mindre. Funderar lite över om jag inte behöver de där stunderna, för jag gillar min ensamtid. Den är trygg - och bra, om jag bara sköter drickandet. Idag har jag en sådan dag. Ensam hemma och flera saker som måste, helt enkelt måste, göras.

Det är en fin teori, en fin lösning på papperet. Men jag är introvert och hade varit helt slut på en vecka om jag levt så. Hade aldrig orkat. Behöver vara ensam för att ladda batterierna. Har även en verksamhet hemma där jag drar in lite till ekonomin, så därmed krävs också att jag är ensam ibland. Fina undanflykter jag har, va?

Någon aktivitet kanske kan funka för dig. Har du hobbies eller något du gillar att pyssla med? Kanske inte botar drickandet helt, men om tiden förlängs och att man inte dricker så fort ser jag som en seger i sig. Jobbar med mig själv så just nu. Dricker fortfarande, men blackouter, fyllesamtal och det där har jag kommit bort ifrån. Tror och hoppas de är under kontroll.

Bara några tankar, hoppas du hittar något som funkar för dig.

Här är näven - skakar hand.

Dl

Berra58

.. går mot sitt slut. Helnykter dag såklart. Grattis Frankrike!
Så himla trött i två dagar, hoppas piggare i morgon. Har bokat en date med xet.. Så förvånad hon sa ja. Lite nervig innan morgondagen.. Hur gör jag? Ska jag vara avvaktande, eller på?
Det ger sig kanske. Positivt e ju att tankarna är på henne o inte på A..

Ha d gott alla ???

Sommarflickan2018

???????

Bra jobbat och va glad jag blir att läsa om din och exets lite spirande känslor och kommande dejt. Det är du värd.

Ser fram mot att få läsa hur dagen gick.

Kram

Inte avvaktande men försiktigt uppvaktande ? ?

Ditt fina själv - bara som du är !

Sätt henne i främsta rummet - låt henne prata och ta det därifrån ?

Du blir kanske överraskad ?

Lycka till nu, det kommer att bli jättebra. Sommaren är ju som gjord för en skön promenad, en go-fika eller en pizza nånstans..

Både att det går bättre och bättre med alkoholen, men självklart också att du dejtar ditt ex. Om det känns rätt för er båda, håller jag alla tummar för att ni hittar tillbaka till varandra. Förmodligen ökar motivationen angående A ännu mera då. Lycka till! ♡