Jag är en kvinna, fru, mamma, yoga- hälso- träningsintresserad, empatisk, filosofisk, energisk, nyfiken, positiv person med alkoholproblem. Jag tror att jag är alkoholist. Jag vill gärna vara nykterist.
Tyvärr har jag misslyckats med att sluta dricka så många gånger att slutandet blivit en paus som alltid slutat likadant. Tillbaka till alkoholmissbruk. Jag slutar att sluta helt enkelt. Jag tappar liksom intresset för att skriva här, för att kämpa, jag liksom glömmer att jag inte kan dricka och tar det där första glaset ändå.

Jag behöver hjälp!! Hur slutar man och håller sitt löfte? Jag vill verkligen att min hjärna ska fatta även om en vecka att beslutet är slutgiltigt. Men hur gör man? Hur sjutton slutar man dricka för evigt?

Berra58

Många många gånger skulle ha varit den sista... Jag har inget svar till dig. Ville bara du skulle veta att du inte är ensam, kan ju vara ett stöd. A upptar ju så stor del av livet, har gjort iallafall.. Ska vi ta bort A permanent ur livet, så måste vi ju tillföra ngt nytt?! Annars blir det ju bara en paus, som du säger. Fokus kanske ska ligga på vad vi ska tillföra våra liv. En del nöjer sig med AA-möten, andra hittar Gud, ett nytt intressant jobb, träffa ngn, börja träna... Osv. Bara några tankar, inga revolutionerande nyheter.

Vi får kämpa på!

Ja, tillföra nåt. Beteendeförändring. Antabus kanske.
Skilsmässa kanske.
Just nu är jag så låg att jag knappt har nåt hopp.
Bakis, ångest. Imorgon börjar tankarna på ett glas vin.
Jag har lovat min 12 åriga son att inte dricka på två veckor. Inte en droppe. Inte ens i smyg. Jag börjar så.

Hejsan
Fan vad bra att du vill få till en förändring! Om du läser min "blogg" kan du se hur jag påbörjade min "resa". Kan det vara ngt för dig? Raka puckar, lägga korten på bordet, vara öppen mot dina nära och kära och ev din arbetsplats. Jag lovar att det är så jävla skönt!
Då får du hjälp/ stöttning och support av alla runtomkring dig ❤️.
Tror stenhårt på dig ??!
Kram Sigge

DetGårBättre

Två enkla saker först som vi måste förstå. Vi människor har svårt att greppa att universum aldrig tar slut. Det blir lite panik när vi tänker så - vi kan inte greppa det helt enkelt. Samma sak är det ju om du ska sätta upp att du aldrig får dricka någon alkohol igen. Det blir ogreppbart eftersom det är något som aldrig slutar - precis som med universum.

Skala ner det. Men sätt inte upp (enligt mina erfarenheter) slutmål där du ska vara nykter i två veckor eller tre månader eller vad vi nu ser som möjligt. Oftast leder det till en enda sak. Belöningssystemet ska ha sitt för vi har ju varit så sjukt jävla duktiga att inte ha druckit alkohol på x antal dagar nu. Om vi sen firar och går rätt in i väggen direkt eller om vi sakta börjar dricka mer kontrollerat är vi tillbaka i samma mönster väldigt snabbt.

Det du ska göra är att ta ett beslut att du inte ska dricka och det utan tidsgräns. Om du sen ska börja dricka igen får du reflektera fördelar och nackdelar och påminna dig om att det innebär ångest och annan skit om du väljer att dricka igen den dagen du ämnar ändra ditt beslut till ett nytt. Viktiga är att ta och fatta aktiva beslut. Inte bara åka med i karusellen för att det snurrar för mycket i huvudet.

Om du sen fattar ett nytt beslut om två veckor eller två år spelar egentligen mindre roll. Dock är förutsättningarna bättre för att kunna ha ett kontrollerat drickande om man hållit uppe en lång period över flera år - men många faller oavsett tillbaka till gamla mönster. Oftast måste man göra en inre resa under tiden också för att eventuellt kunna få ett annat resultat i framtiden.

Många tar en dag i taget - du måste hitta det som passar dig!

Tack för goda råd! Jag ska läsa din blogg Sigge69!

Nu fattar jag grejen med ”en dag i taget” gällande nykterhet! Såklart! Så rätt! Kämpa i två veckor och rasa ihop? Nää,,,fatta beslutet i nuet! Aldrig ens tänka framåt! Fan va bra! Det ska bli mitt nya sätt att se på saken. Här och nu. Vill jag supa NU? Nej. Inget annat.
(Fast nu har jag lovat sonen så det blir kanske lättare att ta nej beslutet)

Vill jag dricka nu? Nej! Det vill jag inte. Så skön känsla!

Tack!! Mer sånt!! ??

Tack för goda råd! Jag ska läsa din blogg Sigge69!

”DetGårBättre” — Nu fattar jag grejen med ”en dag i taget” gällande nykterhet! Såklart! Så rätt! Kämpa i två veckor och rasa ihop? Nää,,,fatta beslutet i nuet! Aldrig ens tänka framåt! Fan va bra! Det ska bli mitt nya sätt att se på saken. Här och nu. Vill jag supa NU? Nej. Inget annat.
(Fast nu har jag lovat sonen så det blir kanske lättare att ta nej beslutet)

Vill jag dricka nu? Nej! Det vill jag inte. Så skön känsla!

Tack!! Mer sånt!! ??

(Var och köpte L-glutamin och har läst en hel del positivt om aminosyran och hur den hjälper mot alkoholberoende!! Första dosen tagen.)

Tror också att en dag/timme/minut i taget hjälper många. "I dag är jag nykter, i morgon tar jag ett nytt beslut." Gillar också "Jag får dricka, men väljer att låta bli".

Du låter beslutsam, jag tror på dig! ♡

Ännu en dag och ett nytt beslut. Tänker inte veva omkring frågan i skallen. Vill gärna se de positiva effekterna av att inte dricka alkohol. Men vet att jag får ha tålamod. Förra året förstörde jag mitt alkoholslutande genom att ta en drink på semesterresan. Det gick rakt utför och jag slutade inte dricka. Jag fick panik och overklighetskänsla mitt under resturangbesök med man och barn. Återställare för att slappna av. Svettades och vankade omkring för att lugna psyket tills det avtog. Barnen blev oroliga för mig, förstod inte varför jag betedde mig så. Det är inte värt att dricka! Den timmen alkohol är trevligt är inte värd oron, illamående, ångest, panik, darrningar, rädslor, mm. Psyket och kroppen mår så illa.
Jag vill vara stark i kropp och själ. Jag vill vara en bra förebild för mina barn. Den här gången (semester snart) har jag byggt upp ett beslut om att semestern ska baseras på barnen, återhämtning, vila, rensa kropp och själ.
Vill jag dricka a? -Nej, det vill jag inte.

Dina ord och meningar visar att du har KRAFT och en VILJA att göra skillnad för DIG! Resten får du "på köpet" liksom är du stark i kropp och själ så kommer dina nära & kära att må ännu bättre ❤️. Jag själv avskyr att planera framåt, är väldigt mkt här och nu. Men känner att det är en styrka du har att du planerar och lägger upp strategier framåt. Ex hur du ska fixa den kommande semestern. Avslutningsvis, skriver jag som förra inlägget avslutades.
JAG TROR STENHÅRT PÅ DIG??!
Kram S69

De är just detta som är SÅ sorligt med A. Som du skriver du är kvinna,fru och mamma.Och mycket där till. Sen kommer Alkoholen som oxå ger en en "identitet" - Alkoholist.
Identiteten som förpestar dom andra...

Tänk inte för långt fram. Ta dag efter dag.De kan vara tillräckligt jobbigt att arbeta med sig själv även då.Va i nuet.Om du har viljan som jag känner av från din text att du har så är det en stor början ..Börja i små steg och med det så kan du även njuta av nykterheten och märka skillnad och känna befrielsen som de ger en..☺️

Först vill jag säga tack för era fina svar!

Sen vill jag berätta hur skönt det är att vakna en söndag morgon. Nykter!!
Fåglarna kvittrar, solen vill in genom gardinerna, katten vill ha uppmärksamhet, familjen sover. Jag ska med glädje och energi göra frukost åt dem. Sen ska jag träna = ny energi!
Igår kväll var tuff! Jag var så nära. Det är så skört det här. Man vet aldrig.
Jag ska vara här och nu.

Jag fortsätter att testa L glutamin! En dos dagligen mot a-sug!

?

Söndag kväll.
Hjärnan och jag dividerar om att kanske ta ett glas vin eller bara en klunk eller kanske en dag på semestern eller inte alls eller bara en klunk whisky eller en liten öl den är ju svag eller kanske sluta helt eller ångestdämpande eller liite vin eller en massa sprit eller.......

Vill jag dricka alkohol just NU?
-Nej, det vill jag inte.

Pheeeeeew! Den här dagen gick bra!
Ge miiiig styrka!!! För nu kommer suget!?

ACD17

Har lite samma problem här. Viljan och motivationen finns, men styrkan/balansen verkar inte finnas på plats.

Har haft antabus nu i 19 dagar, fungerar bra för mig iaf - så att jag kan inte kan lura mig själv.

Prova antabus =)

Conny15

Har själv länge velat bli nykterist men mest försökt att förlika mig med vad jag missar. Och misslyckats.... Denna gången försöker jag förlika mig själv med att fördelarna kommer lite längre fram och ha tålamod , nykter i 2,5 vecka nästan nu ?