Det var ett tag sedan du skrev detta inlägg och du har inte fått svar på det. Ibland kan det vara så att man behöver skriva flera gånger innan någon svarar, det är flera som skriver och ibland är det väldigt många samma tidpunkt.

Det hörs att det hjälper dig att reflektera kring alkoholens plats i ditt liv. Du ser att det är dubbelt för dig i hur den både ger och tar. Så är det för många och flera kan säkerligen känna igen sig i det som läser det du beskriver här.

Du klarade ett par dagar att inte dricka, något hjälpte dig då att klara det. Oavsett är du här och skriver och läser nu som ett stöd på vägen. Kanske kommer du på flera saker som blir hjälpsamma för dig framåt.

Fortsätt gärna berätta hur det går för dig, eller bara läs runt här på forumet. Vad som än känns hjälpsamt för dig!

Ha en bra helg!

Vänliga hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

På ett vis så har det skett/sker då och då.Men de andra överväger till det positivt ändå.För mig måste jag även få höra de "negativa" som faktiskt kan göra så mitt sug stärks och även att ursäkter för att dricka kommer. Pga detta är inte lätt,man kan inte fly ifrån det och de är något man måste förstå vare sig hur jäkligt det känns.De negativa gör så att vi lär oss vad vi kan klara av eller inte.Det kan vara att jag läser något här inne på A-hjälpen som kan "trigga" igång tankarna/känslorna - från någon berättelse/situation som man känner igen, till att någon kanske har tagit ett återfall.Men vare sig så kan man lära sig av andras misstag (även hur sorligt det än låter ).Man kan reflektera vad hon/han har och berätta,deras tankar, reflektioner,tips och råd. Vi ger varandra stöttning pga vi är i samma båt men de betyder ju inte att det inte kan gunga ibland..

Det va så jag kände när jag gick på AA.Om jag hade varit på ett okey humör innan så va det sämre när jag gick därifrån.De är kanske inte alltid bra att konstant påminnas att man är "alkoholist" och har ett beroende.De finns där vare sig.Så när jag mår bra så ska jag ju njuta och bara ha det bra för morgon dagen blir kanske en kämpar dag!..

Kram