Tack för alla bra inlägg i detta forum. Det hjälper mig mycket i min situation.
Jag är precis som många av er fast i rödvinsträsket. Ingen i min omgivning tror att jag har några problem med alkoholen. Jag är på jobbet varje dag och gör vad jag ska. Men det enda som rör sig i mina tankar är hur många timmar det är kvar innan jag ska få dricka vin igen. Tänker jag på högtider är min första tanke; vad och hur mycket och i vilket sammanhang jag kommer att kunna få dricka. Det här har kommit smygande gradvis och när jag bestämde mig för att dra ner på drickandet (i januari) insåg jag för första gången att jag inte kunde.
Nu har jag lyckats att hålla upp i en vecka! Inte så lång tid, men jag känner mig överlycklig och samtidigt rädd.
Rädd för hur jag ska stå ut med tomheten och tristessen efter jobbet varje kväll, utan vin!? Hur ska jag kunna gå ner i varv? Vad kan man ha att se fram emot istället? Hur har ni gjort?

P.s Jag lever ensam

Festen är över nu

Herregud, vad mycket tid man har nu. Kvällen slutar inte vid 19.30. Gör mig små meningslösa ärenden till sopsorteringen stup i kvarten för att få tiden att gå.
Vad gör ni på kvällarna?

Mirabelle

Roligare än så är jag inte... Jag jobbar på kvällarna. Fast bara med de kreativa delarna av mitt uppdrag, som jag tycker är superkul :) Tristess-inslag sköts under arbetstid ;)

Emma79

Är med barn, läser mycket, flipprar med telefonen.

Nu försöker jag få till kvällspromenader efter middagen, promenera I stan titta på utsiktet och uteserveringar, Parker o kyrkogårdar.

?

Ja, utan alkohol får man mycket tid och ibland spring i benen! Synen, luktsinnet och andra sinnen skärps och en hel del som tidigare gömts undan, – både fysisk och psykisk smuts – uppenbaras... Inte bara smuts lyckligtvis, utan också vackra, intressanta ting: blommor, fåglar, människor och mycket, mycket annat!

Festen är över nu

om att sinnena skärps. Helt plötsligt bubblar det upp en massa kreativa tankar, eller så börjar man lägga märke till att den gamla tallen vid Konsumbutiken är väldigt vacker. Kyrkogårdar är inte så dumt heller. Natur och kultur i en bra mix. (så kanske man inte kan säga, låter inte så vördnadsfullt).
P.s Konstaterade att det var mycket folk på Systembolaget idag, när jag gick FÖRBI.
Ha det fint//J

Emma79

...att dina tankar inte hela tiden upptas av alkohol längre! Det verkade lite så på ditt första inlägg.

Småsaker I vardagslivet is the shit. Jag läser barnens böcker för femtielfte gången och inser nu att jag under en lång period varit med knoppen så långt bort I a-dimman att jag aldrig ens kopplat vad det handlade om.

?

Festen är över nu

Idag är det dag 14 utan a. Jag vet att det pågår mycket diskussioner huruvida man ska räkna dagar eller ej. Som nybörjare på det här känner jag ett behov av att räkna dagar. Bara för att ha något att förhålla sig till. Eller referera till när det känns tung. För när var det senast som jag var helt nykter i 14 dagar, ärligt talat?

Idag känner jag mig dock grinig och uppgiven. Min fysiska form har inte varit så dålig på länge. Vaknar med ont i huvudet och sjukdomkänsla i kroppen varje morgon. Jag har så fruktansvärt ont i huvudet att jag nästan är orolig. Går det inte över någon gång? Jag ser ut som en vandrande vålnad.
Imorgon är jag bjuden på grillfest och jag har blivit ombedd att fixa vinet. Ha,ha, ska man skratta eller gråta?
Sorry för min negativa attityd i dag, men jag måste bara få det ur mig någonstans.

Elise64

Stå ut med måendet... det går över?Jag räknar dagar men bara för att peppa mig själv...?‍♀️Skönt för alla dagar som går fran till mål.. väl där framme ska jag utvärdera mitt mående, och framtida liv?

Emma79

Att sjuk kan man ju bli även om man är nykter ?

Själv hade jag spänningshuvudvärk I 3 VECKOR efter 2 mån. Kan kanske ha varit A relaterat, gammal skit som tillåts komma fram, upp.

Kanske har man inte känt allt det där innan för bakis var standard-läget.

Håll ut, du har en lång resa framför dig! Och 14 dagar bakom- en sorts evighet.

Kämpa på ?

Gör precis det du vill hjälper dig att nå dina mål. Räkna dagar är för många ett mycket enkelt sätt att bli motiverad. Och kom ihåg, varje nykter dag är en vinst. För kalendern, visst, men framför allt för kroppen. Lycka till! ♡

Festen är över nu

30 dagar idag utan A. Känner mig så otroligt stolt över mig själv. Ville bara berätta det för någon. Trevlig söndag på er.

Det är klart att du ska känna dig stolt. Helst vill man ju skrika ut de här milstolparna, då inte många förstår vilken oerhörd kamp det ofta varit för att nå dit. Bra jobbat!

Mycket bra jobbat! För min del valde jag att sluta helt, fanns inget alternativ..Minskat, bytt sorter, bara vissa tillfällen osv, osv i all oändlighet, gjorde att jag efter 4 nyktra veckor tog beslutet..Jag fattade då att det är betydligt enklare att vara helnykterist, än att försöka minska..Hittills har jag aldrig hört om någon som är beroende av alkohol eller droger, som fått bort beroendet ur hjärnan..

Festen är över nu

Tackar så mycket för uppvaktningen=). Det värmer. Ni vet ju hur tufft det kan vara. Ja, man börjar ju fundera lite på framtiden. Jag trodde ju aldrig ens att jag skulle klara 30 dagar, så jag har liksom bara tänkt "en dag i taget". Att dricka i min ensamhet har varit min svaga punkt. Det vet jag att jag aldrig mer kan göra. Det är direkt livsfarligt för mig.
Jag fortsätter att ta en dag i taget, ett tag till.

Jag hänger på här....Lyckades med 17 dagar senast (i april) men sen föll jag tillbaka ....
Nu har jag kommit 2 dagar när jag nu tar nya tag!
Det måste kännas härligt att vara stolt över sig själv....och "en dag i taget" är en bra metod.
Fortsätt så och lycka till fortsättningsvis.

Festen är över nu

Av olika anledningar så drack jag vin i onsdags. Grillfest på landet. Välkomstdrinken var upphälld i var sitt glas. Jag kände inte värdfolket så bra och det fanns inga alkoholfria alternativ mer än vatten från en dunk. Jag kände att jag inte vill vara besvärlig OCH jag ville inte framstå som en person som har problem med alkoholen (träffen var jobbrelaterad).
Till min stora lycka blev inte detta någon trigger för mig att börja dricka igen.Tvärt om, blev jag än mer stärkt i min uppfattning att a inte är för mig. Att jag är värd mer än det där jäkla giftet. Ja, i grunden handlar det väl om kärlek till sig själv. Så jag fortsätter på den inslagna vägen och fortsätter att räkna min dagar. En i taget...

Picklad

Hej alla!
I natt bestämde jag för att sluta dricka (igen). Har gjort det förut i livet till och från men så fort något händer så åker rödvinet fram.
Var nykter i tio år när jag var yngre.
Kommer jag att klara detta?
Är så trött på att rökna dagarna tills jag "får" dricka igen. Dricker var tredje dag nu. Dagarna i mellan är bara väntan typ.
Jag vill leva. Är sjukskriven för utmattningsdepression.
Detta är dag 1.
Några tips?
Flyttar till en ny tråd.

Picklad

Hur går det för dig nu "festen är över"?