Älskar dig men kan inte va kvar!
Älskar dig men den kärleken tar!
Beslutar med hjärnan vad jag måste göra!
Hjärtat stretar emot och för en förtvivlad kamp! Det är inbördeskrig i min egen kropp och själ! Jag talar till mig själv och försöker trösta och lugna:
Du klarar det här! Stanna i känslan av sorg en stund, det är inte farligt! Du lever och fortsätter göra så! Det går över!
Tänker på dig och vet att du är förtvivlad och saknar mig! Mitt hjärta skriker åt mig att göra nåt! Min hjärna säger nej, fokusera på ditt eget mående nu! Hjärtat vrålar ”din egoist ser du inte hur förkrossad han är, hur mycket han älskar dig, trösta honom, gör nåt!
Ikväll får hjärnan bestämma, jag stannar helt enkelt kvar i känslan av förlamande sorg!

Renée

Oh.., jag förstår
att du höll på att ramla av pinnen av förvåning.

Vilken bra lärdom;
"Att man redan från början vid ny kontakt med människor
skall markera att man har ett eget liv att ta hänsyn till!
Att man är en person som har ett värde och skall respekteras!"

Blir rörd när jag läser.
Tack att du dela!
Ska läsa ditt inlägg om igen.

Kram R

DEt har jag hört många gånger, men nu tack vare att jag har ändrat mitt beteende genom medberondegrupp så har han ändrat sitt, och jag har inte hört det på väldigt länge. Han är fortfarande aktiv alkoholist dock.

oj det gick inte att svara på ett enskilt inlägg i tråden :). men ja känner igen mig i mycket i den här tråden. Också passionen till Alkoholisten och de fina sidorna av personen. Och hur han hela tiden har skyllt ifrån sig istället för att ta ansvar. Och hur jag kna bli avundsjuk på all normala förhållanden som grillar och tar ett glas vin till maten.

för era fina delningar om era relationer ! Lärorikt för mig !

Linda...

Hej nordäng. Jag har fått tagit så mycket skit av folk det senaste för att jag inte gör som de vill längre. Till och med på min födelsedag nu i veckan . Ringer mitt ex som jag har min dotter ihop med. Han ringer och säger inte grattis utan maler om nån tjej . Alltså jag blev vansinnig. Vad tror folk . Att bara dom är prio ett . Att världen snurrar runt detas huvuden . Jag funderar på att byta mobilnummer och gallra ut. Folk ska sluta att vara så krävande .

Känner precis som du: vad f-n tror folk egentligen!!! Den senaste tiden har JAG förändrats! DOM har nog alltid varit såna, malt på om sitt och jag har lyssnat! Men jag är trött på en-vägsrelationer som bara tar och tar! Verkligen jättetrött och det låter jag dom veta också! En kvinna som jag kallat en av mina bästa vänner är en sån där som bara maler om sig själv! Frågar man henne hur det är så säger hon verkligen ALDRIG ”jo bra, hur är det själv?”! Utan man får en hel utläggning om allt från veckans huvudvärk till nåt dumt hennes gubbe sagt! Och hon frågar aldrig hur jag mår! Blev så trött på henne i veckan när hon ringde och satte igång! Halvvägs avbröt jag henne och sa rätt ut ”jo tack med mig är det fint”! Blev knäpptyst i luren! Hoppas hon fattar vinken annars orkar jag tusan inte med henne mer!
Grattis i efterskott Linda?Hoppas du hade en jättefin födelsedag! Kram

De ni skriver känner man igen till 100% Sådana tar sååå mycket energi.En Energi som man kan lägga till människor som faktiskt bry sig om en eller på sig själv för den delen. Va faktiskt med om ett sådant dilemma i fredags.Fick ett sms ca vid 00:30 från en "vän" som jag inte haft kontakt med på 1 år - Hej T..Hoppas att allt är väl med dig. Jag vill bara säga att jag saknar dig...!
Men jag tror inte att hon saknar mig som person.Bara det jag gav henne-Min tid och öron.Jag skämde bort henne med att jag va snäll och sympatisk.Allt handlade om henne.Allt var okey när det var okey med henne. Dömande osv Men sen rann det över för mig en dag och jag bröt upp.Jag svarade på sms:ett för det är den personen jag är.Att vara nochalant och elak är inte min stil. Jag svarade på ett snällt sätt men inte så pass så jag visade att jag välkomnade henne tillbaka till mitt liv..!
Varför ska jag göra det om jag inte ens kan räkna på fem fingrar när hon frågade mig - Hur mår du? Varför är du ledsen? Hur går terapin? Varför är du borta ifrån jobb så ofta osv .! Eller vad gjorde du igår.,Hade du det skoj igår? vad skedde? vad målar du?hur känner du? Osv osv..

Ibland måste man bara klippa kontakten.För man kan aldrig tvinga någon vara intresserad eller bry sig om en om den inte gör det från början.Om jag frågar -Hur mår du? Så vill jag lyssna..

Så ta inte strunt från andra ✌️

från ovan nämnda väninna idag (hon som jämt maler om sig själv)! Det löd ”hur har du det?” Undrens tid är inte förbi? Funderade en stund på om jag skulle ”hämnas” lite och berätta om veckans myggbett, kliade på ryggen i måndags, idiot som körde om mig i tisdags mm mm! MEN hejdade mig och svarade artigt ”jo tack bra och hur är det själv?” Och dååå var vi tillbaka på ruta ett! Fick en ingående hälsodeklaration? inget allvarligt som man behövde känna empati med direkt! Ja ja en början på nåt nytt...eller kanske inte!?

Linda...

Haha ? kliande myggbett etc . Ja de kan inte hålla sig . Så fort en liten artighetsfras är avklarad så mals det och mals det. Inte bara dotterns far som ringer och maler till mig. En väninna gör detsamma . Hon malde i 1 timma om sina grejer igår. Tro mig jag är en god lyssnare. Men när dom inte ens bryr sig om mig känns det som . Då blir man ledsen. Jag började nästan gråta efyeråt för jag var helt slut. Har man levt med en suput så är man ganska utmattad mentalt och då orkar man inte höra på allt tjat. Frågan är vad ska man göra åt det ?

man kan göra är att säga ifrån! Typ ”jag tycker våra samtal bara handlar om dig och det trivs jag inte med, vill också ha plats”!
Lyssnar de inte på och respekterar det får man välja bort dom helt enkelt!
Tror vi har kommit till den där berömda gränsen när man inte orkar mer, man vill ha det bra! Inte ta skit från höger och vänster! Och också har jag nog växt mig starkare det senaste året! Jag börjar bli bekväm med att ta plats och då vill man ha plats också! Inte bara ge plats åt andra! Säg ifrån nästa gång du pratar med ditt ex eller din väninna! Berätta hur det gick här ?

Linda...

Det stämmer det du skriver ☺ jag väl kommit till den insikten att man är spyhink för vissa. Och det är bara jag som kan dra i bromsen. Jag gjorde ett val idag och avbokade en träff på söndag med väninnan. Det är nog bäst så faktiskt. För jag tror att jag skulle bli rosenrasande om det barahade malts på. Sa även att jag är mentalt trött på att bara lyssna på andra. Hon fattade vinken för tillfället iaf. Kram på dig ❤

jättedålig igen och togs in på psyk under förra veckan! Tidigare när det har hänt har jag fått så dåligt samvete över att hon har hamnat där! ”Hade jag bara sett till att hon äter sin medicin hade det inte hänt” typ! Jag har också känt så mycket ilska och irritation mot henne, ”j-vla narcissistiska drama-Queen som gör ens liv till en pina”! Den här gången känner jag (efter att ha resonerar med mig själv ganska länge) skönt att hon är i trygga händer på sjukhuset och blir omhändertagen av proffs! När jag pratade med hennes läkare skämdes jag lite först (dålig dotter som inte har koll på mamma och hennes piller) men gjorde min KBT och kom fram till det orimliga i att jag ska hålla koll på en vuxen människa som bor några km ifrån mig! Bara jag, ingen läkare, som ställer dom kraven på mig! OCH när jag var och hälsade på mamma så kände jag mig djupt beklämd när jag såg henne, inte arg, frustrerad och irriterad! Såå om man tar hand om sig själv, prioriterar sig själv, står upp för sig själv, släpper ansvaret för andra människor till dom själva så blir man själv en mer äkta empatisk människa! För att vara överempatisk/medberoende väcker faktiskt mycket ilska och frustration på ett sätt som gör att empatin inte blir riktigt äkta, mer ett ok runt halsen med offerkoftan välknäppt! Åtminstone hos mig! ”Utmaningen” är när man har en bror som är kvar i ”träsket”och skickar långa avhandlingar om mammas dagsform, nytt medicinförslag, analys av läkarens kompetens mm mm! Lätt att dras med ner igen och lätt att flytta ansvaret (sitt medberoende) gentemot ett nytt ”offer”, min bror! Typ stackars min bror som tar så mycket ansvar och engagerar sig så mycket! MEN det är hans val...faktiskt! Han skrev ”orkar inte hälsa på mamma idag, känner mig helt matt, kan du ta det idag”! Jag skrev ”Orkar inte heller, känner mig pigg och tänker fortsätta vara det, hon klarar sig en dag utan besök”!

Skönt är det i alla fall när man väl börjat släppa kontrollen över sånt man ändå inte kan kontrollera! Tror människor runt omkring mig tycker det är skönt också att jag inte ”är överallt”! När jag läste min brors ”avhandlingar” tänkte jag herregud han låter som en 50% galning, och 50% besserwisser utan liv ( inte sant fru, barn, villa, vovve, två bilar att tvätta och krävande jobb) Så skrollade jag i vår konversation och läste hur det lät sist mamma var sjuk! Då var det en person som lät om möjligt ännu värre: JAG! ?
Känner mig ofta så j-vla förbannad bara på sånt som varit! Är det fler som känner så? Alltså vi snackar riktigt rosenrasande, det bubblar över och det pyr inte utan är fullt utvecklad skogsbrand!

Linda...

Jag är också rosenrasande. .kokar över av ilska . Hjärnan går på högvarv tänker på alla oförätter ..och folk som har jävlats. Du har all rätt att känna det så. Varför ska du ta hand om allt ? Det får vården lösa med din mamma. Måste vara fruktansvärt jobbigt att behöva ta hand om henne. Och att du precis kommit över suputen. Det är din tur nu . Att rå om dig själv ❤ ps. Jag var så förbannad hörom dagen så jag slog och slog på min kudde i sängen ?????

Japp slå på döda ting är bra! Skulle slänga blomkrukor häromdagen, drog dom stenhårt i container så de gick i tusen bitar! Slå på kudden verkar va bra det, testar nästa gång vreden kokar? tack för stöd! Kram

Anxiete

tror jag är en sund känsla ....
Själv bliir jag heligt förbannad ,eller riktigt ledsen, det finns ingen hejd på det .... förrän det är klart ! När det blivit tillräckligt så gråter jag så det stänker eller skäller så det ryker ! Färdig är jag när jag får ett lugn och då är jag klar och kan släppa....
Arg är ett sundhetstecken

tror också det är ett sundhetstecken att släppa ut ilskan! Känns bra i alls fall, befriande! Bara man inte tar ut den mot sig själv!