blev nyss medlem här. går på alkoholmottagning för att sluta dricka. mina vuxna barn pushar mej. vill och vill inte sluta. vill sluta för att dom vill, vill inte sluta för att jag vill ha friheten att ta en öl eller ett glas vin när jag vill. när min man köper hem alkohol så dricker jag, gör han inte det så dricker jag inte. jag kan tycka att alkoholfri cider är minst lika gott! känner att det inte funkar när jag bor hemma hos min man. har funderat på behandlingshem, men det känns lite väl... eftersom jag egentligen inte har så stora problem. dock känner jag att jag borde komma hemifrån ett tag... har ni några förslag? tilläggas bör att jag inte orkar ngnting längre... klädhögar och annat hopar sej och jag orkar inte... hjälp mej snälla...

Mirabelle

Jag blir litet osäker på vad jag ska skriva... Du funderar på behandlingshem, men har egentligen inte så stora problem? Varför upplever dina närstående att ditt drickande är så problematiskt att de pushar dig till alkoholmottagningen? Hur mycket mycket dricker du, hur ofta? Mår du bra i övrigt? Att inte orka någonting är en känsla jag är väl bekant med. Jag har självmedicinerat en utmattningsdepression med vin länge. Nu när jag slutat med det får jag rätt hjälp istället. Känner inte direkt att jag lyckas hjälpa dig med mina vimsiga rader... Men en kram får du iaf. Kram

Btt

Rätt man måste även här göra skillnad för att få gensvar.
Annars sjunker ditt inlägg till botten.
En hjärtslitande story är bra. Men har man inte det så faller inlägg.många gånger platt.
Det är en stor svaghet här och för dem som inte är så språksprudlande.
Gillar inte detta pusskramälskardej attityden för det utesluter så många behövande.
Vi behöver inte älska varandra här bara lyssna förstå dela med oss. Av erfarenhet kunskap vilja lust ork att vilja leva utan beroendeskap av droger.
Bara beroende av kärlek till personer.
Nej du är inte ointressant .
Men det verkar som om balansen på sidan ofta falierar. Därför att några blir förälskade i varandras historier/ och igenkännande fall . Man tappar distansen lite. Förståligt.
Men inte ok,du är med oss så klart i värmen här. ?❤

Ellan

Hej,
Jag har varit på ett behandlingshem och för mig var det en fantastisk tid. Men det handlar ju om vad du vill med din nykterhet. Att sluta dricka för att någon annan ber oss tror jag inte håller särskilt länge. Det beslutet måste vi ta själva.
Sedan behöver man inte ha nått sin absoluta (?) botten för att åka iväg på behandling. Det handlar ju om vad som är bäst för oss. Vi var en salig blandning människor som hade kommit olika långt ner i skiten. Dock hade vi en sak gemensamt. Vi hade fått konsekvenser av vårt drickande, dvs vi hade problem.
Så frågan är ju vad du själv känner. Vad vill du med nykterheten?
Kram
Ellan

Mina vuxna barn tycker att jag inte ska dricka mer. Har skadat mej själv under berusning vid några tillfällen. Har svårt att sluta om det finns mer hemma. Helst skulle jag ju vilja kunna ta några glas vin eller öl ibland. Behandlingshemmet skulle vara för att bryta (o)vanorna, lugna barnen och få komma bort från alla krav och måsten härhemma!

Vilken hjälp får du nu? Jag har gjort illa mej själv några ggr pga onykterhet, så mina vuxna barn tycker att jag måste sluta. Jag har druckitt 3-4 öl i många, många år, och ibland går det överstyr. Jag har odiagnostiserad social fobi och panikångest, och klarar inte av att åka kommunalt, och har inget körkort så jag blir ganska isolerad. Allt som ska göras i hemmet är jättejobbigt. Känner ofta att "jag vill inte dö jag vill bara inte leva".

Du skriver inte ointressant, inte alls. Ibland startar många nya trådar ungefär samtidigt, vilket admin då och då påminner om, inte minst under helger. Bara de senaste dagarna har det tillkommit många. Flera av dem som brukar välkomna och svara snabbt kanske inte är inloggade just då och inlägget hamnar av naturliga skäl långt ner. Självklart kan ämnet påverka, en del kanske inte vet vad de ska svara och skriver då inget alls.

Du nämner social fobi och ångest. Kanske är det detta du ska försöka få hjälp med i första hand, eller åtminstone parallellt. Just dessa brukar förstärkas av alkohol. En kontakt med Vårdcentralen kan vara en bra början.

Det Ellan skriver om att en förutsättning för att lyckas är att inte göra det för någon annan utan för att man själv verkligen vill. Vill du det?

Önskar dig lycka till. ♡ Fortsätt skriva och berätta om sina tankar och funderingar. Här finns mycket erfarenhet.

Mirabelle

Dina barn är kloka. När du mår som du gör ska du verkligen inte dricka alkohol. Du behöver hjälp med din psykiska ohälsa. Det finns bra hjälp. Jag bokade tid till vanliga läkaren på hälsocentralen. Fick genast mediciner mot ångest och depression och tider hos psykolog för samtal. Läkaren ville även sjukskriva mig, men jag avböjde det. Om du har svårt att ta tag i saken själv, be dina barn att hjälpa dig att ringa till läkaren, förklara läget och boka tid. Kram

Hej! Nu ha jag tänkt och tänkt igen Rehab verkar ju lite för ycket har googlat väldigt ycket och koit fra till att an kan ta neltrexon en tie före alkoholintag verkar s art Se en fil so heter "one little pill" Verkar funka!!!

Tess45

Vilka problem tycker du att du har med A?
Är ölen ett dagligt intag?

Var så ärlig det bara går.
Ser du inte problemen så kan du omöjligt göra något för att förändra situationen.
Att lägga in sig på behandling för att andra vill det är bara slöseri med tid och pengar.
Man kommer ju ut förr eller senare.

PP

Forumet har genom åren växt och det finns en otrolig mängd att läsa, även i trådar som sedan länge somnat in. Även om vi alla har olika förhållande till alkoholen och var vi står, i att vilja sluta eller minska, så finns nästan alla svar i trådarna. Att vilja sluta på grund av anhöriga kan fungera, men tyvärr ofta inte. Beroende på hur långt beroendet kommit så är en stark vilja att sluta den viktigaste faktorn att lyckas. Samtidigt gör vankelmodigheten att många faller, och får starta igen. Men huvudsaken är att processen är igång..
Läs mycket och lär. Har det börjat bli svårt att klara av livet kommer det bara bli värre framöver, så länge du tillåter missbruket att fortsätta.
Lycka till!
/PP

hej igen! har tidigare skrivit o itt alkoholsug och att ungarna inte gillar det Nu går jag en kurs i alkoholprevention en det är kanske inte riktigt in grej efterso jag fortfarande dricker! Själv lider jag inte av intaget utan år ganska bra Däreot kan jag få suicidtankar vid för högt intag när jag känner att jag har gjort barnen besvikna (fattas tyvärr en bokstav på in dator) Råd och tips tack!!!

DetGårBättre

Du ska inte gå kurs i prevention vad jag förstår det. Bättre du jobbar från ett annat håll med öppet hjärta