Ny här, men har läst ett par år! Sitter nu med rejäl abstinens efter ett race på 6 dagar. Varför gör man detta mot sig själv - och vänner som är oroliga. Jag har en gång för tre år sedan legat inne för avgiftning - men lik förbannat så har jag gjort detta ett par/tre gånger om året. Får rejäl ångest, blir rastlös, sover risigt - även om insomningstabletter hjälper en del. Skakig in händer o ben, svettning/frossa, hög puls. Nu har det gått 2½ dygn och det värsta har väl lagt sig. Jag nojjar på det där med dilerium - och googlar sönder mig om NÄR det sker. Nojjig nojjig:-)

Kan ett dilerium komma trots att man känner sig ok. Har varit ute o promenerat och pulsen är normal, inga svettningar. Kan det vara ett mellanrum mellan abstinens och dilerium? Eller hänger de alltid ihop?

Undrar när nästa race kommer, för det kommer väl fler? Varför? Jobbet inga problem - bara sjukskriver mig själv upp till sex dagar - men de börjar väl snart undra när man är sjukskriven 4 ggr per år.

Fantastisk att läsa på dessa sidor - vilka kämpar det finns!!!

Anders 48

Hoppas att det går bra för dig också! Jag är inne och läser här varje dag - men känner att jag inte har så mycket att säga. Nykterheten travar på - och det känns bra. Sprang på en del AA-möten under hösten - men har inte varit där på ett tag. Kanske går jag dit ikväll och lyssnar på andra kloka själar som kämpar. Jag är så nöjd med den terapeut som jag träffas sedan september - idag pratade vi om att vi skall fortsätta att ses ungefär 1 gång/månad. Det har dragit igång en förändring/förhållningssätt/tänk. Det stärker min självkänsla - och hela mig faktiskt. Tror att jag börjar komma till insikt om mig själv på en del plan. Bara gott. Har vid ett par tillfällen den senaste månaden druckit ett par (ja 2) öl till maten ute på middag med vänner. Måste ju skriva det i min "dagbok" så att jag inte får för mig att jag inte druckit något. Så: 2 öl! Men onykter har jag inte varit på snart 6 månader.........

Önskar kraft o styrka till alla som kämpar. Oavsett hur. Första dagen? Andra veckan? Återfall? Ångestdämpande kvällsvin? Ja, alla...... Det går att förändra även om det är en krokig och guppig väg. Men det går.........

Anders 48

I dagarna 6 månader sedan sist! Förändring? Ja det känns verkligen så.... Glad för det! Får räcka så idag...?.

Bara att gratta till det. Titanic sjönk utan oss båda ombord. Skönt för oss.

Bra jobbat då jag vet att du har tagit det hela på djupet.
Samtal och grejs, för att hitta roten till det hela.

Fortsätt bara fram, se inte bak
Och kom ihåg. Tacka alltid NEJ till det där första glaset.

Kramar om med lite vårkänsla

MM

till 6 månader.

Fortsätt nu med nykterheten. Slopa de där 1-2 ölen ibland, för det fungerar aldrig i längden. Men det vet du ju.

/Pi31415

Anders 48

Du har så rätt - jag vet ju det! Vet ju det jättemycket och alltför väl. Blev en alkofri öl på middag m kollegor häromdagen. Blev så bra så....:-)

Anders 48

Och nyktertid! Kan för mitt liv inte fatta varför vi i Norden skall dras med i "sommartidståget"? Vi har ju för fasen ljuset ändå....spelar ju mindre roll om solen går upp 01.40 eller 02.40 för oss i krokarna. Nåväl. Håller mig nykter o städad, med ett avslutat jobbprojekt i backspegeln som stressat och triggat drickeri. Ett antal ggr - om jag nu får "skylla" på något yttre. Känner sån frid och harmoni över varje mail eller samtal jag INTE får. Glad att jag lever och glad att jag är nykter. Därmed inte sagt att allt är tjofaderittan o tralala. Men jag avstår flyktfyllan och angriper "vägbulorna" lite värdigare och i lägre fart.....-då håller stötdämparna längre.?.

Anders 48

Rullar på med nykterheten. Sporadiska besök hos AA - men fortsatt träffar med terapeuten. Ville bara slå ett slag för MM´s tråd om "periodare" och periodiskt drickande. Läs o skriv om du vill förstå. Eller läs o skriv om du förstår - och vill delge oss andra något intressant. Mycket läsvärt.

F.ö. många nya nick härinne - välkomna till alla. Läs o skriv - det är så nyttigt. Att "finnas" här bland alla kloka, varma och generösa medmänniskor har hjälpt mig så mycket. Vi har varit igenom en del. I anonymiteten så kan man skriva sanningen. Ärlig, naken och kanske brutal. Kanske svar på en specifik fråga, pepp, eller bara skriva som en dagbok för sig själv. Att kliva in här är ett stort steg - man har erkänt för sig själv att man inte har en sund relation till alkohol. Det är starkt. Jag önskar all styrka till alla härinne som kämpar - vilken kamp det nu må vara. Kanske är det din första nyktra dag? BRA! Då är det bara att avverka den dagen - och satsa på en ny nykter dag i morgon.....-en dag i taget./

Anders 48

Om jag idag kikar tillbaka ett år i tiden (med april i backspegeln) så finns där bara ett (1) återfall. Några få dagar i september. Så j-a skönt! En god vän, som vet hur det varit ställt - och vet att jag "hatar" våren/denna årstid, frågade igår om jag hade nåt sug? Och om jag hade några "dränka mig i vin-tankar"? Det var så skönt att svara uppriktigt: Inte det minsta!

Önskar all styrka till alla andra som kämpar. Dag 1 eller dag 101. Fortsätt framåt och uppåt i maklig fart. Det går att förändra. Det tar tid, och är jobbigt. Ibland hopplöst känns det som. Det är inte hopplöst. Allt annat än......

JenniferZ

Vilket underbart fredagspepp!
Är på dag 20, så en riktig nybörjare. Som förstås funderar mycket på hur det kommer bli...
Så skönt att höra om alla som klarar det. Och som inte bara biter ihop och kämpar- utan som faktiskt kommit så långt att de njuter av nykterheten. Tack!

Elise64

... låter som en evighet.. men tänk om man klarar det! Det sägs att det tar ett år 365 dagar att byta ut alla celler i kroppen. alla celler som vi är byggda av precis här och nu är programmerade efter så som vi har levt... men om ett årsettan inte våra nya celler vad vin är...?häftig tanke! Tack för inspirerande tankar!

Anders 48

1 dag, eller 1001 dagar.......kan vara en lika stor vinst för 2 olika personer. Vi sladdar ju in här från olika påfarter, utförsbackar, uppförsbackar, skarpa kurvor och återvändsgränder. Vägbulor, slukhål och dåligt skyltade avfarter. Typ.

Varför verkar det ha gått så bra för mig den här våren? Varför är det annorlunda? Varför har jag inte kört fjärilssim i bag-in-boxen? Jo för jag kan inte simma fjärilssim. Funkar inte för mig. Jag drunknar nog då - även om jag har både näsklämma och glattpolerad plastkalott på huvudet. Skippar det. Inget för mig. Jag tror anledningarna är: Jag har tagit emot hjälp. Jag har fått nog. Jag har börjat förstå mig själv. Jag har förstått kopplingen mellan långvarig och negativ tyngre stress och alkoholintag. Jag har börjat förstå att "alla" känslor kan vara alkoholfällor om jag inte stannar upp och tänker efter - innan. Jag är ärligare mot mig själv. Jag kikar i backspegeln, ser mönster, orsaker och verkan. Många gånger, som en tradition. En dålig tradition som behövde brytas.

Detta forum och alla som "bor" här, ett antal besök hos AA, en längre och fördjupad kontakt med duktig terapeut hjälper mig. Tiden som passerar hjälper mig. Att jag kan skriva att jag inte har varit onykter sedan i september förra året ger mig styrka. Jag kan ju styra min skuta! Tack för alla kloka, ärliga, stöttande, pushande och upplyftande kommentarer här på forumet från er andra som också kämpar. Detta forum har i alla fall för mig många gånger varit en livlina - ibland mer än jag själv har förstått. Ibland bara läsa era historier, kanske kommentera någon gång, eller lägga till några rader i min egen "dagbok". Det har betydelse!

Nu är det ju en "såndär helg" igen, en lite längre. Vet att många kämpar rejält under dessa dagar, med lite extra ledighet - och lite extra (drickarvänligt) väder. Styrka till alla som kämpar hårt att stå emot - eller som dricker trots att det inte var meningen. Det blir så ibland - men det går att bryta. Igen. Och ingen tidigare nykter dag går förlorad. De nyktra dagarna har vi med oss. Alltid.

Härlig och inspirerande läsning..Precis så värdefullt är det att lära känna alkoholens verkan på vår kropp och psyke..Lär vi oss inte om vårt personliga förhållande till alkoholen och våra känslor så kommer återfall och fortsatt supande som ett brev på posten..Så skönt när vi inser det..

Anders 48

Verkar som att periodarhjärnan har tagit långsemester.....?! Dock inte sagt upp sig. Skrivbordet står kvar, men det ser ut som att det inte skall jobbas mer. Ser städat ut...... Jag ser varje dag till att han inte behöver bryta semestern och komma in o jobba.... Om han mot förmodan skulle dyka upp utan förvarning och erbjuda sina tjänster så svarar jag bara: "Vi ska inte ha nåt!".

Funderar mycket på hur länge jag eg har "älskat" alkohol? Sen tidigt. Sen första fyllorna antar jag. När tog jag första återställaren? Kanske var jag 25? När hade jag mina första fullifleradagar-race? Vid millenieskiftet ungefär. Det var där det här med "perioder" började dyka upp. Och på den vägen har jag knatat vidare. Tills nu. Har sett den där skylten där det står "återvändsgränd". Jag har så klart inte litat på vägskylten, utan fortsatt förbi för att kolla att den verkligen stämmer. Det kan ju vara felskyltat? Skyltningen stämde naturligtvis. Nu vet jag det. Vägverket sätter inte ut skyltar på måfå....?.

John-Erik

Skrivet. ;-) Så ser det ju ut för många. Väldigt bra...

John

Mic99

Minns dig från första gången jag skrev här. Var några år sen nu..

Det var du, Berra och Lill-Erik jag minns att jag direkt kände samhörighet med. Lill-Erik har försvunnit härifrån men jag hoppas att det gick bra för honom.. Berra var och är ju än den tryggaste av alla här. Och du.. att Du fixat det är starkt som fan. Du är nog mest lik mig av dom jag nämnde, och att du fixat det ger mig ju hopp att jag också någon gång kan ta mig ur detta.

Otroligt imponerad av din resa!! Just nu har jag hamnat i en mindre mardröm med dödsfall mm i familjen så klarar jag detta så klarar jag nog allt...

Hursomhelst. Grattis till att du nått dit du är idag. Jag ska göra allt jag kan för att lyckas följa i dina fotspår..

/Mic

Andra kan men inte vi. Glad att du är på banan Anders. När man har så lång nykterhet och kroppen har återgått till normala värden, är inte van vid alkohol så kan jag se det som en heroinist som vart ren i många år som "bara ska ta en sil" till. Ofta tar dom samma mängd som tidigare och det blir en överdos. Jag skulle antagligen ta en överdos av alkohol om jag nu tog ett återfall. Jag skulle freaka och försöka dricka ikapp det jag "har förlorat" under mina nyktra månader. Jag skulle inte klara det fysiskt. Mitt hjärta skulle antagligen stanna om jag drog i mig 7-8 liter ren sprit.

Nä så tack men jag funderar vidare på alkohol men jag håller det så. Vid en tanke.

Kram i sommarvärmen.

om man kan ta Vodkan (eller vad jag nu har druckit för tillfället) intravenöst i armen för att slippa kräkas sönder strupen. Slippa dricka det. En droppstång med en påse vodka. En gång drog jag upp 6 cl Tequila i näsan genom ett sugrör. Bara för att testa vad som hände. Jag hade sönderbränd bihåla i ett par dagar. Hur sjukt är inte det? När jag tänker på det så undrar jag men vem *** gör så?

Jag! Jag gör så....

Ha ha ha Ja ja gjort är gjort.

<3

Anders,

När jag som mest behövde höra från annat håll om någon som varit där jag varit skrev du och välkomnade mig.
Du skrev kortfattat om din historia, och det är först nu jag läst den till fullo.
Wow!

Du räckte mig din hand och talade om att jag var inte ensam.
Jag tror att du var en stor anledning till att jag tog mig framåt, och jag är dig evigt tacksam!

Nu har jag passerat fem veckor och nykterheten börjar kännas naturlig. Jag gör saker hemma, jag tar tag i saker innan de blir problem, jag tar inte på mig för mycket och framförallt är jag närvarande och där för min familj. Dygnet runt.

Tack! ❤️

Anders 48

Vad roligt om jag på något sätt inspirerat dig, o grattis till alla dina nyktra dagar! Det här forumet har hjälpt mig så mycket - och det är ett fantastiskt stöd man kan få av alla andra som har kantrat i sin relation till alkoholen. Jag håller mig stabilt nykter just nu, men kikar in på forumet nästan varje dag. Det hjälper mig.

Anders 48

Tiden rullar på. Nykter tid. Inga återfall. Inget sug. Det har verkligen skett en förändring. Underbart är det........