Jag vill sluta dricka, och ändå dricker jag inte så mycket. Det är inte varje dag jag dricker, det är inte varje vecka, och det behöver inte ens vara varje månad. Problemet är, NÄR jag väl dricker så dricker jag som en idiot; jag häller i mig så mycket som helst och det slutar alltid med att jag gör bort mig totalt på alla upptänkliga sätt. Jag säger saker jag inte menar, jag är elak och otrevlig och ignorant. Därefter följer en obeskrivlig skuldkänsla som gör att jag mår psykiskt dåligt i veckor efteråt.

När jag tänker efter så inser jag att jag alltid betett mig så, och ju äldre jag blivit desto jobbigare tycker jag det är. När jag var yngre ignorerade jag helt enkelt all idioti jag gjorde under fyllan, men det har blivit svårare att rationalisera med åldern. Numer försöker jag dricka så sällan som möjligt, och undviker gärna situationer där det vankas alkohol. För det mesta fungerar det, men ibland hamnar jag i en situation där det förväntas att jag skall dricka och jag kan inte hantera det.

Jag känner mig inte beroende, jag behöver inte alkohol, men jag kan inte hantera den på ett normalt sätt när jag väl dricker. Kanske gör det mig till alkoholist, kanske inte, men det går inte längre oavsett vilket. Så nu är det nog, jag vill inte dricka mer. Men jag behöver massa hjälp.

Jag kan inte hjälpa dig då jag är sådan som inte slutar dricka när jag väl börjat. Kvällen blir till dagar som blir till veckor osv.
En sak som jag är säker på är att du har kommit helt rätt!
Här finns en ström av fantastiska människor med olika erfarenheter, och problem eller ej; Du vill ha en förändring!

Dforce

Tack så mycket. Jag har liksom känt att jag inte "hör hemma" någonstans då jag inte dricker konstant eller känner ett konstant behöv av alkohol, och jag fattar inte varför jag inte kan hantera alkohol normalt. Men jag kan inte, och jag tackar för det stöd du visar.

Du är definitivt på rätt plats för att få pepp och stöd. Jag har hängt här rätt länge och har flera gånger läst om personer med samma problematik som du. Leta bland trådarna.

Lycka till!

Hejsan
Din story kinde vara min story. Exakt så va det för mig fram till jag var dryga 40 år. Jah drack sällan, men när jag drack blev jag alltid full med minnesluckor och ett dåligt mående långt efter min fylla. Sedan kom vardagsdrickandet, varje helg, återställare m.m. Trodde aldrig att jag skulle hamna i detta helvete med A istort sett varje dag.
Så vad är mitt råd? Att riskbruk lätt leder till missbruk!
Starkt att du skriver i AF, det tyder på att du vill få till en förändring redan nu. Var rädd om dig! Tror på dig!
Kram sigge69

Dforce

Jag tror du har rätt och att detta är första steget mot att åka dit ordentligt. Känns lite "småaktigt" att tycka att detta är ett så stort problem när jag ser hur andra skriver här, men för mig är det ohållbart just nu...

Hej
Se det som en styrka istället för att du ska känna dig "småaktig"!
Otrolig insikt och styrka att du redan nu inser att A och dess konsekvenser får dig att må dåligt/skit. Om du läser min "blogg" kan du läsa mitt försvar och undanflykter, skådespel, förnekelse för att försvara mitt drickande. Nådde botten i trädkhelvetet den 30 april. Så se det istället som en visdom, styrka att du redan nu ifrågasätter din relation med A.
Du är grym ??
Kram S69
Kram S69

Ellan

Så klokt och modigt av dig att sträcka ut en hand och be om hjälp. För även om du inte sitter fast i ett fysiskt beroende så är det ett beteende som inte leder någonstans. Att ta tag i problemet i tid är modigt.
Stor kram
Ellan

Berra58

... sedan drack jag som du beskriver, rätt sällan men alltid stora mängder. Tror det är vad man kan kalla riskbeteende. Sen har det gradvis förvärrats till ett beroende. Så att ta tag i problemet tidigt är nog jättebra. Lycka till!

Dforce

Så i dag har jag varit hos företagshälsovården och pratat med en sköterska samt tagit lite prover. Jag vet inte riktigt om det finns risk att jag skall komma över gränsvärdena i PEth och CDT, men jag har inte rört en droppe sedan jag skrev det första inlägget och har haft ungefär noll problem med det. Förhoppningsvis ligger jag under gränsvärdena och slipper ytterligare prov, men om jag skulle vara över får jag väl ta det då.