Jag har återigen druckit för mycket vilket lett till besvikelse hos min sambo men även vänner. Jag dricker sällan skulle jag vilja säga. Kanske 6 gånger per år men någon av gångerna slutar alltid i katastrof då jag blir en helt annan människa när alkoholen tar över. Så har det varit i halva mitt liv nu tyvärr. Jag får en enorm ångest å tänker att det aldrig kommer hända igen men ack så fel jag har. Det går en tid å sen " tror" jag att det är lugnt men det går åt helvete.
Har väl redan innan konstaterat att jag har ett missbruk då jag återigen dricker för mycket trots att jag vet att det blir " fel" när jag blir för full.
Jag skulle verkligen vilja ta tag i det men behöver lite tips om vilken form av behandling som passar någon som har ett sådant missbruk om mig?

Benguela

... många här skulle vara glada om de bara drack för mycket varanna månad. Vad är det som händer som gör att FU skälv tycker att det är ett problem?
Blir du aggressiv? Gör du dina närmaste ledsna?

Om det nu är så ”sällan” - finns det ett sätt att glesa inuti tillfällena ännu mer; för att tillslut försvinna?

Ahnan

Jag säger saker som är opassande och kan ibland upplevas hotfull. Vid två tillfällen har jag hamnat i slagsmål.
Det blir ett problem oavsett vilka jag då umgås med tyvärr.
Men när sambon vill gå isär för att jag tidigare sagt att jag inte ska dricka så mycket som jag gjorde första gången vi bråkade verbalt. Nu sitter jag här och återigen inte förstår hur jag kan säga dessa otrevliga saker som jag får återberättat för mig

Benguela

...har du funderar på att ta hjälp av en terapeut eller rådgivare? Jag tror att det kan vara bra för sig, när jag läser dina inlägg.

Kram b

Li-Lo

Tack för att du vill berätta och för att du beskriver något som många kan känna igen sig i. Alkoholproblem kan verkligen se olika ut. För dig är det inte ett problem i vardagen samtidigt som alkohol ställer till det för dig eftersom att du blir personlighetsförändrad och handlingar kan få såväl långsiktiga som allvarliga konsekvenser. Jag gissar att det är skrämmande. Du är inte ensam. Alkohol påverkar oss olika. För en del går det inte att "lära" sig att dricka. Det är tufft och insiktsfullt av dig att lyfta detta.

Hoppas att du får många svar och att andras trådar blir hjälpsamma för dig.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Dforce

Känner igen mig.

Jag har helt enkelt bestämt mig för att sluta dricka över huvud taget; det är inte värt det för mig längre. Jag dricker för mycket när jag dricker, och det slutar allt för ofta i kaos. Du måste dock finna din egen väg, men jag är med dig på resan.