Hej Admin

Kan ni ordna en ingångstråd som kan fungera som ett klotterplank?
(så man kan klottra om vad man vill och inte ta plats i andras trådar)
Verkar finnas behov att bara få skriva av sig om allt möjligt men inte så kul
när man startar en diskussion i någons "dagbok".

Kram

MM

Anders 48

Ett klotterplank skulle vara jättebra! Skulle kunna bli en nästan "livetråd" som man kan skriva i t.ex om man kämpar för stunden och behöver lite stödjande ord från någon annan som är inloggad just då.......

Li-Lo

Klotterplank, låter roligt. Det blir största och första punkten på kommande projektmöte. Vi får stöta och blöta samt se vad teknik tillåter.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Ibland startats det livliga och roliga, snabba diskussioner (och det är ju superkul) där det är många bra inlägg, men det är inte så kul när det hamnar i ens egens tråd som liksom då kapas, om man inte ens är med i "pratet". Och "prata" ska vi ju så mycket vi bara kan :)

John-Erik

Tycker också att det behövs ett "a la minute" ställe. Om man bara vill slänga ur sig en fråga som inte kräver en egen tråd som tar plats.
Man får sannolikt även svar snabbare då...
Ex.vis tänkte jag idag fråga om en enkel sak angående levergiftiget som inte i sig är värd en egen tråd. Blir för många personliga trådar.
Och vems tråd skulle jag frågat i, i så fall? Ville fråga om övriga levergiftiga (förutom A) ämnen som bör undvikas efter långvarigt missbruk av A.
Vissa saker är ju självklara såsom läkemedel m.m., men kanske finns födoämnen att undvika för en redan ansträngd lever.
Ett sökverktyg som inte är kopplat till någon signatur utan att man som i detta fall som jag ovan nämnde om "levergiftighet" skulle kunna
skriva in ordet endast eller endast ordet lever för att få upp ett urval. Men det kanske redan finns och jag bara är okunnig?

//John

Mic99

Håller med dig som vanligt MM. Ett "klotterplank" eller ännu hellre en chatt är precis det jag skulle behöva. Helst just nu..

/Mic

Tess45

Det är alltid trevligt att diskutera.
Har ni någon relation?
Hur fungerar det med A som inkräktare?

För egen del så har jag en fast relation där kärleken också är alkoholist.
Jag kan inte påstå att han triggar mitt sug då det är rätt ohärligt att se hans fylla med nyktra ögon.

Förutom det så har han krökat sig till närmare nada sexlust.
Alkohol är förjävligt! ?

Tess45

Det finns inte en chans att man blir sugen under mannens fyllerace, det är otroligt avtändande.
Vi pratar inte lite lullig.
Vi snackar vinglanden och sluddra fram orden.

Tack Amanda, du är ju min förebild och hjältinna! ?

Farfar dog av alkoholmissbruk när jag föddes. Morfar av samma fast 12 år senare. Farsan är på god väg (har inte insyn men gissar en större daglig dos).

På farsans sida är de aggressiva fyllon och på morsans döljer man det till graven.

Jag har nu gett mig fan på att hoppa av i tid (peppar peppar) eftersom jag hoppas kunna visa mina söner att de inte måste ta samma väg.

Men hur mycket är gener och vad är det som ärvs? Beroendepersonlighet?

Gener skapar en sårbarhet men inget är hugget i sten! Vad gäller beroendepersonlighet tror jag själv att jag har, skulle kunna bli beroende av vad som helst som ger mig en kick....Dock tror jag att man kan dra nytta av det, det kan inte bara vara negativt, just nu är jag beroende av mina studier t ex. Känner sug efter kunskap, vill bara lära mig mer och mer vilket ju ger fantastiska resultat som gynnar mig, min omgivning och mitt liv.
Vi som är sådana här kanske kan uppslukas av saker på ett sätt andra inte riktigt kan, det drivet ska vi vara rädda om då jag tror, om det kanaliseras på rätt sätt, det kan vara mycket användbart.
Dina söner behöver INTE gå samma väg och inte du heller och från ditt namn här att döma är du något på spåren! Det krävs en järnvilja men det går! Vi har alla föreställningar om oss själva och andra, hur vi är och vad vi klarar av, men kom ihåg att det är just föreställningar. De kan man ändra på.
Du har upptäckt mönstret, då kan DU bryta det!!
Lycka till!!

Tess45

Mannen sov på soffan i natt så jag inte skulle märka att han smygsöp.
Vid fyra-fem tiden kom han tillbaka till sängen och stank som en avslagen spritfabrik.
Blääää! ??☠

Tess45

Min första impuls var att räkna burkar och kolla flaskor.
Jag vägrade att lyssna på impulsen och somnade istället om.
Ja, jag är medberoende.

Minns att vissa gånger när jag slutat snusa (så många gånger har det blivit) så kom ibland suget när någon i närheten hade eller när man ändå köpte något i kiosken. Och det var som alla tankar bara försvann helt, och kroppen bara ”såg till” att behovet tillfredställdes. Och innan man fick en klar tanke så satt det en prilla under läppen. Tror inte att jag riktigt nått dit ännu med alkohol, men inte helt säker... känns oftast som ett övervägt (men väldigt dåligt underbyggt) beslut.

Tess45

A-hjärnan slog på min autopilot rätt ofta när jag krökade. Lite läskigt, jag slog av all tankeverksamhet och benen gick beslutsamt mot bolaget. Intressant nog så har autopiloten aktiverats när jag fantiserade om återfall. Benen knatade hemåt utan någon egentlig tankeverksamhet.

Anxiete

Som trådstarten lyder , är det ok ?
Vi hamnade i en diskussion i en annan tråd men kanske bättre här.
Min syn på det är Nej, det är inte ok! Det förstör för mycket. Jag är mycket väl medveten om varför det görs och kan förstå det men det är inte frågan ?
Det är ju ur smygandet och ljugandet som medberoendet föds . Min man är alkoholist. Jag lever med honom för att jag älskar honom. Vad jag inte älskar är lögner och smussel, han hade aldrig accepterat att jag ljög för honom. Någon tycker att ” Der är bara att gilla läget låt det smygas utan att kontrollera och älta”
Vad tycker ni andra ??

Tess45

vad tjärnar det till att kontrollera, egentligen?
Jag ville kontrollräkna burkar och vad händer då?
En konflikt.
Kan det vara bra?
Ibland.
Jag kan säga som så att super du hos mig så åker du ut. Där är min gräns.
Kontrollerandet gör oss sjukare så jag försöker låta bli men ja, det är förbaskat svårt.

Anders 48

Ja ni, 2 steg framåt, 1 bakåt..... så ser det väl ut för många av oss. Har just tagit 1 bakåtsteg - efter flera steg framåt. Är "periodare" (med vansinnesdrickande när det bryter ut) som just tagit ett återfall. Hade varit nykter nästan 1 år - och körde en karatefylla på ca 8-10 dagar. Slickar mina sår, och återhämtar mig som bäst. Det funkade inte att ta "ett par öl". Den här gången heller! Det kommer aldrig att funka - så enkelt (eller svårt) är det. Jag skammar och skuldar inte lika mycket den här gången - jag har lärt mig bättre. Återfall händer - och nu var det min tur. Är på banan igen, och har börjat gå på AA-möten igen och skall träffa terapeut igen efter sommaruppehåll. Det skall bli bra! Ett stort j-a snedsteg blev det iaf.

Ser att det är oerhört många "nya" som dyker upp i forumet. Är det resultatet av den varma sommaren? Har det druckits mer rosévin än någonsin? Jag vet inte?

Ville bara säga hej - och bumpa tråden lite. Tycker det är jättebra med ett "klotterplank" - så länge det inte finns en "chat"

Såhär direkt efter ett återfall så har jag tendenser att "Alkoholhjälpen-knarka". Nästan maniskt så går jag in flera ggr om dagen för att läsa/skriva. Det blir nästan för mycket, kan nästan må illa av det. Vet inte om det hjälper eller om jag bara "frossar". Missförstå mig inte! Alkoholhjälpen är fantastiskt på alla sätt - det är bara mitt eget förhållningssätt jag ifrågasätter. Blir det för mycket? Påminner det mig längre än nödvändigt om återfallet? Hindrar det mig från att blicka framåt/uppåt? Har inget svar på det - kanske någon annan som känner liknande. I grunden så är detta ett fantastiskt forum. Men med missbrukarpersonlighet så...……..:-)

Hej på er/Anders