Jag har skrivit och haft tråd i * De vidare livet* som - Min vilja kämpar. Men det passar inte in längre i min situation.Jag fick ett bakslag och har väldigt svårt att komma tillbaka..!

Men som någon skrev till mig där - Nykteristen i mig kommer inte få ro tills jag är nykter igen ! Så jag kommer återvända dit igen !!!

Igår innan jag åkte till jobb så fick jag ett samtal från min hyresvärd.Jag hade fått klagomål och det är ju alltid tråkigt (Har aldrig fått det förut) vare sig vad. Men klagomålet va att de kom röklukt ifrån min lgh när jag öppnar dörren.Jag sa att det kunde säkerligen stämma pga jag är rökare.Jag sa att de va ju tråkigt, och om jag hade vetat detta så skulle jag självklart alltid gått helt och hållet ut i balkongen men kan vara lite slarvig ibland (absolut när j har druckit).Men sen stoppade hon mig och sa - De är mer en söt lukt. Personen (som hade klagat) hade tyckt att det luktade som hasch/marijuana !! Och jag fick till mig om detta stämde och att dom tror att detta är sant så är dom skyldiga att anmäla till polisen.Jag blev helt paff och väldigt upprörd. Jag vet ju att jag är oskyldig men att någon bara får spotta ut sig vad som helst utan någon egentligen grund är ju fel. Bara för att någon har luktat något sött så betyder ju inte det att de behöver vara droger.Och sen för det andra så kan man inte missta hasch/marijuana lukt för något annat. Man vet när man luktar det och pga att jag vet att sådant inte röks i min lgh så undrar jag om j har gjort något som stör denna granne.Jag ska väll inte behöva vara nojig och vänta på någon annan löjlig anklagelse ska komma..!
Jag erbjöd hyresvärden att komma upp och ta en titt om hon ville.Men jag ska inte ens behöva försvara mig.Om någon anklagar så är det den personen som ska bevisa det.Annars kan ju alla bara gå runt och klaga och anklaga folk. (Jag vet att hon gör endast sitt jobb och måste informera så det är inte henne jag är upprörd på)
Men känner att jag ska väll få försvara mig och säga mitt??.Så jag är så sugen på att skriva ett brev så jag når ut till grannen som har klagat ! Det vore kanske bäst att bara släppa det pga jag är ju oskyldig.Men själva anklagelsen är ju rätt så allvarlig så jag känner att jag ska få säga mitt !

Kramar

Vaknade av ett gnyande precis, jag får aldrig sova ??. Va samma visa inatt.Men inatt blev vi halv jagad av en råtta.Jag höll på att pinka på mig ? Bar upp vofsen och tog en powerwalk med ögonen sneglade där bak.Satte ner henne igen och när jag höjer blicken så har vi fantamed en råtta ca 5 meter framför oss igen och där stod den och bara stirrade mot oss.Där och då var promenad slut och vi gick i ilfart hem.Jag iallafall, Zelda är ju en gryt hund så hon ville bara ta tag i den jäkelen ? Så nu går vi här på morgon kvisten igen och är inne på min 14- dag som nykter, så j mår rätt hyfsat faktiskt.Jag är endast här och nu. Inte 1 min eller 1 timme fram i tiden.Bara i nuet..

Kramar till er ?

Suttit och funderat på vad man kan göra under sommaren. Tristess kan bli ett problem för mig.Det var nog en av anledningarna att återfallet kom på besök. Har blivit bjuden till Norge till ett par vänner.Men jag minns hur det blev förra sommaren.Så nä tack ? Får bara rysningar bara jag tänker på det.Vi söp som svin och när vi inte gjorde det så sprang jag ändå upp titt som tätt till mitt rum och tog några klunkar från vodka flaskan som jag hade med mig i väskan!

Jag kan inte göra något storslaget. Ekonomin tillåter inte det.De man hann spara under månaderna man var nykter har nu gått till hundens vetrinärs kostnader ink mina tänder. Innan söp jag upp varje krona som va över efter räkningarna va betalda så blev aldrig något sparat. Så nu är man lite besviken att man inte kan göra något speciellt i sommar ( men varje krona va vofsen värd) Men ska ändå pröva att tänka positivt. De finns säkert mycket att göra om fantasin tillåter det.Men vad ? Funderat på att köpa en billig cykel (som är tillräcklig bra så man njuter av att cykla på den) älskar/älskade att cykla förut, och då träna. Funderat på zumba.Dans har alltid varit en stor passion. Men de va även en av ursäkterna som jag använde när folk påpekade att jag va ute och festade mycket - Ja men jag älskar att dansa,var ska jag annars göra det någonstans (men jag stod vid baren/bordet och rörde mig lite medans man hinkade i sig istället ) I Skåne kan man köpa ett sommar kort som varar hela sommaren och man får åka var som helst i Skåne när som helst.Men var och vad kan man se ?..Är lite tom i Hjärnkontoret men känner att jag måste ha något mål, något att se framemot! Får googla lite imorgon..☺️

Natti natti..

Vänt och vridit mig ett tag nu.Har en konstig känsla och obehag i kroppen.Så nu har jag satt på mig och går en runda runt kvarteret och andas in lite luft. Tagit en liten lugnande tablett och väntar på att den ska slå in. Kan inte riktigt sätta fingret på vad jag känner eller inte känner.Känner att ångesten pyr under ytan men det är bästa att den får stanna där. En känsla av tomhet eller likgiltighet men samtidigt så känner jag mig gråtmild tror jag. Känns så förvirrat!! Har inget sug, så även om jag skulle haft en drink framför mig nu så skulle jag inte ha druckit den. Men att känna sig som en zombie är ju inget man strävar efter eller..

Vad vill man? Vad känner man? Vad ska man? Vad kan man? - Just nu vet iallafall inte jag! Förutom att jag är SÅ trött på denna hjärna just nu..!

Känsla för känsla, tanke för tanke, Steg för steg och dag för dag. Det låter kanske lätt i praktiken men att leva efter det är som en labyrint.

Nu börjar ögonen bli tunga så nu väntar kudden på mig äntligen..
Och sen vet jag att man kommer vakna till sol och värme imorgon så det ger ju ett litet positivt ljus ...

natti natti

Fixar vi den är det två i morgon och sedan rullar det på... Låter enkelt, vilket vi ju vet att det inte är, men ibland är det lättare att tänka så, precis som du är inne på. Tänk om vi kunde få tyst på A-tankarna, vad skönt det skulle vara.

"I dag är jag nykter, i morgon tar jag ett nytt beslut."

Ha en fin helg! ♡

" Idag är jag ingen alkoholist.Jag tar en paus.Idag kommer jag endast vara Tina"

Alkoholisten tar för stor plats.Den är i centrum hela tiden och får all uppmärksamhet.Och det är precis det den vill. Den är inte min identitet den är en endast en del av mig, så den ska inte vara den som ska vara den viktigaste. Iallafall inte idag. Idag handlar allt om mig.Vad jag vill eller inte, och de jag känner är vad jag känner. Idag kommer jag ge MIG själv all uppmärksamhet.Idag är det min dag och min dag endast.

" Idag är jag ingen alkoholist"

1 månad nykter idag så jag är värd att få vara endast Tina..

Många kramar till er ❤️

Tack du fina ? Det gör jag ca varannan dag ? Sen har man lite konflikt med A- listen i sig.Men den är SÅ tjatig och gnäbbar hela tiden om samma sak så till slut nonchalerar jag den för jag orkar inte lyssna på den längre ? Värre en en ettrig åsna ?..

Hoppas innerligen att du mår bra och att du kämpar för ditt mående vare sig om du har en alkohol drink i handen eller inte..❤️

Just nu skulle jag ha velat ha en.Pga att jag vet att en man som jag är förtjust i men som jag egentligen inte vill ha något med (pga vi är FÖR olika) är ute på en träff med en annan kvinna ?..Jag vill inte ha honom men han ska ändå inte vara med någon annan hihi ????..

Men ingen man i världen är värd att jag skulle vakna bakis imorgon ?

Kramar

Jag vill tacka er alla här ❤️!

Nu har man varit nykter i 1 månad och det går framåt.Sakta men steg för steg. Det har varit en stor skillnad med förra gången jag var nykter. Det har varit såååå mycket svårare men det har kanske varit nyttigt på ett sätt oxå - För det bevisar att det går.Att även om hela kroppen "skriker" av frustration och man vill bara ge upp ( för det har jag kännt många gånger ) så ger det ändå hopp att en dag så får jag kanske styra mitt liv,mina tankar och känslor på mina vilkor! Men jag försöker att inte tänka längre fram för det är då jag blir rädd och förvirrad.Tankar som - Ska jag aldrig få dricka igen, jag kommer aldrig komma dit där jag vill så det är lönlöst osv. Det är idag som räknas, beslutet jag tar idag. Imorgon tar jag kanske ett annat men då får jag ta det då.

Men med det sagt..
Som sagt jag vill tacka er, för jag tror inte att jag skulle varit här om de inte vore för många av er. För innan jag började min nykterhet så var det kaos, jag var så dränerad av energi allt gick så snabbt utför så jag tappat greppet helt och hållet.Jag bara drack och drack.Och det hemskaste av allt så var det vissa tankar som börjades bubbla upp - Att jag orkade inte kämpa mer, att jag ville bara att det skulle vara över.Jag hade nått min botten och jag var bara ett tomt skal.

Men ni fantastisk människor gjorde så jag inte kände mig ensam.Ni la en värmande hand på min axel och ni gav mig hopp av allt jag läste.Jag har sådant hat till alkoholen vad den kan göra och vilken lidande det gör mot människor. Men det är inte hatet som gör så jag inte dricker det får det inte vara för då blir det ännu en kamp.Och det är en kamp jag kommer att förlora med råge.

För IDAG vill jag inte dricka.Jag får och kan men jag vill inte.Hur det känns imorgon vet jag inte men idag är jag nykter..

Ni som är vilsna just nu läs,läs och läs ännu mer här.Orken kanske inte finns alltid och vissa saker kanske inte känns relevanta där ni är.Men ett enda ord eller meningar kan förändra era tankar.kanske inte för stunden men det kanske startar en process i huvudet successivt...

Jag vet att min resa är långt ifrån över.Vare sig om jag börjar dricka igen eller inte.Motivationen kommer testas och jag kommer "glömma" smärtan vad A gör. Men de är därför jag kämpar med mitt inre nu så jag är tillräckligt stark för att hantera saker och ting tids nog..

Tack ?❤️?

Tack själv för alla fina peptalks!
Du är värd allt beröm för att du kämpar och skrivit så många kloka ord.
Du har delat känslor i motgångar och medgångar och det är så vi stöttar varandra.
Vi är inte ensamma i våra jobbiga stunder och det är så fint att man kan läsa här.
Kram och lycka till dag för dag.
Själv är jag på dag 11 idag! ???

Så härligt att höra att dagarna blir fler för dig?❤️? eller mer exakt att du kämpar fram ?

Jo här finns bara så kloka, äkta och jordnära människor ? Och glömde starka..Jag läser här varje dag och blir fortfarande facinerad av alla berättelser,tankar och känslor ? Att någon kan påverka någon annan så hon/han ser "ljuset i de bedrövliga"..! Tänk vad ord kan göra och förändra - En tanke eller till och med ett liv..

Kramar

Gick till AA nu ikväll inget jag hade planerat eller ens haft i tanken alls.Känner mig inte mottaglig till det programmet.Men kom hem och "planeringen" va att vara hemma och göra inget.Så då kom tanken fram -AA gick in på hemsidan och ett möte skulle börja om 45 min.Blev nervös av tanken- Ska jag verkligen gå ditt igen.Men tänkte -Varför inte..Satte på mig och traskade ditt.Tankar som -Jag kommer inte dela? hur ska jag säga det!? Eller - Ska jag dela ?'men om vad? och klarar jag de?.Jag kom in och de var inte många alls -5 män och en kvinna.Mitt hjärta började slå lugnare.Dom var trevliga men inte på och det va härligt.En efter en berättade (man märker att de kanske delar om saker som kanske är relativt till en nybörjare) och när det började komma närmare mig så hade jag bestämt -Jag delar inte.Sen blev det min tur och just i den sek så bestämde jag - Jo något ska jag säga. Jag sa bara något litet- Sa att jag hade bestämt mig att dela något pga jag märkte att det blev svårare för varje gång man inte delar när jag var i den andra gruppen i höstas och jag öppnade aldrig munnen.Och sen berättade jag att jag hade tagit ett återfall efter 1/2 år och det gick snabbt utför under 2 månader.Och nästan druckit i ca 7-8 år varje dag.Och att jag vägrar att gå tillbaka.Sen tackade jag för mig.

Jag förstorar inte upp det.Jag kanske går dit igen eller gör jag inte.Jag måste inte ta något beslut alls om det.Nu gjorde jag det-Jag mår inte bättre eller sämre.Men hade en trevlig stund med några främlingar och drack kaffe.Så mina "katastrofen tankar" jag hade innan va så onödiga..

Så idag gick jag emot en rädslan och en liten utmaning..! Vem vet imorgon blir det kanske fallskärmshoppning hehe ??..

Kramar till er alla..

Berra58

.. till AA! Gjort samma sak i höstas. Gick på 4 möten under en vecka. Sen inget, men kanske ska ja gå igen, får se.

Ha de bra!

att man måste inte stressa eller pressa sig att gå dit bara för att man har varit där någon/några gånger. Att man måste välja och tänka - Oj jag kommer ta ett återfall om jag inte varit där på 1 -2-3 v (osv) Att man går ditt OM man KAN eller VILL..

Jag behöver det sociala så det kommer nog vara en anledning för mig.När jag känner mig ensam

Så i denna stund så vill jag endast ha en STOR kall öl i de här underbara vädret ?..!Men pga de inte kommer endast bli EN öl så får det bli vatten..? Lite bittert men får acceptera läget och det är faktiskt helt okey..

Hoppas ni har det skönt i den tropiska värmen

Benguela

Hej,

Jag tycker att en kambucha med ingefära eller grönt te kan vara en bra ersättare för en kall öl. Har du provat?

Jag har ett favoritmärke, men det får man nog inte skriva i forumet.

Kambucha är te som är mjölksyrejäst på ngt vis. Helt alkoholfritt så klart.
Och uppfriskande, inte sött.

Så klart tankarna till alkoholfri öl har kommit upp - vare sig helt eller 0.5. Men vet inte riktigt om jag vågar att testa, är rädd för att beteendet ska triggas igång eller suget kommer med full kraft. Men samtidigt så kan det kanske göra så jag släpper suget efter öl smaken med alkoholfri öl.Att min hjärna nöjer sig med det...! Men destu längre det går destu osäkrare bli jag att testa, vill inte förstör/utmana min nykterhet.Men de kanske kan även hjälpa mig att hålla mig borta från stark öl..

Lite kluven..! Men tar det som det kommer..