Jag började dricka som 16 åring och är idag 34. Var en blyg tjej som förvandlades till cool och utåtriktad mha alkoholen. Sedan har det bara varit en röra av ångest, spyor, sex knappt medveten, blackouter, rattfylleri, skämt ut mig på fester, inför min familj, jag har ljugit, snott pengar, gömt alkohol i vattenflaskor för att ens kunna gå ut med hunden... Sett mina föräldrars besvikna blickar och oro när jag redlös förkunnat att jag är förkyld, inte full, tagit bilnycklarna och kört iväg (28 år)
Ni vet ju hur mycket ångest man badar i. Försökt sluta själv hundra gånger, ibland inte druckit på ett år, men alltid trillat tillbaka, starkare än innan.

Tills jag med sällskap av min enorma skam tog kontakt med en psykoterapeuft som har kostat mig skjortan men gett mig livet tillbaka.
Kan verkligen rekommendera er att skaffa proffesionell hjälp. Behöver inte vara privat eller dyrt men snälla, vänd er till AA, alkoholhjälpen på er hemort, börja med en vän, vad som helst! Bara ni bryter ensamheten och vågar bära upp både skam och skuld inför en annan, lättnaden kommer omedelbart. Det går att sluta.

Visade sig att jag hade rätt mkt i bagaget sedan liten som behövde komma ut i ljuset, resan har inte varit lätt. Men från att ha legat ensam i min späng med en spya som sällskap, så har jag nu både en karl som snarkar och en 5 mån bebis klistrad mot mig. Jag älskar det.

det har krävt både terapi, nytt jobb och flytt att nå hit, brytit med gamla vänner också. Vi dricker inte alls och umgås inte med festande folk utan håller oss till oss själva eller andra som också tackar nej. De gånger jag har blivit erbjuden en öl eller glas vin så är det ett självklart nej tack. Jag har gått igenom så mycket, jobbat så hårt och kommit så långt att det känns omöjligt att dricka igen. Däremot har jag kvar rastlösheten, tidsvis negativa och ledsamma tankar. Utmärkt tillfälle att dricka förr, men nu fortsätter jag med terapin istället och lär mig hantera det på andra sätt.

Så sök hjälp!!!
Lycka till

Vad glad jag blir av att läsa ditt inlägg!
När man sitter där efter mängder av misslyckanden i bagaget och inser att man behöver hjälp, träffar rätt och livet tar en ny riktning.
Din historia om själva alkoholhanteringen liknar min egen, och för en tid sedan kände jag att jag inte klarar det här på egen hand.
Fick träffa en beroendeterapeut på missbruksenheten här i stan och hon gör sån enorm skillnad och är den som fått mig att inse att jag är alkoholist.
Timmarna blev till dagar, dagarna till veckor och idag sitter jag här och firar åtta veckor nykter med en kopp kaffe och mina två yngsta.
Jag vill verkligen gratulera dig till ditt nya liv med stabilitet, en fin livskamrat och ert lilla mirakel.
Tack för att du delade med dig! ❤️

Vad glad jag blev av ditt inlägg. ♡ Tack för att du delar med dig av din historia. Är övertygad om att din berättelse ger hopp till många här. ♡