Kommer att kämpa och jag hoppas att jag lyckas!

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Slasktratten
Kommer att kämpa och jag hoppas att jag lyckas!

Dagboken Dag 1

Har idag varit på RÅBA för första gången mellan 08:00-09:00. Det kändes tufft men skönt att Sara var med som dels moraliskt stöd men kanske mest för att höra att jag berättade hela sanningen (som hon sa). Det känns jobbigt att jag måste bestämma mig att vara nykter resten av livet för det är ju såååå skönt att supa sig full och glömma alla problem en stund. Men jag vet innerst inne att jag måste bestämma mig för annars kommer jag supa bort hus, hem, bil, arbeten, alla mina vänner kommer till slut att ta avstånd från mig. Men kanske det som skulle vara jobbigast är att jag med all sannolikhet kommer att förlora Sara eftersom jag dricker nästan dagligen nu för tiden, ungefär en halv vindunk! Har börjat åka buss till jobbet för ca ett år sedan för att jag är nog inte riktigt körbar på morgonen när jag ska till jobbet! Jag hoppas det går bra att vara nykter i kväll också när jag kommer hem till min ensamhet med endast kattorna. Jag måste hitta något att sysselsätta mig med för att känna att det är någon mening med det här och jag måste tycka det är jävligt roligt…. Hmmmm undra vad det skulle kunna vara? Risken är att om jag bara väljer en sak är att det kommer att blir för mycket av just den saken, så jag kanske ska välja två eller tre saker att göra som jag tycker är roligt. I morgon kväll har jag bestämt mig för att gå på mitt första AA möte på XXXX kl 19:00. Jag hoppas jag tycker att det kommer att kännas skönt att träffa och lyssna på personer med samma problem. Jag hittade även hemsidan Alkoholhjälpen och där finns mycket matnyttigt att läsa och speciellt olika trådar i forumet.

Slasktratten
Dagboken Dag 2

Nu har jag nykter i över 24 timmar men känner mig trött. Så trött så jag nästan håller på att somna framför datorn på jobbet. Kroppen har fått slita ont nu på slutet då jag ”matat” den med vin varje dag i princip! Det var jobbigt igår när jag kom hem på eftermiddagen! Jobbigt att låta vindunken förbli oöppnad! Men jag lyckades förmå mig att fixa lite ute på gården och det var skönt att ha något annat att tänka på en stund. Sedan fick det bli tv resten av kvällen. Jag fattade nog inte så mycket vad alla program innehöll eftersom jag var så orolig i kroppen. En inre stress och ett jättesug efter att få känna mig berusad! Saken är väl också att jag ligger väldigt lågt som det är i mitt mående då jag lider av en långvarig depression. Men eftersom jag hela livet har burit på en mask så är det ingen i min omgivning som skulle ana det. Detta gör att alkoholen även har den effekten att jag slipper känna mig deprimerad för en stund. Jag får sällan ångest dagen efter då jag druckit och blir inte heller bakis. Det är väl kanske mest en nackdel om man som jag tänker sluta supa.

I kväll ska jag på mitt första AA möte så det är jag lite spänd inför men ser också fram emot att träffa andra människor i ”samma” situation som jag befinner mig i. Framgent kanske jag även träffar någon på AA och fattar så mycket tycke för den personen så jag kan fråga denne om han vill vara min sponsor. Jag ska försöka gå på mycket AA möten för att få höra andras historier och känna att jag inte är ensam plus just som jag skriver…. Jag slipper sitta hemma och vara ensam.

Carina
Välkommen Slasktratten!

Vad bra att du kommit hit och tagit steget att skriva och läsa! Här finns det många kloka personer med erfarenheter som liknar dina. Om du läser deras inlägg så kommer du se att just trötthet är utmärkande när man väljer att vara nykter. Kroppen behöver återhämtning och vila!

Coolt att du ska på ditt första AA möte ikväll! Hoppas du kommer trivas i gruppen!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Slasktratten
Dagboken Dag 3

Nykter i 48 timmar!!! Igår kväll var jag på mitt första AA möte! Det var på darriga ben jag gick in i lokalen. Tittade mig omkring för att snabbt se om det var någon jag kände…men det var det inte. Jag måste ha sett väldigt vilsen ut då en lite äldre herre kom fram och frågade om jag inte hade varit just där förut. Jag berättade då att det var mitt första möte och blev väldigt bra omhändertagen! Alla var så snälla och den första gentlemannen sa att han tyckte det var speciellt viktigt att ta hand om dom ”nya” så att man fortsätter att komma dit och inte slutar bara för att man inte kände sig välkommen! När mötet var slut efter ca en timme så kändes det rätt bra. Kanske inte för att jag just varit på mitt första AA möte utan kanske mer för att jag fått träffa flera människor som befinner sig i samma situation som mig samt att jag fick höra mycket från deras liv. Kunde känna att ångesten lättade lite när jag insåg att det är inte bara jag som är så här trasig och lever i ett kaos. Det är inte bara jag som har som huvudsysselsättning att längta till flaskan!

Nu hoppas jag för allt i världen att jag klarar helgen utan att dricka, men som min kontakt på RÅBA sa… Bestäm dig när du kliver upp att du ska vara nykter i 24 timmar och sedan gör du allt du kan för att hålla det!

//Trevlig nykter helg till alla från mig och kram på er!

Villblifri
Rädd för abstinens

Kan inte sluta dricka! Så ledsen för det. Magen, ekonomin, äktenskapet, allt är på väg att paja pga A. Var på beroendeakuten i tisdags med 2 promille. De ville behålla mig där pga abstinensrisken men jag valde att åka hem och dricka mig ur abstinensen. Funkade iaf ok. Var hos min psykiater idag på årskontroll (är schizoaffektiv, borderline, ätstörning och PTSD och lever med bipolär 1 make). Behöver blåsa för att få min narkotikaklassade medicin och blåste noll idag. Men nu har jag druckit igen. Ska m maken till Kroatien i augusti och för att få narkotikaklassade medicin för 2 veckor måste mina alkohol- (Pet)värden under sommaren se bättre UT sa min läkare idag. Om jag håller mig nykter betalar mamma resan. Min man är på väg att bli sjuk i mani så han har varit rätt aggressiv mot mig sista veckorna (han slog mig för ngr år sen men gick i mansmottagning i 2 år och blev bättre). Min enda nära vän träffade jag förra året när jag var på LPT och jag kände mig ensammast i världen (maken var oxå på LPT på en annan avd och fick inte prata med mig. Mina gamla "vänner" från förr är alla så lyckade med välartade barn "fina" jobb och 17-miljonersvillor. De förstod inget när jag ringde och försiktigt frågade om de kunde besöka mig på avd och hämta rena kläder och vara stöd till mig i förvaltningsrätten då jag överklagade mitt LPT). Iaf min bäste vän N jag träffade på psyk då är tyvärr väldigt farlig när han inte är trevlig. Våldtog mig förra sommaren. Hotade folk på stan m svärd i augusti, yxa i november och blev skjuten av polisen i december. Men han är den enda jag har och jag är den enda han har. Han är oxå knarkare o hemlös, just nu på rymmen från polisen från LPT. Så jag lär inte höra av honom än på

Villblifri
Rädd för abstinens 2

på länge. Alltså har jag bara alkoholen till "hjälp" nu. Ska få börja återfallsprevention i höst men långt dit :(. Hjälp någon? Håller på att supa ihjäl mig... :(.
Mvh E

Li-Lo
Hej Villblifri

Det låter som att du har det svårt på många sätt. Du arbetar med dig själv och vill ta hand om din psykiska hälsa genom att bland annat ha en kontakt med psykiatrin. Bra. Utifrån ditt inlägg så verkar du ha ett visst stöd runt dig samtidigt så finns det anledning att bli orolig för några relationer som verkar kunna skifta från hjälpande till mer stjälpande och direkt farliga.

Det här är ett forum som oftast är lite "långsamt" och anonymt. Jag undrar vart du kan vända dig nu när du befinner dig i ett mer akut läge? Vår generella rekommendation vid rädsla för eller vid symtom på abstinens är att just söka vård då det är ett mycket stressande tillstånd för hjärnan och kroppen.

Om du vill så kan du starta en egen tråd i forumet då ökar sannolikheten att du får svar.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen