Ärlighet varar längst 2.0

78 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
FinaLisa
Tofslan☀🌷

Jag läser de flesta trådar och absolut din för du har intressanta reflektioner.
Men ibland orkar jag inte kommentera utan typ bara nicka och instämma i min läsning. För du är så fullödig i dina texter och beskriver så på pricken hur det känns att vilja och inte vilja dricka.

Idag är jag under isen och inget är kul men så får det vara. Ny dag imorgon☀

Tofslan
FinaLisa

Jag förstår exakt vad du menar, jag har inte heller lust att kommentera särskilt mycket just nu så jag förstår varför andra inte gör det heller. Jag läser din tråd och många andras, det hjälper mycket. Glad om min tråd kan påverka lite också.

Ibland har vi dagar som är skit - jag hoppas att din kväll och morgondag blir bättre.

❤️

Vinäger
Tofslan! ♡

Intressanta teorier, verkligen! Tänker också att så länge kampen är som svårast måste man igenom den fasen. Det går ju inte att sitta på händerna helspänd hela livet. Någonstans måste det övergå i det lugn som många här, av de som varit nyktra länge, påstår att det gör. Vi måste nog "bara" komma igenom den första delen. Tänk att bara kunna vara i vardagen utan tankar på A. Vilken känsla!

Har varit sämre på att kommentera här på forumet ett tag nu, brukar ju annars hålla mig framme och diskutera, problematisera och försöka ge stöd och uppmuntran.

Känns som att du är på rätt väg i alla fall. ♡ Kram

Tofslan
Snälla läs dessa två böcker

This Naked Mind av Annie Grace
Review:##redigerat##

Alcohol Lied To Me av Craig Beck
Review (och även Craigs hemsida med råd etc.):##redigerat##

Jag är så himla dålig på att förklara med TNM har seriöst förändrat både min syn på alkohol, alkoholism och mig själv. För första gången så kan jag säga rätt ut att mitt mål är att bli nykter. Aldrig mer dricka alkohol. Jag var så skeptisk till TNM när jag började läsa den, för hur mycket kan en bok göra för mig egentligen? Jag är så glad att jag gav den en chans. Alcohol Lied To Me är väldigt lika TNM, i själva tankesättet, och jag ser framemot att läsa klart den. Det handlar om att leva fri från alkoholen, och inte på willpower varje dag, utan att HELT förlora alla desires associated med alkohol. Det är heller inget skammande mot den som är beroende - du är helt enkelt beroende av ett EXTREMT beroendeframkallande gift. Och alla som dricker alkohol har ett alkoholproblem. Varför? För alkohol är PROBLEMET.

Mitt första mål är 10 dagar - då det tar 10 dagar för kroppen att bli av med allt gift från alkohol. Jag är på dag 3 nu. Känner mig glad och hoppfull! Jag kan faktiskt se mig själv aldrig dricka igen, det är stort.

Granit
Stort som bara den!

Stort som bara den!
Den synen på sig själv är ett enormt stort steg.
Du går från klarhet till klarhet. 💪🏻

Rosette
Hej Tofslan!

Ville bara säga att länkarna är redigerade på grund av att vi inte tillåter försäljning. Förhoppningsvis kan användare som är nyfikna ändå hitta böckerna genom att söka själva. Tack för du tipsar och inspirerar!

Du är igång med din förändring och tar stora kliv framåt, hejja dig!

Vänliga hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Tofslan
..

Tack Rosette, visste inte att man inte fick länka.

Granit: Ja, det är verkligen stort att slå ifrån sig tankarna om självhat och att man är svag, utan karaktär osv. Det känns jättebra ❤️

Vinäger
Härligt, Tofslan!

Vad glad jag blir av att läsa ditt inlägg. Vilka insikter du gör! Det är du så värd. ♡ Ska kolla upp böckerna lite, är ju född skeptiker - men med inställningen att om det funkar för någon så fyller det sin funktion.

Ser med spänning fram emot att läsa om din fortsätta resa. Kram

Tofslan
Vinäger

Tack vännen
Snälla, gör det. Jag är också väldigt skeptisk till det mesta, men tänkte att jag skulle läsa This Naked Mind eftersom den verkar ha hjälpt många - och nu mig! Jag kan ju inte säga att den har hjälpt mig i nykterhet - än. Eftersom jag inte har tiden att stå för det, men den har har gett mig nya insikter, tankar och andra sätt att se på alkoholism och hur man kan komma ur den onda cirkeln. Och för mig är det så stort att kunna tänka mig ett alkoholfritt liv, för det ahr jag aldrig kunnat förut. Jag har kanske önskar det, men alltid vetat att jag kommer dricka igen. Den här gången är det annorlunda för mig! Om annat så är det väldigt intressant läsning om alkohol och hur den påverkar kroppen och hjärnan osv.

IronWill
Hittade TNM

Den finns på den ”mycket vanliga” ljudbokstjänst som jag prenumerar på. Då gissar jag att den även finns på de övriga.

Tack för tipset!

Edit:

Klockrent citat där i början av TNM: ”Alcohol is the only drug in the world you have to justify NOT taking”.

(Hittade även en uppsjö andra böcker på ljudbok, inkl. en från personerna bakom ”one-year-no-beer”: The 28 day alcohol free challenge. Med tips hur man klarar de första 28 dagarna. Hela sommaren räddad.)

Tofslan
Ironwill

Åh, vad kul! Hoppas den hjälper dig lika mycket som mig, vi har ju lite samma ångestproblematik och allt. Och ja, det där citatet gillade jag verkligen. En annan sak hon (Annie Grace) säger är "hur skulle det se ut om vi bad heroinmissbrukare bara ta lite på helgen, eller några gånger i veckan istället för att sluta helt?" Så intressant att det ses som en möjlighet med alkohol.

Säg gärna till om du vill diskutera ett kapitel eller när du har läst klart boken!

Tofslan
28 day challenge

Låter jätteintressant. Annie har en sån challenge på hennes website också: The Alcohol Experiment, den är 30 dagar. Funderar på att köra den efter mina första 10 dagar är klara.
Jag läser Alcohol Lied To Me nu, den har samma koncept som TNM. "I don't need to help you not to drink - after this you'll not WANT to drink". Alltså, älskar idén och känslan av att vi inte är powerless to alcohol, but we have all the power! Vi behöver bara lära oss hur vi ska reagera och tänka i vissa situationer. Programmera om vårt undermedvetna. Att det inte är oss det är fel på, utan det är 100% alkoholen (sen att vissa av oss har problem/trauman etc som gör att vi hamnar i det här alkoholträsket fortare, eller att vissa aldrig gör det, är en annan sak). Att ta ansvar för våra handlingar men inte för att vi har blivit beroende av ett extremt beroendeframkallande gift. Vet att jag typ upprepar mig hela tiden men är bara så glad att få slippa allt självhat/skam/skuld kopplat till detta.

IronWill
Absolut

Jag brukar ibland vara kritisk mot den hör typen av ”självhjälp”, men 2 timmar in så är det faktiskt bara intressant. Mycket tänkvärt om alkohol både som individ och ur samhällets perspektiv.. Kommer nog ha lyssnat klart ganska snart, återkommer.

Tofslan
Igår...

...hade jag verkligen mitt första sug (för denna gång). Var hemma själv ett par timmar med all alkohol i huset och det är en trigger för mig. Man kan dricka utan att någon ser, och man kan fylla på hur mycket som helst etc. I alla fall så kollade jag på denna (hoppas det är ok att länka?):
https://www.youtube.com/watch?v=dqFGfy6yvig
SURF THE URGE heter den och den seriöst hjälpte mig att inte dricka igår. Det handlar om att varje gång vi väljer att inte dricka när vi har urges (eller sug på svenska), så gör vi den neural pathway starkare. Vi gör egot som vill dricka svagare för varje gång. Svårt att förklara men kolla gärna videon. Glad att jag inte gav in igår!
Hoppas ni får en bra dag.

IronWill
Ska ses i kväll

Nästan klar med boken också.

Vinäger
En helt annan...

...än den Tofslan jag först "träffade"! Tycker jag i alla fall. Kämpat har du ju gjort tidigare också, men nu har du verkligen tankar och analyser kring din väg mot nykterheten. Tror att just medvetenheten är ett stort steg mot ett hållbart vitt liv. Att komma förbi kampen och låta vardagen bli naturligt alkoholfri.

Jag är så impad av hur du utvecklas. Som jag skrev tidigare, det är du så värd! ♡ Kram

Tofslan
Vinäger

Åh, vad gullig du är! Det är sant, jag är annorlunda den här gången. Exakt som du säger, medvetenhet och att inse att alkohol faktiskt inte ger mig någonting hjälper enormt. Sen är det såklart svårt att förändra hela sitt synsätt på någonting som har gett en mycket "glädje", men jag är bara en vecka in och tror att det kommer bli lättare och lättare om jag jobbar på mina tankar, ser alkohol för vad det är (ett gift förpackat i fina flaskor), och kämpar emot irrationella sug. Att stanna upp när man känner "vad gott med ett glas det skulle vara?" och fundera på varför jag känner så. Varför vill jag dricka just nu? Kommer det förbättra/förvärra min situation? Inte bara gå på autopilot och göra som egot vill. Det funkar för mig att se egot som ett litet trotsigt barn. Jag har kontrollen och jag VÄLJER att inte dricka.

Sidor