Dejta

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
KizombaLover
Dejta

Hej! Hur går det för er som dejtar nyktra? Tips och råd?

Carina
Hej KizombaLover!

Och stort välkommen hit!

Bra! Du lyfter upp ett vanligt problem, nämligen att kännas sig bekväm i sociala sammanhang utan att dricka. Det kan vara dejting men det kan också vara andar sociala sammanhang. Jag hoppas att fler vill komma in och skriva om sina erfarenheter! Ibland tar det lite tid för trådar att komma igång, men nu lyfter jag upp denna så den kanske får lite fart.

Jag såg också i ett annat inlägg du skrivit att du har börjat ett nytt fritidsintresse - där tror jag faktiskt att du har en väg att gå. Genom att lära känna människor via ett fritidsintresse i stället så får man en naturlig ingång till att prata om något som den andra också tycker är intressant. Och med nyfikenhet och ställa frågor brukar man komma långt!

Önskar dig en fin dag!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Stretched86
Dilemma ju...

Jag är också livrädd för att aldrig kunna få träffa någon iom att jag inte kan dricka mig till ett självförtroende längre... o aldrig kunna resa utomlands eftersom jag e livrädd för o flyga opåverkad av de ena eller andra...

miss lyckad
Dejting..

Hur många har träffat sin partner på krogen? Tror dom flesta haft tillfälliga kontakter därifrån..Oftast träffar man sin partner på jobb, hos bekanta och vänner. Nätdejting har blivit vanligare..Har själv kollat på dejtingsidor, men inget bra resultat för mig än.Tror också att föreningsliv kan vara något..

AlkoDHyperD
Dejta ska man göra nykter

Vare sig man är nykter alkoholist eller inte har problem alls.
Man vill ju lära känna en ny person med sinnet i behåll. Och just dejting är perfekt när man behöver social träning. Såvida du dejtar tidigare okända människor kan du vara vem du vill i mötet. Och det står inte så mycket på spel om du tyycker att du sjort bort dig.
Se dejting lättsamt så blir stärkande av självförtrroendet eller bedövandet av osäkerhet mindre nödvändigt😊

Miss_blondy
Va en pirrig utmaning 😊

Jag dejtade lite förut och det va så spännande och kul ☺️ Va alltid nervös men det var ändå något man såg i fram emot till. Förut tog man sig ett par glas innan så man slapp känna exempelvis nervositeten.Men de är ju en del av det precis som alla andra känslor. Man får inte glömma att den andra personen vare sig om hen är en nykter A-list eller inte är främmande och nervös i situationen precis som en själv. Det jag lärde mig va att man förstorade upp det och då kunde obehag känslor komma.Men det är endast 2 personer som träffas och prata lite.Om det går bra så gör det eller gör det inte och det är okey det med 😊 Eller får man en ny vän som jag fick 😃

Anthraxia
Vinkel.

Jag är spik jäkla nykter, sedan januari. Inte för att jag är missbrukare, utan för att min partner är.

JAG har aldrig haft problem socialt pga det - visst, folk frågar "Varför?" men då rycker jag bara på axlarna och säger att det är en blandning av olika saker; jag vill kunna köra, jag tycker inte att det är gott, jag får jobbiga bakfyllor, och jag tycker inte att jag blir glad av att dricka, utan bara klumpig och korkad. Det är helt sant, alltihop.

Det känns inte som en stor grej, för mig, eftersom alkohol inte ÄR en stor grej för mig.

Jag tror att det känns värre om ens liv cirkulerat kring alkohol; kontrasten blir så stor och man tror att alla SER på en att det är en stor grej.

Det gör de inte - och de som gör det har oftast problem med alkoholen själva, har jag märkt.