Bör jag se över?

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Parlo889
Bör jag se över?

Alkohol kom in i mitt liv när jg var runt 14 år gammal, då var det mest pga grupptryck. Men nu är jag betydligt äldre och när jag väl får smak på alkohol så kan jag inte sluta dricka. Jag vill ha mer och hinkar en flaska på nolltid. Drack nyligen en halv flaska smirnoff ice och mina syskon kommenterade ”oh herre jävlar!”. För att jag drack innehållet på mindre än 2 minuter. När det kommer till lätt öl och cider tillåts jag bara dricka 2 burkar, vill ha mer. Har även haft tankar på att köpa flera burkar som jag tar med i smyg utan mina föräldras vetenskap. Jag har inget beroende utan det kan gå månader utan att jag rört en droppe, när jag väl får smak på första droppen så kan jag inte sluta. Det som får mig att sluta är min diabetes, då alkohol och diabetes är skit dålig kombination. Och kan dö om jag dricker för mycket, därför tvingar jag mig själv till att sluta. Hade jag inte haft det så hade jag supit mig redig flera gånger. Kan även tillägga att jag vill ha cider när jag sitter på stranden eller varsom, det spelar ingen roll om det är mitt i veckan eller helg. Mina föräldrar har kommenterat det. Min fråga är om jag bör se över mina vanor?

Carina
Hej Parlo889!

Välkommen hit till forumet! Det låter som att du upptäckt signaler på att din alkoholkonsumtion inte är hälsosam. Din tolerans har ökat, du vill fortsätta dricka när du börjat, din familj har uttryckt sin oro och det är en farlig kombination med din diabetes. Utifrån denna sammanfattning och din frågeställning om du behöver se om dina vanor så tolkar jag det som att du har kommit till rätt forum! :-)

Om du läser inlägg från andra medlemmar här så kommer du märka att det finns många olika sätt som alkoholkonsumtionen kan bli negativ. Det är många här som under långa perioder är nyktra, och sedan dricker under en kort period men denna period blir mycket destruktiv. Sedan finns det de som dricker ofta, ibland varje dag, och det blir destruktivt. Sedan finns de de som dricker sällan men när de gör det så blir konsekvenserna negativa. Det jag vill säga med det är att inte finns ristat i sten vad som krävs för att man ska se över sina vanor. Det handlar om vilka konsekvenser ditt drickande får? Vad det kommer att få om du fortsätter som nu utan att förändras? Och hur/vem du vill vara.

Att du skriver här och börjar utforska dessa frågeställningar är ett modigt första steg! Hoppas du får mycket inspiration av att skriva med andra medlemmar här på forumet!

/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet