Jag har äntligen fått lite styrka att be om hjälp och nu har jag fått antabus på recept. Jag har inte köpt ut än då jag fixade det via min doktor appen då jag inte vill gå till en vanlig läkare eftersom jag skämms så mycket.
Jag är livrädd för att börja ta den men samtidigt vet jag att jag måste.
Vad harni andra för erfarenhet av det?

Jag har enbart positiva erfarenheter!
Visst, innan jag trimmat in doseringen (med sjukvårdens hjälp) var jag vansinnigt trött ungefär vecka 4 av min kur.
Men hellre det än att riskera en spontanfylla och vara tillbaka i misären.

levalivet79

Jag ska hämta ut den i veckan. Jag har läst att man kan vara trött och så i början mem känner oxå att hellre det än att bli trött och orkeslös av alkoholen.
Dig är jag bakis och skakis i kroppen efter 4 flaskor vin som åkte ner i strupen igår. Mår bajs men det är väl det jav förtjänar väl.

Stretched86

Hej undrar detsamma om antabus... jag hade bett om o bara få sugdämpande eg eftersom jag ändå kommer gå på kontroller...men de tvingar mig o ta antabus i en vecka annars får jag inget ångestdämpande. Så imorgon proppas jag med mediciner ..6 st campral en naltrexon 4 st oxascand antabus och mina vanliga 2 ggr 150 venlafaxin...Någon som vet om man verkligen behöver två sorters sugdämpande o så himla många tabletter.. alla har så mkt biverkningar allihop trötthet...kommer jag klara o jobba???ursäkta Levalivet79 kanske kapade din tråd men ja tänkte att du kanske även vill ha sugdämpande om det är någon som har testat de här?

levalivet79

Online Läkaren har skrivit att jag måste gå till en riktig mottagning och träffa en fysisk läkare för att få mitt recept (som han skulle ordna imorse). Jag pallar inte. Jag går aldrig i livet till en riktig mottagning och erkänner där att jag är beroende av alkohol.
Gick hem efter jobbet och låste in mig. 61min innan dom stänger bolaget...ska hålla mig inne och gå och handla lite mat sen.

Jag fick förklaringen av min terapeut efter en diskussion om dosering osv:
Då Antabus precis som alkohol har inverkan på levern så inleder man med ett leverprov just för att se hur den ”mår”. Efter en tid tas nya prover, vad jag förstått relativt regelbundet.
Jag förstår dig så väl med den motvilliga känslan av att prata med en fysisk läkare om det här, men för de flesta läkare är det nog i samma klass som att skriva ut antibiotika. De gör det på regelbunden basis och har inga förutfattade meningar.
Att du faktiskt vill börja med Antabus tyder på en rejäl vilja och en bra portion jävlar anamma.
Sov på saken, men det är verkligen inget att skämmas över.
Skriv mer, om du vill, så ska jag försöka svara efter bästa förmåga.

Hang in there!

Allt du erkänner är ju att du är en fighter med aptit på ett bättre liv. Vem som helst från vilket samhällsskickt som helst kan åka på den här sjukdomen. Se det som att du har en grym styrka och insikt i stället.

MrUrgel

Jag håller med IronWill och Granit, att vara för glad i a är inget att skämmas för. Det är bara att bita ihop, boka läkartid på vc och sen berätta hur det är. Det där med att bita ihop och svälja förnedringen tyckte jag var värst. Man vill ju inte vara misslyckad. Men när du väl gjort det så känns det mycket bättre. Så kände jag i alla fall. Min vc skriver inte ut antabus för hemmabruk, utan du får gå ner 3 gånger i veckan och ta din dos där under kontrollerade former (och samtidigt prata lite med personalen). Ett bra koncept tycker jag. Att äta antabus hemma funkade inte för mig. Kämpa på, gå ner på vc och berätta. Det kommer att gå bra och du kommer att känna dig starkare när det är gjort. Själv kände jag mig lite stolt efter att jag gjort det.

levalivet79

Just känslan av skam och misslyckande är värst. Att jag måste erkänna framför andra att den fasden jag visar upp stämmer inte riktigt med verkligheten.
Jag har lyckats hålla mig ifrån a idag. Köpt mig en juice och tagit en promenad. Just nu känner mig kallsvettig och darrig, antar att det är helgens dos som ska rensas ur kroppen.
Tack för era ord och det stärker att veta att man inte är själv.
Kan man vända sig direkt till ett beroendecentrum och skippa VC? Jag tror det skulle kännas lättare.
Jag har dessutom fått ett meddelande från en kompis som ska åka över gränsen för att fylla på barskåpet innan midsommar...jag har låtsas att inte ha läst det bara för att jag inte vet vad jag ska skriva.

Justera bilden av dig själv. Ingen är perfekt och du behöver inte säga till vänner och bekanta direkt om du inte vill. Du kan säga att efter att det blivit mycket ett tag har du hoppat på 28 day alcohol free challenge eller 90 day challenge, eller bara att du vill ha en vit period ett tag. Sen kanske du upptäckte att det var så fantastiskt att du fortsatte. Men sen är det inte bra att ljuga för sig själv. Acceptera att det är en av dina många många sidor, och just den här är något du måste jobba aktivt med. Men försök svälja stoltheten det är nog vanligare än man tror och med den alkoholkultur vi har så står nog många fler på tur. Du behöver inte föreställa dig på parkbänken för det och ingen läkare eller vän kommer att tro att du just suttit där heller. Visa alla styrkan nu och insikten och viljan att bli bättre, det kommer nog snarare ge dig fler plus än minus. Håll ut!

levalivet79

Jag vet att du har rätt men det är just det svåra att erkänna för sig själv, i första hand, att man inte är den man skulle vilja vara.
Jag tycker om din idee med 90 dagars challenge. Jag hade faktiskt varit helt nykter i över tre åt innan jag fick mitt senaste återfall. Förra gången funkade det fint att bara sluta från dag till dag då mitt hjärta slutade slå och jag nästan dog av alkoholförgiftning. Jag vet att jag aldrig borde ta den där snapsen på julfesten men nu blev det så och sen dess kan jag bara inte sluta. Det har gått över två år sen dess. Jag har försökt men misslyckats varje gång. Jag vet att jag måste svälja stoltheten och fixa den hjälp jag behöver. Just nu är det en dag i sönder. Satsar på en nykter dag imorgon.

Min fråga kvarstår. Någon som vet i fall man kan vända sig direkt till beroendekliniken eller måste det ske via VC?

kommuner kan man gå direkt till en beroendemottagning.
När man inte dricker på ett tag, med eller utan antabus, så slappnar kroppen av istället för att ständigt gå i akutläge pga giftet som dimper ner. Därav tröttheten ! Njut av den kraft som återvänder till kroppen när den får vila !

Attans

Yes, du kan vända dig direkt till beroendemottagningen. I alla fall i min kommun... Jag själv kom i kontakt med dom via psykakuten. Jag har också försökt sluta själv några gånger, men då maken dricker mer än jag (och han vill inte ha hjälp, utan tror att han kan sluta själv) är det oerhört svårt. Så det slutade i ett suicidförsök i berusat tillstånd och remiss till beroende där jag nu tacksamt tar emot deras hjälp. Det är det bästa jag gjort, så jag skickar massa peppningar till dig att du vågar be om proffessionell hjälp! Så tar vi en dag i taget!