han druckit stora mängder under en längre tid och ska inte sluta, farligt att gå att lägga sig, utan mediciner. 33 år gammal, och har ni tips på minska suget efter, blir livet trist?

Anders 48

Bra att du vill sluta. Kan du sluta tvärt? Eller ska du kanske försöka trappa ner. Om du inte vill ta hjälp menar jag. Det är tufft o abstinens kan ju vara jävligt. Och farligt i värsta fall.....

nydag2018

Livet blir inte trist, tvärtom så blir det fantastiskt utan alkohol. Lider dock utav ångest som gör livet lite jobbigt ibland men sånt går ju att arbeta med och när jag inte dricker så får jag inte någon "ny" ångest så att säga. Som nykter kan man alltid må bra och göra precis vad man vill. Det är oerhört skönt!

Anders 48

...ett par gånger när jag har slutat tvärt. Faktiskt både glad o tacksam för det, då jag annars varit nära gränsen för att det skulle kunna bli farligt. Har även "trappat ner" ett antal gånger för att slippa den värsta abstinensen. Det krävs rejäl viljestyrka o vet inte om det är att rekommendera? Du kanske får hjärtklappning, svettningar, frossa, darrighet, ryckighet, aptitlöshet under flera dagar. Om du får hallucinationer så måste du def söka hjälp. Ska inte råda dig till något - men ibland kan ju LITE alkohol dämpa abstinensen, men då måste du ju vara stenhård mot dig själv o se till att du verkligen långsamt minskar konsumtionen. Eller ta kontakt med vården?! Ingen kommer att döma dig men jag vet att det känns motbjudande. Jag vägrade - men hamnade på beroendeakuten istället. Slutligen. Önskar dig all styrka att dra ner/sluta. Det är sååååå mycket värt det. Ta en dag i taget, verkligen bara en. Och sen en till......

Aaaah! Här har du en egen tråd. Jag skrev i någon annan tråd till dig att det vore bra om du skapade en egen tråd och då har du redan gjort det. Perfekt!

Ser att du oroar dig för abstinensen. Läs gärna det vi skriver här på sidan om abstinens: https://alkoholhjalpen.se/akut
Där finns exempel på när man bör söka akut vård. Är du osäker kan du naturligtvis ringa 1177, sjukvårdsupplysningen, så kan de råda dig vidare.
Det är bättre att ta det säkra före det osäkra...

Så bra att du har hittat hit till forumet och jag hoppas du kommer hitta mycket stöd här. Och när du känner dig redo kan du även stödja andra!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet