Känns som jag inte är helt ärlig med nykterheten när jag tre gånger druckit alkoholfri öl under min två månaders nykterhet. Drack två alkoholfria varje gång. Vilket inte är mycket, jag hoppades att stressen, ångesten skulle lägga sig med dessa alkoholfria öl. Det hjälpte inge vidare.

Jag ville åt lugnet jag minns att jag fick när jag drack starköl. Just därför känns det som att jag bedrar min nykterhet.

Jag fortsätter kämpa och välkomnar mig själv till forumet, tack för alla trådar. Det hjälper att läsa.

Jag tycker inte det är fusk att dricka a-fria öl.
Men om det triggar igång suget så är det ju inte bra.
Man får känna och pröva sig fram vad som passar.

Jag var lite tveksam nu i helgen då jag köpt hem a-fria öl.
Hur skulle jag reagera?
Men det gick bra! Det var som en god dryck till sillen inte något som jag skulle bli full på..

Så om det hjälper dig så är det ingen fara tycker jag.
Ha en skön kväll?

Disel856..
Hmm, glömde ju säga
Välkommen hit!????

Här är det underbart att surfa runt och möta både olika och likasinnade.
Få massor av pepp och också försöka ge tillbaks...när man orkar?

Vaniljsmak

Rent logiskt: Har du inte druckit alkohol så har du inte druckit alkohol. Öl utan alkohol är bara en dryck, precis som alla andra drycker utan alkohol.

MEN jag skulle vara lite oroad över VARFÖR du drack dem. Jag antar att du, liksom många av oss andra, druckit mycket pga stress och ångest. När du nu försöker döva de känslorna med alkoholfri öl känns det som att du närmar dig ett beteende du inte önskar ha. Jag försöker själv arbeta bort stress och ångest för att undvika att hamna där (igen och igen). Kanske behöver du hjälp utifrån om det är så att ångesten är allt för stor att bära på egen hand.

Ta hand om dig!

Disel856

Tack.

Men att jag hoppades att effekten av a-fria öl skulle vara snarlik riktiga starköl oroar mig lite, vad håller jag på med? Vem försöker jag lura när att jag försöker hitta näst bästa ”fylla”.

I slutändan har jag inte druckit någon alkohol.

Men du förstår mig och min oro? Att jag verkar ha en bit kvar att kämpa.

ACD17

Blir man... Oavsett om de är alkoholfria eller inte.

Kanske den effekten du vill åt istället för den man får av ren sprit.

Det är helt upp till dig hur du vill göra. Men jag har valt att vara helt utan öl. Dricker inte alkoholfria ens utan bara Pepsi max.

Tycker faktiskt läsk är mer förfriskande än alkoholfri öl.

Har 6 veckor och 6 dagar nykter.

Disel856

Intressant. Man lär sig något varje dag.

Jag gillar ju ölsmaken, men jag kunde lika gärna druckit te för att koppla sv känner jag nu efter.

Det var ju mitt öldrickande jag skulle fixa till I och med min nykterhet.

Jag tycker inte det om man kan hantera det. Har själv funderat på det men vågar inte göra det ännu,är rädd för att trigga igång något.Men jag ser inte att de vore att fuska på grund av det handlar om hur man lever livet vare sig med alkohol eller inte.Du har ju inte förstört din nykterhet på grund dom A-hol fria ölen. Jag fick i mig alkohol ca 2 månader in i min nykterhet förra gången, först blev jag hysterisk.Men sen när jag lugnade ned mig så kom tankarna - Hade det verkligen påverkat mig, har det gjort att jag hade druckit mer eller starkare alkohol -Nepps.De har egentligen inte betydelse om man dricker A (misstolkas mig inte fel nu) de är konsekvenserna av beteendet och livet i sig som är problemet när man dricker A..!

Hoppas du förstår vad jag menar..??