Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Kära Vinäger,

Körsbär på träden. Allt grönt ute. Det vackra, fina. Hoppas du är ok, så bra som det bara kan vara.

Skickar styrkekramar ???

Och som vanligt, tack för all omtanke. ♡

Valde bort forumet under veckan då jag kände att jag inte kunde leva upp till mina förväntningar på mig själv här. Kanske inte i första hand att jag sviker mig själv och andra, men känner mig ändå lite ryggradslös. Varför då?

Har varit hos gamla barndomsvänner i flera dagar. Absolut ingen skulle ha reagerat negarivt om jag berättat om mitt problem eller helt enkelt bara avstått A. Men jag litade inte på mig själv. När jag bestämt mig för helvitt, som är mitt mål, tänker jag på A stor del av tiden. Risken är att om det då, som under veckan som varit, finns alkohol tillgängligt, smygdricker (-super) jag och det blir mycket mer än om jag "tillåter" mig att ta lite. Så pinsamt att riskera att bli kanon om jag sagt att jag inte tar något. Fegt, men så var min känsla.

Berättade för M om hur jag tänkte kring veckan och han sa som vanligt att det är mitt beslut, han stöttar oavsett vad jag väljer. Dock tycker han att när vi nu är hemma så tar vi inget alls. Tack för det!

Hela resonemanget är förstås en dålig strategi i längden. Kanske helt enkelt måste låta bli att åka bort till platser där A finns tillgängligt. Restauranger och pubar är ok för mig, det är när BiB och öppnade spritflaskor står framme som jag har svårt att låta bli. Fram till en OP eller en Whisky och klunka lite när ingen ser.

Ska landa i mig själv nu och fundera ut hur jag ska göra inför nästa gång jag ska i väg. Jag måste bli starkare i mina beslut och våga tro på mig själv.

Har uppdaterat mig i de flesta trådar sedan jag kom hem här nu på morgonen. Tryckt små uppmuntrande hjärtan här och där. Så många kämpar här finns! ♡ Blir så glad över gemenskapen och känner att vi återigen är ett stort och starkt gäng som kan peppa varandra, gamla som nya. Själv blir jag så inspirerad av att höra att så många klarat en av våra största festhelger helt nyktra. Bra jobbat!

Jasmine, Emma, FinaLisa, Nurture, AlkoDHyperD, Vaniljsmak, Gamlahäst, Granit, Sisyfos, Berra58, Ironwill, Mary, Morgondag och alla andra, tack för att ni finns. Vad vore kampen utan era kommentarer och kloka resonemang...

I dag är jag nykter!

Kram

Det var den här veckan jag var borta som jag tillät mig att dricka lite, då jag var rädd att jag annars skulle börja smyga och halsa starksprit inför folk jag inte träffat på många år och bli full. Som sagt, litade inte riktigt på mig själv. Nu har jag ambitionen och målet att vara helt nykter, men tar som många andra en dag i taget igen.

Och som vanligt när jag blickar framåt några år ser jag mig alltid som en pigg, fräsch och nykter tjej/kvinna/tant. Det finns helt enkelt inget alternativ. Sådeså!

Benguela

Du gör kloka val, baserat på att du känner dig själv. Grattis!

Bra med att ha en ”målbild” av sej själv. Det försöker jag också med; att se fräsch, pigg och utvilad ut. Det är också bra med strateger i alla lägen, och du är ju så medveten om din strävan till ett nyktert liv. Vi måste tro på oss själva ? Kram ?

Bra med omstart första dagen i ny månad:). Hoppas du hade en fin söndag och att du får en bra dag idag!

Jag föstår precis den där känslan när man bestämt sig för helvitt och bara tänker på alkohol. Men, för mig går det över om jag är nykter en längre preiod (haha, har inte lyckats så länge, men typ mer än tre veckor). Det är nästan värre med något mittemellan drickande- hur mycket ska jag dricka? har jag inte druckit för många gånger redan den här veckan? etc. Och tänk vad skönt det är att vakna upp utan huvudvärk dagen efter... man ångrar ju aldrig en nykter kväll.

Kram till dig idag och kämpa på!! <3

Godmorgon Vinäger
Idag kör vi på en nykter dag ! Inte lätt i semestertider när det är alkohol i nästan alla sammanhang .
För några veckor sedan när vi hade gäster deklarerade jag att jag skulle bara dricka a-fritt under kvällen . Gissa vad jag gjorde ? Drack i smyg o blev lite berusad =väldig pratig o osammanhängande . Vilken ångest jag hade i dagar efteråt !!
Fick ringa o be om ursäkt . Detta gör jag aldrig om , fruktansvärt !!!
Tack för tips , ska tänka mig som en snygg kvinna i spegeln om snart , inte plufsig som nu ...
ha en underbar dag ! ☀️

Tack för pepp och omsorg! ♡ Efter en riktig skitdag tyckte jag att det var något som surrade i huvudet på em. Jag förstod att det var A-rösten som försökte pocka på uppmärksamhet: "Ett par öl vore väl fint i värmen, det är du värd nu efter alla motgångar." Men den var så svag, så svag att den knappt hördes. N-rösten däremot röt i direkt: Fuck off" och så var det bra med det.

Så hur illa dagen än började, slutade den på bästa sätt. Jag är nykter, övertygad och så där stark jag bara känt mig i de riktigt långa vita perioderna. Men vis av erfarenhet, tar jag tar en dag i taget.

Hoppas att många andra får känna som jag just nu: I dag (under inlägg #700 (!) i min tråd) var det lätt att välja nyktert. Så skönt att slippa kampen för ett tag.

för din pepp på min tråd, det betydde jättemycket ?

”Så hur illa dagen än började, slutade den på bästa sätt”. Så himla fint skrivet !

Går och väntar på viktiga besked och det gör mej tokig. Så svårt att inte bara vilja stänga av hjärnan med alkohol, men det går inte längre..

Känns tryggt att kunna läsa dina kloka tankar då.

Tillsammans kan vi !

Styrkekramar