Hej allihopa! Ny här, superalkad 25-åring. Allt håller på att gå isär, dricker varje dag morgon till kväll. Däckat på jobbet flera gånger, missat flygplan, ställt till med scener och betett mig grisigt. Jag vill inte vara sån här, jag vill må bra och vet att alkoholen sabbar allt. MEN, jag har jävligt svårt att se att livet kan va gött utan rus?? Det känns som att jag (om jag nu blir nykter..) för evigt kommer leva i en grå filt? Ingen glädje, ingen lycka, bara monotont grått. Finns det något att se fram emot? Vad är det bästa med att vara nykter?

FRIHET! ! Är en av många fördelar. Några till: HÄLSA, snyggare, fräschare, bättre ekononi, mindre ångest, framtidstro, närvaro, självkänsla, självtillit
Visst, du kan dopa hjärnan med giftet och kanske känna dig lite lugn och avslappnad ett par timmar, men sen då....?
Du är ung och har mkt spännande framför dig att uppleva, eller hur?
Lycka till!

DetGårBättre

Att man kan ta bilen till systembolaget :D Nej men det finns väl mängder? Varför nykter för evigt? Det kommer du aldrig kunna hantera rent mentalt! Tänk när du var liten... hade du inte kul utan alkohol då? Sen kom du på att du kunde ta genvägar och vips behöver belöningssystemet alkohol för att kicka loss...

Lucia-asahi

Nej, livet är en pina. Men jag får i alla fall ett fönster på ett par timmar efter dom första ölen där jag känner mig stark, modig, obrydd.. jag vet inte. Även innan jag utvecklade det här beroendet så älskade jag alkohol; sommarnätter med rosé, ruggiga höstkvällar på en bar med vännerna.. tror bara jag måste få liksom konkreta exempel på hur det kan bli, just nu känns det övermäktigt att stå ut med bara en timma utan alkohol..

Anthraxia

Jo, helt ärligt; i början kommer det kännas så. Det är för att för varje gång du dricker så blir din hjärna lite mer skadad; signalsubstanser slutar produceras och skickas, och receptorerna är avtrubbade och reagerar just bara på extrema saker (knark, alkohol, fallskärmshoppning)

Detta går dock över - olika hur snabbt det går. Ät mycket b-vitamin, l-tyrosin, och omega3, för att "laga" hjärnan igen, och sluta sup, så kommer funktionerna att normaliseras så att du kan finna nöje i andra saker.

Bra idé att börja träna lite lätt också.

Det BÄSTA med att vara nykter? Det låter tråkigt, men det bästa för mig är att jag är MED.

Jag har kontroll, jag har alla alternativ öppna, jag har valet, jag kan reagera och agera till mitt eget bästa. Det maximerar mina möjligheter att faktiskt få ut det jag VILL av livet.

Lucia-asahi

Tack morgondag, jag behövde höra det nu. Sitter o skakar på balkongen med en cider, livet är bra kasst såhär. Vill få allt det där!! Vill ha ett värdigt liv!! Ska kämpa, jag känner det i mig nu, har slått i botten allt för många gånger.. tack ❤️

Lucia-asahi

Haha, ja köra bil saknar jag! Tog faktiskt körkort för ett par år sen, men det fick jag ju lägga på hyllan när alkoholen kom in i bilden ??

Lucia-asahi

Bara att stå ut.. kan inte fatta att jag satt mig i den här situationen, dödat det som en gång var jag och förstört min kropp. Vill bara bli mig själv, men vet inte vem det är längre. Känner mig rädd och orolig men vill så gärna! Tar åt mig av dina råd, tack ❤️

Benguela

Hej, har du börjat fundera på någon strategi för att minska på ditt drickande? Det finns många bra tips på böcker mm i en tråd här på forumet. Och så får man inspiration av att läsa i alla trådar här.