Det är inte första gången som jag är inne på forumet. Periodvis har jag varit väldigt måttlig. Men så händer det saker i livet som vänder upp och ned på allt. Det här året har varit ett sånt år. Då klarar jag mig inte utan min snuttefilt dvs. vin. Det har blivit alldeles för mycket av den varan den sista tiden. Inte för att jag mår bättre av det, tvärt om. Men om jag ska orka med tiden framöver så måste jag ta hand om mig själv bättre. Därför sätter jag stopp här. Inget mer vin för min del. Livet är för kort för att slarvas bort.

Välkommen hit, du har så rätt.
Livet är för kort att slösas bort i en alkoholdimma.
Bättre att ta itu med jobbiga saker nykter.
Då ökar chansen att det blir ett bättre resultat.

Kramar???

lilla Anna

Hej FinaLisa!

Tack för ditt svar. Precis så är det och det känns som ett bra beslut. Nu har en dag gått och det känns helt ok. Bara att fortsätta med dag 2!
Kram

...samma här! Detta år har det blivit alldeles för mycket vin även för mig! Toppen att du närmar dig dag 2. Jag har inte slutat helt ännu men skulle gärna försöka men känner mig så misslyckad när jag inte klarar det. Man mår så himla mycket bättre och tänker så mycket klarare utan alkohol. När jag dricker vin åker även en cigg in så jag måste sluta med både och. Plötsligt blir det dubbelt jobbigt! Här inne finns så många fina stöttande zybervänner så ibland blir man alldeles rörd och gråtmild. Ta hand om dig ?

lilla Anna

God morgon!
I dag är det dag 3 utan alkohol. Det brukar gå bättre efter den dagen. Men jag mår förvånansvärt bra den här gången. Det enda är att det dyker upp en massa tankar och minnen som jag har tryckt ner tidigare med hjälp av alkohol. Det kanske är normalt? Jag får väl tackla det på något annat vis, för nu har jag slängt bort snuttefilten.
Ha en bra dag alla!

Sommarflickan2018

Jag tror att det är normalt att det kommer upp en vägd olika tankar som du tidigare inte tillåtit dig tänka på eller som du bedövat genom att dricka. Jag tror inte att man alltid är medveten om det men jag känner lite samma sak. Det ÄR jobbigt att vara nykter hela tiden när tankarna snurrar och man är van vid att kunna ta bort de tankarna med A. Lite som att ha tandvärk och inte få ta Alvedon. Men precis som med Alvedon och tandvärk är det bara symtomhämmande, tanden har ju inte mindre hål (eller vad det kan vara) bara för att en knaprar alvedon, snarare blir det värre om du inte tar tag i det.

Ta hjälp om du har möjlighet till det. Ingen skulle ju någonsin komma på att laga signa egna hål i tanden och då tar man ju utan tvekan (well, om man inte har rejäl tandläkarskräck) hjälp av tandläkaren. Så försök hitta någon att prata med, vänd dig till kommunen på Måndag och kolla om de har något beroendecenter eller nån alkoholteraput.

Ha en bra lördag och keep strong.

lilla Anna

Tack Sommarflickan för ditt svar!
Liknelsen med Alvedon är bra. Så är det ju, livet blir jobbigt och då tar man något mot det. I mitt fall är det nog bra att jag låter gammalt skräp komma upp till ytan. Sedan kan jag städa bort det. Jag mår inte dåligt av det utan det känns bara skönt. Det är hög tid med en storstädning! Jag har en mycket klok person som jag pratar med. Det är jag tacksam för. Nu gäller det att fortsätta på den här vägen utan alkohol.

Kram från lilla Anna