Det är annorlunda denna gången.
Jag är tillbaka.
Hej gänget om ni är kvar, hej alla nya människor och historier som ni bär på.

Det räcker nu.
Jag är klar.

Ta hand om er
Kram

Det är starkt att bli nykter under en kärlekssorg.. Jag kämpar också med en kärlekssorg och som du beskriver så finns det bättre och sämre dagar. Hoppas den här tisdagen blir en bra dag för dig!

Du var förresten värd de där örhängena;) Tycker du kunde ha fått en klänning också:) Kram till dig idag!

Jasmine, ja visst suger det till och från. Men sådant är ju livet ?‍♀️
Hoppas du får läka i din sorg också ?

Idag har jag lite kännt mig som att jag är på rätt plats på tätt tillfälle i livet. Var på möte med chefen och vi pratade lite om att komma tillbaka. Det känns både spännande och lite jobbigt.
Jag vet inte riktigt vad jag behöver för hjälpmedel för att komma tillbaka, har aldrig varit i denna situationen tidigare.
Så vi får väl helt enkelt testa? Får se vad läkaren säger nästa vecka. Jag mår iallafall myclet bättre, har inga självskadetankar eller suicidala tankar längre.
Jobbar hårt med rutinen kring min sömn, och äter riktig mat. Även om jag inte vill alltid.

När exet gjorde slut med mig så hade jag två val alt1; fortsätta som jag gjort och fortsätta dricka, fly, äta skräp/inte äta något, inte sova/sova för mycket.
Fortsätta att inte älska mig själv helt enkelt.

Alternativ 2; söka hjälp. Gå emot allt som jag tidigare normaliserat men som egentligen är dåligt för mig. VERKLIGEN ta tag i sömnen. Göra saker som är jobbiga, men bra för mig. Dejta mig själv. Vara snäll mot mig själv.
Försöka ta hand om mig själv som att jag tog hand om min bästa vän.

Jag valde alternativ 2. Jag tar hand om mig själv som om jag vore min bästa vän (herregud vad jag älskar henne❤️). När elaka tankar kommer försöker jag säga 2 snälla tillbaka. Jag tar hand om mig som jag hade gjort för henne i denna situationen. Matar, lugnar, tröstar, går på promenader, är snäll och älskar ovillkorligt.

Det är inte lätt, för då hade jag gjort det för länge sedan. Men det är värt det. Jag känner i varenda fiber att det är värt det.
Mina vänner säger att jag ser lyckligare ut. Jag ser själv att jag ser hälsosammare ut. Fasten jag saknar honom så det gör ont ibland, så börjar jag bli trygg i mitt egna sällskap. Kanske kan jag snart bli min egna bästa vän. ?‍♀️

Jag börjar våga se en ljus framtid igen och det är tamefan ett jävla mirakel. ?

Blev nästan lite rörd. Det är så lätt att välja bort kärleken till den viktigaste personen i livet - sig själv. Vilka kloka insikter du har skaffat dig. Önskar dig ett stort lycka till framöver. ♡

Tack vinäger, och jag önskar dig all lycka också ?
Följer din tråd, inte hejat på så mycket men jag står där i bakgrunden i en buske och hejar på! Tror på dig ?

Vaniljsmak

Blir glad av att läsa här. Behöver inte ens säga kämpa på, för du verkar ha det under så bra kontroll just nu.

Kärlek ?

Kontroll och kontroll... ?‍♀️
Jag är klar med alkohol. Druckit min beskära del i livet etc etc etc.
Saknar inte det, hatar inte det, höjer inte upp det till skyarna.
Det enda alkohol gör med mig är ledsen, i slutet blir jag alltid ledsen. Eller gör någon annan ledsen. Jag vill och är inte en sådan människa.
Däremot är jag väldigt envis, och har jag tagit ett beslut så blir det allt som oftast så.
Tror det är skillnaden nu, förut var jag inte klar.

Jag är klart medveten om att jag inte kan ta ett glas bara för att det är gott heller, för det är inte smaken jag vill åt. Det är ju berusningen. Så då är det lika bra att skita i det. Vad äe de dem säger på AA? Ett glas är alldeles för mycket och 1000 alldeles för lite? Nått sådant, och det är ju sant.

Fast jag tänker 1 glas är för mycket, 8 glas är för lite. Blir mer konkret och relaterbart för mig. ?‍♀️

Dooooock är jag glad för allt stöd och pepp och uppmuntring! Tack vaniljis ❤️

(Hoppas inte jag låter allt för dryg. Vet att det är många som kämpar. Jag tror bara man måste bestämma sig och verkligen VERKLIGEN mena det för sig själv.)

Fridens lilja! ?

Vaniljsmak

Du skriver om dina känslor. Du skriver om din upplevelse. Du har varit här, slutat, börjat igen och gjort allt det där redan. Precis som jag och jag känner precis likadant som du! Jag är färdig med det. Det är bra nu, Nej tack. Ibland blir jag lite orolig för att nytt folk som kommer in i min tråd och läser ska tycka det är jobbigt, tycka att de verkar gå så lätt för mig fastän det är svårt för dem. Men så tänker jag att de är min tråd och att jag ska få skriva om min resa. Vill man kan man alltid gå tillbaka till början i min tråd, där finns ångest och kamp så det räcker. Då var det jobbigt, det var hemskt och det är precis som du säger; det var för att jag inte var färdig.

Nu vet jag ju inte hur det blir i framtiden. Jag har fortfarande inte tagit beslutet och sagt att jag aldrig mer ska dricka, men just nu är jag nykter.

Vaniljis! Du skriver bra. Kan relatera till mycket ^^

Idag har jag målat en tavla! Blev faktiskt väldigt nöjd, inte målat på ett decennium. Men nu så ^^

Även noterat att mina jeans börjar bli för stora. Nyckelbenen börjar komma fram igen och mitt ansikte ser inte plufsigt ut längre.
Det gör mig glad.
Behöver lägga ner med rökningen (tobak) men min sponsor sa en sak i taget.
En sak i taget ?

Saknar honom. Vi har kvar varandra på social media och han lägger upp bilder. Fan vad attraktiv han är, den jäveln.
Även där en dag i taget. Idag ska jag inte höra av mig. Krossade hjärtan måste ju läka med tiden också tänker jag.

I vanliga fall brukar jag redan varit på dejt med någon annan. Flörtat med flera, kanske haft ett rebound sex med någon.
Men jag har aktiv valt att inte sträcka ut armen till någon annan famn.
Jag tror inte jag är redo, älskade honom på riktigt riktigt. Det är det som gör så himla ont, jag brukar aldrig öppna mig så mycket. Falla så hårt för någon annan.
Men han var annorlunda.
Hela vår relation var annorlunda.

Och jag vill inte träffa någon annan nu. Jag vill vara med mig själv. Fasten det är ovanlig för migt, Fasten jag saknar närhet. Gud vad jag behöver närhet. Men andra människor klarar ju av att vara singlar längre perioder.

Jag känner att jag växer och utvecklas varje dag som går nu.
Känner positivitet, "universum" vill mig väl. Hur flummigt det än låter. Ibland tittar jag bara upp på himlen och säger tack för vissa saker. Ibland önskar jag mig saker. Stannar upp och tittar på saker. Såg ett jätte vackert träd som jag inte noterat tidigare.

Ibland önskar jag att han står utanför min dörr och säger att allt är förlåtet, att han fortfarande älskar mig. Ibland känns det som att jag är över honom. Att det är okej att vi aldrig kommer vara vi igen. Skit kärlek.

Loggar iallafall ut med en till dag nykter. Det gör mig glad :)
?

Jasmin, tack ?

Ibland är det som att bråka med ett litet barn i mitt huvud. "Jag vill iiiiinte äta frukost!!"
"Nu äter du frukost!"
"Vill inteeeeee"
"nu äter du frukost. Du kommer bli hungrig och grinig annars"
"Men jag vill iiiiiinteeeeee!"
"....jo!"

En äggmacka senare är båda viljorna ändå nöjda med sitt val. För äggmacka är bra, och man behöver energi för att orka med vardagen.

Snippsnappslut så var detta morgontjafset slut ??

Jag bråkar med mig själv som en tjurig unge. Tydligen vill jag inte äta längre. Försöker komma på vad det är som triggar, kan det vara värmen? Kan det vara någon typ av destruktivitet som vill ge sig uttryck? Kan det vara tidigare ätstörningar som poppar upp?
Oklart. Försöker äta ändå.

Igår var jag faktiskt ut på en dejt (men han var ett undantag, vi har haft kontakt innan det tog slut med exet). Hade jätte trevligt! Skrattade och pratade i flera timmar. Var så välbehövligt och så intressant. Men kom hem sent så jag kunde inte ta mina sömntabletter. Kom alltså hem efter 22. Så jag tänkte att jag skulle testa att sova utan. Gick åt skogen, somnade vid 5-6. Vaknade och kände mig bakfull.
Dock utan alkohol, pga dricker inte längre.

Idag känner jag mig rastlös. Lite ångest. Mina tankar har vandrat åt att bli pruttfull och ut och dansa/hångla i Stockholmsnatten. Meeeeeen nej. Det är en tillfällig flykt mot något jag inte riktigt kan sätta fingret på.

Jaja spretigt inlägg. Men min hjärna är spretig idag. Bråkiga jävel, jag ska lyckas förstå mig på mig själv, om det så är det sista jag gör. Ovillkorlig självkärlek.

Så nu blir det mer vatten och tillbaka till boken här i solen.
?

Frågade en polare om vi skulle käka och se på bio. Så så blev det! Käkade en sådan god pasta carbonara, var tvungen att lägga ner bestiken och verkligen smaka på maten. Jag var hungrig, allt åkte ner i magen. Var.så.himla.gott!

Sen blev det bio och när vi satt där i salongen så stängde äntligen hjärnan av. Inget tänk på exet. Gud jag undrar hur många timmar per dag som jag tänker på honom. Det kommer gå över, jag sörjer. Men det kommer gå över. Så bion var bra!

Får så mycket energi av att träffa andra människor just nu.
Men jag vet att det lätt kan bli för mycket där också. Kanske har jag flytt från mig själv i sällskap med andra. För att slippa vara ensam, slippa mig?

Vilket som, det känns som att jag håller på att lära mig gå litegranna. Hur mycket sociala aktiviteter är lagom för mig?
Balans är ledordet, balans är svårt. Men balans är inte omöjligt.

Loggar ut med en till nykter dag.
God natt ?

Fint med en god middag och en bra film på det.?

Balans i tillvaron är viktigt på alla håll och kanter.
Det gäller att lära sig att lyssna på sin inre röst.
Man får träna på att säga nej ibland när anspråken på ens person blir för stora.

Det kan ju vara tvärtom också, att man är en person som dragit sig undan sociala relationer för att kunna dricka ifred.
Då får man balansera upp tillvaron med nya eller kontakta gamla vänner.
För människor är ju sociala varelser och vi behöver tillhöra en flock.
Ska man dessutom bli fri från alkoholdjävulen behövs mycket stöd.

Men ensamtid behöver vi också för reflektion och återhämtning.

Ha en skön helg!
Kramar???

Vet att det inte är lätt att hitta balansen mellan att vara social och att ha tid för sig själv. För mig är det inte heller så lätt att lyssna på min inre röst eftersom jag liksom glömt bort vad som är bra för mig efter åratal av fokus på andra människors välmående. I nuläget får du kanske fokusera på att göra sådant som håller dig ifrån alkoholen och det verkar du lyckas bra med??. Kram till dig och hoppas du får en fin dag!

Sommarflickan2018

Låter som att du hade en härlig kväll. Vilken film såg du? Jag önskar lite att jag hade det som dig, att kunna ringa en vän och gå på bio och ut och äta men de flesta i min umgängeskrets är par eller bor långt härifrån så det är lite svårt, speciellt på helgerna. Men jag tänker att jag ska gå på bio ensam om det så ska vara.

Jag är mycket med mig själv, inte helt frivilligt alla gånger, och det är både nyttigt och jobbigt. Jag skulle också vilja hitta den där balansen du pratar om. Men jag tänker att det ger sig? För båda. En dag så kommer balansen att infinna sig och fram tills dess så får en vara lite på sin vakt så att en inte får för mycket av det ena eller det andra och tar till tröstmedel eller blir sliten.

Kram till dig!

Finalisa, visst gäller det att hitta sin egna inre röst. Den som är snäll och vill en väl. För jag tror alla har en röst där inne som vill att man ska må bra. Djup där inne hos några, mindre djupt hos andra. Jag ser min röst som färg, kanske låter konstigt. Men det är som ett sken av ljusorange i mig.

Jasmine, vi är lite lika där. Jag tror att det är ett sätt att inte behöva lyssna på sig själv, genom att hjälpa/rädda andra. Alltid finnas där och bry sig lite mer om andra än sig själv. Det brukar ju resultera i att man blir validerad och uppskattad och rent direkt känner man sig betydelsefull av andra. På så sätt slipper man lyssna på sig själv. Kanske? ?‍♀️
Jag har upplevt att genom att ta hand om mig själv som jag skulle med en kompis så har jag faktiskt varit väldigt snäll mot mig själv, på flera plan än vad jag brukar vara i vanliga fall. (Just för att jag, likt du, bryr mig mycket om andra). Min inre dialog är förändrad, i morse frågade jag mig själv om jag ville ha kaffe och svarade högt ja tack ?
En gång kom jag på mig själv med att kalla mig för älskling, i huvudet då. Mer kärlek inåt.
Det verkar fungera, iallafall för mig.

SM18, förstår hur du menar med ensamheten. Jag känner mig ofta ensam också. Trotts att jag har vänner runt mig. Ibland känner jag mig ensam även i sällskap av andra. För mig har alkohol ibland varit ett sätt att undvika just ensamheten. eller känslan av ensamhet iaf.
Jag tror det går lite in i min fear of missing out kombinerat med att jag är rädd i nya sociala situationer. Världen mest introverta extrovert, bra komb... elleeeer inte ? Alkohol har iallafall fått mig att känna mig modigare, mindre ensam (men ibland mer ensam).
Jag tror jag är ganska modig utan alkohol också. Men jag har lixom aldrig provat det, typ. Vi får se :)

Oooooch där tappade jag min röda tråd ? Så jag släpper det for now...
Vi såg ocean 8, den får 5/5 toasters. Kanon kul! ?

Mysig middag, blev överraskad med paket av mina vänner?
Nästan inte tänkt på honom, kunnat lyssna på musik utan att relatera allt till honom och mig. Känt en frid i kropp och sinne. Varit lycklig överlag.

Loggar ut med en till nykter dag.
Fridens ?

pytte_7

God förmiddag på er SM18 och studenten (och alla Ni andra). Jag är också mycket ensam, med mig själv, iaf varannan vecka, och det är både för och nackdelar. Man hinner tänka mycket och ibland är det inte alltid det bästa...

Hej liten!
Kul att du hittade hit :)

Idag vaknade jag med en mega monster förkylning. Har kännt att någor varit på g under veckan, så dragit ner träningen till endast promenader. Men det räckte inte. Så idag är jag sjuk :/
Och det suuuuuger så hårt.
Känner mig lite rastlös, och trött samtidigt. Funderar på att inte köpa nya cigg idag, eftersom mina lungor gör ont. Kanske är ett sign att nu räcker det även där. Vi får se.

Min nykterhet känns naturlig. Idag kom det inte automatiskt som första tanke, inte exet heller.
Snart har det gått 3 veckor, och de säger ju att det tar 3 veckor för en ny vana. Jag har tagit bort honom från instagram nu också.
Fortsätter att läsa på om nykterhet, kollar olika bloggar, böcker och podds om folk som valt att leva nyktert (av diverse anledningar). Är väldigt glad över mitt beslut. Igår drack jag en alkoholfri öl till tacosen, det var gott. Så det verkar funka bra, trots att Jag är lite skeptiskt till de alternativen.

Men nu ska jag och min sjuka kropp gå till tvättstugan och leka friska. Sen blir det glass och sängläge hela dagen.

Fridens ?