Hur kommer det sig att jag bara tänker på hur trevligt det är att dricka vin, när jag egentligen inte tycker det blir trevligt efter en stund och för mycket vin och ångest. Hur kommer det sig att tankar på att dricka vin upptar massa tid? Jag blir irriterad på reklam om vin, uppgiven när jag tänker på after work, orolig för att inte bli bjuden på party för att jag är tråkig... Kom att tänka på liknande fenomen fast med mat, barn... När jag gick på diet var det enda jag såg och tänkte på var mat. När jag fick missfall såg jag bara barnvagnar och gravidmagar. Hur kommer det dig att jag nästan enbart tänker på det jag INTE vill tänka på?

Du har startat två trådar här och berättat hur det är för dig. Du vill verkligen göra en förändring med alkoholen och bli fri från att tankar om att dricka poppar upp när du minst anar. Du lägger märke till att du tänker mer på alkohol nu när du vill minska eller låta bli. Många kan nog känna igen sig det och det kommer minska med tiden. Precis som det gjort andra gånger för dig.

Ett steg för dig att ta stöd i din förändring nu är att du hittat hit, berätta hur du har det och att du vill ha det annorlunda med alkoholen.

Du berättar att din man knuffas och skriker på dig, barnen märker, du åker till ett hotell. Utifrån det låter det som du även där behöver stöd. Du har en psykolog, berättar du detta för den personen? Angående hans våldsamhet kan du också dygnet runt ringa Kvinnofridslinjen 020-505050. Det är anonymt och kostar inget.

Bra steg att du skriver här och berättar hur det är för dig, fortsätt gärna skriva och läsa! Ibland tar det lite tid innan en tråd får fart och man kan behöva skriva flera gånger.

Igen, varmt välkommen!

Vänliga hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & anhörigstödet

Läste dina inlägg och förstår att du har det väldigt jobbigt. Känner starkt med dig, även om det inte hjälper din situation. Håller med Rosette om att du behöver stöd. Får du det? Kan du ta emot det? Fortsätt skriva här om du orkar. Det brukar ge mycket att få bolla tankar och känslor med andra som har erfarenheter av A på olika sätt.

Hoppas att livet blir lite snällare mot dig. ♡ Att du vågar be om och ta emot den hjälp du behöver. Kram