Hej !
Första inlägget här ,
Har läst länge från o till under ett års tid . Har följt en del av er @vinäger ,@amanda igen o andra....
vet inte om jag skrivit rätt ...adress
Jag mår hur som helst skit ...
Återfall. Igen . Mannen borta i 10dgr . Känns som jag kan släppa loss. När han inte är hemma ... så går jag loss liksom.
Förtvivlad

En plump i protokollet i helgen . Den tillbringades med goda vänner i en stuga i skärgården . Vin o öl flödade ... jag klarade mig bra hela fredagen o till lördag kväll . Då skulle jag diska , vindunken stod nära mig i köket o de andra var ute . Lite vin kan jag nog smaka tänkte alkoholhjärnan o vips, så sprang jag där o smygdrack ! Fy f-n . Kunde inte ens njuta av det eftersom jag fick hälla i mig snabbt så ingen såg , o sen 2 burkar öl på det . Tog min medicin innan läggdags o det gick ju inte bra . Vaknade på natten o enligt min man var jag helt väck ( kommer inte ihåg) jag blir helt personlighetsförändrad säger han . Avslöjade inte direkt på morgonen att jag druckit utan sa att det bara var tabletten . Men sen sa jag som det var . Min man blir så besviken på mig när jag ljuger , han såg ju på mig redan på kvällen ....
Varför gör jag så här ????

Benguela

Grattis till två veckor! Jag önskar att kag hade kommit så långt, måste vara många år sedan jag hade två vita veckor.

Rövarkulan2

Det som hände dig i lördags har med all sannolikhet hänt de flesta av oss eller kommer till att hända. Vi är inte mer än människor och det är ingen lätt match att bli av med alkoholbegäret. Det är jäkligt lätt att köra av vägen i snäva svängar men det gäller att frikoppla och komma igång igen.

Tyvärr är det skönt att gå in i dimman och känna den varma omfamningen.

Jag hoppas och önskar att du mår bra igen och har fått tillbaka styrkan att stå emot.

Precis som du har jag absolut svårast med just tillgängligheten. Tror att du måste ringa in eventuella riskområden redan innan du utsätter dig för dem. Din man är involvetad i din problematik, ta honom till hjälp. Se till att han är i närheten av dig under en fest, att han plockar undan alkohol så att du inte blir ensam med den, låser in den eller vad som nu kan tänkas underlätta framför allt i början av kampen. Utan min mans stöd hade jag inte kommit hälften ens på den nyktra vägen. Jag har själv bett honom om hjälp, men ibland känns det jobbigt och jag blir så besviken över att det inte blir något, men dagen efter är jag så tacksam.

Som sagt, fundera över dina triggers och hitta strategier för att slippa hamna i nästa jobbiga situation. Men nu är det nya tag som gäller. Du vet, vi kan inte göra mycket annat än att kämpa vidare. ♡ Kram till dig

Benguela

Min tidigare kommentar kom visst in lite fel, efter din dikeskörning, istället för efter dina två veckor.
Men glöm inte dina två veckor! De finns kvar. Och nya är på väg.

Du förtjänar beröm, inte besvikelse. Du kämpar hårt, och det var en jättesvårt situation du var i. Många kör i diket i betydligt ”enklare” situationer.

Benguela

Min tidigare kommentar kom visst in lite fel, efter din dikeskörning, istället för efter dina två veckor.
Men glöm inte dina två veckor! De finns kvar. Och nya är på väg.

Du förtjänar beröm, inte besvikelse. Du kämpar hårt, och det var en jättesvårt situation du var i. Många kör i diket i betydligt ”enklare” situationer.

Benguela

Det blev en dubbelkommentar, så jag redigerar och passar på att säga Upp på hästen igen!

En bra dag egentligen . Men på hemvägen åkte jag förbi bolaget , köpte en flaska vin ,sitter i solskenet o dricker, ca 1/4 kvar ... mannen kollar TV inne . Kommer han att märka ??

Måste påpeka att jag inte tycker det är vidare shysst att skriva i forumet att du just nu sitter och dricker vin.

Det kan trigga igång andra här inne.
Hoppas du förstår...
Ha det bra?

Är på fest, hinner inte skriva så mycket, men tittar in lite snabbt för att kolla hur det går för dig. ♡ Kram

Dricklagom

Har läst lite rundor här och gillar det där med en dag i taget. Fokusera på varje minut, varje timme, varje dröjsmål, varje dag. För mig behöver jag ha det i huvudet hela tiden, planera lite i förväg, när är jag skyddad och när är jag oskyddad. Allt du fixar, om än aldrig så litet, är en seger. Jag är långt ifrån själv i mål, men även små segrar eller små steg är precis vad de är. Ibland misslyckas man, men det är som med ungar som ska lära sig gå - upp igen. Ungarna har nog lite mer vilja i att lära sig gå än vi äldre har att sluta dricka, men det var då själva tusan om det inte ska gå!

Kika även bakom gardinen. Vad löser drickandet, flyr du från något, vad vill du uppnå med drickandet? Jag är inte perfekt, men har rätt bra koll på hur jag funkar. Somligt går jag helt enkelt bet på, det undanflyr mig. Men det behöver man heller inte jaga, lägg det i baknacken så dyker det nog upp med tiden. Att ställa sig frågor tror jag en hel del på. Jag gillar inte alltid de svar jag får, men det är nog en del av vägen.

Hej igen ,
Det har inte gått något vidare sista tiden . Har druckit vin, öl lite då o då .
Förra veckan flera dagar på rad .
Smugit för min man fast jag LOVAT att inte göra det ......
sista var i torsdags den 26:e men sen har jag inte tagit något . 3 dagar idag .
Min man har varit ledsen på mig i flera dagar , pratar knappt med mig .
Men jag förstår hans besvikelse . Han har sagt att han hjälper mig om jag skulle vilja ha ett glas o reda ut det , men om jag smyger blir han piss i motvind .
Det har varit hemska 3dagar,sån ångest !! rädd att han tröttnar , att han vill lämna mig , vågar inte fråga .
Vet knappt hur jag ska stå ut . Äter mig igenom ångesten , måste äta på något onyttigt hela tiden , fast jag är proppmätt.

Sommarflickan2018

Vad du än gör, smyg inte med det. Inte när han uttryckligen sagt att han blir arg av det. Jag förstår honom, min make har förklarat det som att han kände det som att jag tyckte att han var korkad och att jag nedvärderade honom genom att smyga. Han blev sviken och förnedrar.
Om din man säger att han hjälper dig så säg som det är, att det är svårt att inte dricka nu, att det kanske tar längre tid att lägga av helt och hållet. Han är fortfarande på din sida och älskar dig om han säger att han vill hjälpa dig. Låt honom. Men förklara för honom vad du tror att du behöver.

Jag hoppas verkligen ni kommer genom detta.

Stor kram

Nu hittade jag dig på sidan tre, där ska du väl inte vara... ♡

Håller med Sommarflickan om att smyga, men vet precis hur det är. Jag har ju själv gjort så många många gånger. Trots att min man vill att jag berättar har jag ibland ändå inte förmått mig till det. Vet inte om jag försöker skydda mig eller honom. Kanske oss båda.

Önskar att du kommer vidare. Häng på mig om du vill, spelar ingen roll vilken dag vi är på, ibland är peppen från andra det avgörande.

Kram ♡

pytte_7

Mitt råd är att du ska berätta för din man när du dricker även om du har ångest m.m. över det. Jag har förlorat min man/kärlek pga att jag inte berättat. När han rakt ut frågade mig om jag hade druckit sa jag nej. Man tror att man kan dölja det men det hörs, på rösten, på sättet m.m. Om du har en så pass bra man som säger att han ska hjälpa dig bara du är ärlig så ta den chansen. Var ärlig. Han kommer lämna dig annars. Förlåt om jag är hård men så är realiteten. Inte värt att smyga med det. Jag har förlorat mitt livs kärlek. Ta din chans att få behålla din man.

Tack sommarflickan, vinäger , liten_7 mm för råd , de hjälper !!!
Vill verkligen inte förlora min man pga att jag smyger , det får vara slut nu .
Har oxå blånekat fast det är uppenbart att jag druckit . Oftast har jag ’erkänt’ på morgonen , fast det har inte hjälpt de sista gångerna , Blir livrädd !
Min man säger att det är för min skull jag behöver sluta dricka, inte för någon annans . Han är så klok .
Jag vill vara min egen bästa vän livet ut . Henne måste jag dras med i vått o torrt , det kommer aldrig att ändras . Så varför inte bli bästis med henne istället för att vara en ’dum’ kompis ?
Det har gått bra sen 27:e juli .
Varit på semester i 4 dagar med vänner .
Valde alkoholfri öl , supergoda alkoholfria moojitos ( hur stavas det?) .
Tycker det är såå bra med alternativ . Sitta o dricka ramlösa är urtrist .
Kände mig nästan lite påverkad när vi gick hem på kvällarna... hi,hi
Imorgon börjar vardagen .
Är orolig för detta . Mina problem är mkt större när jag är ensam , när det är stressigt , långtråkigt, ångest mm
Men nu ska det gå bra ,
hänger på dig Vinäger !
Ha en fin söndag alla,
Kramis