Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Vad bra med 5 dagar, och klokt att du lyssnade på ”N-rösten” Man mår ju så mycket bättre som nykter, i längden. Hoppas det fortsätter att flyta på ??
Kram ❤️

I går när jag skrev att jag var på dag 5 var jag mest glad över att det går lätt just nu. Sedan kom tvivlet: Är jag inte på mer än femte dagen efter snart åtta månader? Det kändes så tröstlöst på något sätt.

Mitt i alla funderingar fick jag för mig att kolla min historik här på forumet. Det avgörande beslutet tog jag den 19 november, då jag bestämde mig för att berätta hemligheten för min man. Det är ca 230 dagar sedan. Jag räknade ut att jag druckit vid max 30 tillfällen sedan dess, ibland mer, ibland mindre.

Nu peppar jag mig själv att känna stolthet över att jag varit nykter 200 dagar av 230, istället för att tänka "bara" på dag 5.

200 helvita dagar av 230! Viktiga dagar som inte kan eller ska räknas bort. Självklart känns det mycket bättre att tänka så. Strävar fortfarande mot samma mål, men tror att jag tjänar på att se resan ur ett positivt perspektiv och klappa mig lite på axeln för det jag faktiskt åstadkommit. Är så tacksam över att jag hittade till forumet för snart ett år sedan. Utan det, det vill säga er, hade jag nog sjunkit ännu djupare i A-träsket.

Önskar er alla en bra helg i finvädret. Blir den inte som ni önskade, kommer det en ny helg snart och många efter den.

Kram

(Var tvungen att uppdatera då jag räknade fel på ca 30 dagar. Skyller på värmen! ☀️)

200 dagar är en ansenlig summa. Lät som ett bra sätt att berömma dig själv. Alla dessa dagar har du låtit kroppen vila. Det kunde ju i värsta fall ha varit tvärt om. Härlig fredagspepp, ha en bra helg!

Anxiete

från”andra sidan” att 200 dagar av 230 är värda sååå otroligt mycket, rättare sagt ovärderliga ! 200 av 230 har både du och din man fått möjligheten att ha en nykter relation ? Stor stor kram till dej ?

Du behöver pepp, inte depp. Vi är här för att förändra vårt drickande och det har du gjort. Bra jobbat! Kram till dig idag... och idag är vi nyktra?❤️

Sommarflickan2018

Bra där Vinäger. Fokusera på det positiva. 200 nyktra dagar är ju fantastisk, ta vara på dem och se de andra som undantag. Och kanske kan du lära dig något av undantagen som du kan använda för att lägga fler dagar på den nyktra sidan och färre på den onyktra.

Jag ser fram mot att kunna ha 200 nyktra dagar. det är över ett halvår. Fattar du hur bra det är? Var snäll mot dig själv, du gör ett sjukt bra jobb och vi är många som stöttar, följer och inspireras.

Kram

Varje vit dag räknas..Det är dom dagarna som din kropp och din själ men även ditt psyke får uppleva frihet och återuppbyggnad..Det är otroligt bra..superbra jobbat! Kram på dig

Utan er skulle allt vara mycket svårare. ♡

Började kolla några trådar och fastnade i närmare tre timmar. Känns som att jag spammat hela första sidan nu... ?

Här rullar det på. Mår riktigt hyfsat och lägger till nyktra dagar i rask takt. Är som vanligt medveten om att det kan ändras snabbt, så jag är på min vakt och kör mina strategier. Just nu känns det bra i alla fall. Tacksam för det. ♡

Jag brukar också göra det :)
Skönt tidsfördriv och hjälper en att komma ihåg varför man kämpar själv.
Återigen toppen med 200 dagar!

Benguela

Så bra gjort med 200 dagar! Och ännu bättre gjort att vända på perspektivet, och se din insats i ett positivt ljus, istället för snålt och begränsat.
För mig och många andra är just det en stor utmaning, och jag anstränger mig jättemycket för att - på dag 3 - känna att jag har gjort något bra.
Dag 200 - det ÄR verkligen bra!

Rövarkulan2

Trevligt att ”träffas” igen. Du kan verkligen vara stolt över dig själv och vad du har lyckats med. Jag tycker det är toppen och jag är övertygad om att du fixar detta galant.

... också oavbrutet ! Det är så tankeväckande.

Nykter sedan 4 juli. Inte vidare svårt, bara trist ibland. Bonjour tristesse, je t’aime ? !

Jag får dricka, men väljer att vara nykter i dag. I morgon tar jag ett nytt beslut. En dag i taget kommer man också framåt på. Ha det gott, alla kämpar. ♡

Har varit lit bortkopplad under min resa, men nu är jag hemma igen. Blir glad av att det verkar som om du mår bra! Kramar till dig idag!

Har varit lit bortkopplad under min resa, men nu är jag hemma igen. Blir glad av att det verkar som om du mår bra! Kramar till dig idag!

Planerade förra veckan att jag skulle ta ut ledighet hela em i dag. Redan i måndags började A-rösten viska: "Påfredagpåfredagpåfredag..." Ju längre veckan gick, desto högre ropade den. N-rösten tog sats flera gånger för att överrösta, men det var låst läge. I morse fullkomligt skrek A-rösten att det var väl själva den, klart du ska ha något att fira med, som du har jobbat och slitit hela veckan. När N-rösten inte lyckades göra sig hörd, blev jag tvungen att gå in och bryta tjafset: "Stopp, jag tänker inte ta ledigt, tvärtom, jag jobbar över tills man och/eller hemmavarande barn finns i huset när jag kommer hem". Sagt och gjort, här andas jag nu ut, nykter som bara den.