Älskar dig men kan inte va kvar!
Älskar dig men den kärleken tar!
Beslutar med hjärnan vad jag måste göra!
Hjärtat stretar emot och för en förtvivlad kamp! Det är inbördeskrig i min egen kropp och själ! Jag talar till mig själv och försöker trösta och lugna:
Du klarar det här! Stanna i känslan av sorg en stund, det är inte farligt! Du lever och fortsätter göra så! Det går över!
Tänker på dig och vet att du är förtvivlad och saknar mig! Mitt hjärta skriker åt mig att göra nåt! Min hjärna säger nej, fokusera på ditt eget mående nu! Hjärtat vrålar ”din egoist ser du inte hur förkrossad han är, hur mycket han älskar dig, trösta honom, gör nåt!
Ikväll får hjärnan bestämma, jag stannar helt enkelt kvar i känslan av förlamande sorg!

Anxiete

Du har en insikt i att du måste släppa helt för att må bättre och då gör du det, det är ett jättekliv framåt ??????
Hämnden .... är som du säger en rolig tanke.... när du inte orkar lägga energi på den då är du verkligen på väg att bli fri !
Ha en fin sommardag ☀️

Linda...

Jättebra Nordäng67 för varje sekund . Minut och dag vi klarar oss ifrån dem . Desto bättre blir det. Jag tror det är vanan att de alltid hör av sig på ett eller annat sätt som gör att vi inte kan släppa . Men varje dag vi inte kan nås slappnar vi av.. våra hjärnor har blivit kapade av fyllisarna. Så vi måste omprogramera dem. Det går och vi kan ??

Så lätt och...så svårt! Tränar på det och tränar på att inte oroa mig när jag har gjort det! Mamma svarade inte i telefon igår! Vet att hon gärna ”spelar det spelet”! Hon vill att man skall oroa sig, negativ bekräftelse kallas det visst! Lät det bero, släppte kontrollen! Vill hon inte svara så är det upp till henne! Blockerade mitt ex på mobil mm för ca en månad sedan! Vet inte om han hör av sig eller ej, släppt kontrollen! Vet inte om han dricker eller ej, om han ”saknar mig” eller ”hatar mig”, upp till honom! Att släppa kontrollen ger mycket lugn och ro, bättre nattsömn, en klarare hjärna och.....mycket tid att tänka och känna! Inser att jag varit som besatt av att kontrollera och försöka få andra att förstå sitt eget bästa! Men det är ju deras val, beslut och framförallt deras ansvar! Kontroll och kärlek är inte samma sak! Nu ska jag ta en skön skogspromenad och bara njuta och lyssna på fåglarna!

Läste igår i en alanonbok.
Ju räddare man är,desto mer försöker man kontrollera.
Det ligger nog något i det.
Ju mer man känner att man mår dåligt,ju fler tentaklar försöker man skapa till allt och alla i någon sorts försök till ro.

Och eftersom man inte kan eller bör kontrollera andra så ökar bara oron.
Mycket svårt att låta sig göras,men du verkar ha kommit en bra bit på väg.
Klappa dig själv på axeln.

det där du skriver Ullabulla: ju räddare man är desto mer försöker man kontrollera! Blir en ond cirkel eftersom man verkligen inte kan kontrollera saker och personer utanför sig själv! Och när det gäller att må dåligt så tar man på sig andras ”må dåligt”! Och det är ju i sig i och för sig att må dåligt, inte sunt beteende! Men när jag lite klippt av andra som ”mår dåligt” och orakade mycket kaos i mitt liv så märker jag att jag själv är och orsakar inte kaos! Egentligen en lugn och stabil människa som VALT in kaos och berg-och dalbana i livet! Det är ju just det också: VALT in inte drabbats av!

Linda...

Hej. Vad jag jobbar med att stärka mig själv. Men vad det tar på krafterna . Vad är alla de människorna som uppmanade mig att lämna honom ? Menar inte att de behöver vara kurator för mig. Pratar inte om honom mer. Men göra trevliga saker kunde vara kul..jag förstår att alla har sitt. Me oj oj vad jag har funnits för dem och nu poff har de inte tid. Behövs inte så mycket . Bara ett sms eller samtal .

Linda...

Oj ursäkta . Skulle göra ett eget inlägg. Men det kom på din sida. Hoppas du ej tar illa upp. Passar väl på då att fråga hur du har det . ☺

såklart jag inte tar illa upp! Bara roligt att höra ifrån dig! Jo jag har det bra, lugnt och skönt! Förstår hur du känner det när det gäller människor runt omkring! Saken är väl den att när det blåser kallt i livet märker man vilka som bryr sig på riktigt! Dom som har lyssnat för att dom bryr sig finns kvar! Och så finns det tyvärr dom som lyssnar av andra skäl: de känner sig själva mer lyckade om de får höra om andras problem! Sen känner man sig lite ensam emellanåt när man lever själv! Särskilt i dessa semestertider! Folk har fullt upp med sina familjer! Och man själv har extra mycket tid nu när man inte behöver bekymra sig om någon annans supande! Jag försöker göra saker jag tycker om även om jag får göra det själv! Alltid träffar man på någon trevlig människa att byta ett par ord med! Och så är man lite nöjd med sig själv i efterhand över att ha tagit sig över ”ensamhetens barriär”! Kram på dig

Linda...

Hej. Så sant det där om att man har mycket tid nu när man slipper oroa sig för supande gubbe. All kraft och energi gick ju åt till ständig oro. Semestertider är ju som du säger det värsta. Folk har fullt upp. Och där sitter man. Men man kommer väl till ro någon gång. Min ex surrar som vanligt runt mig och vill störa och söndra mitt mående. Att stå emot tar massor av energi. Ha det bra så länge ☺

Citerar:
” Förlåtelse är inte att säga: ”Det du gjorde är okej”. Det är att säga: ”Jag kommer inte låta det du gjorde mot mig förstöra min lycka i framtiden”. Släpp taget, hitta ro, och frigör dig själv.”

Tycker det är ett bra sätt att tänka när det gäller dåliga saker som hänt i det förflutna! Innan har jag tänkt mer att det är svårt att förlåta någon som inte ber om förlåtelse (mitt ex)! Men då går man ju bara här och väntar på något som troligtvis aldrig kommer att hända! Man lämnar över sitt välmående i någon annans händer, någon man dessutom inte litar på! Nya grepp när det gäller taggarna som sitter i mitt hjärta! Önskar er alla en fin söndag! Kram

Rymmaren

Så otroligt mycket mod och kraft det finns hos alla oss som samlats i detta forum. Denna söndag vill jag bara säga ” HEJA OSS!” och ge en bamsekram till alla som behöver en ❣️

Att ta makten över sitt eget liv och sin gränssättning, släppa kontrollen över andra ger många positiva effekter märker jag! Man kommer till ro med det som HAR hänt och som man ändå inte kan göra något åt! Man fokuserar på här och nu och på framtiden mer än på det som är passerat! Tänker fler nöjda och glada tankar än arga och ledsna! Energin ökar och man tar de där kvällsdoppen, läser den där boken och mycket annat som inte riktigt blivit av tidigare! Skönt!

Anxiete

skull ! Du sprider så mycket värme här på forumet och jag blir alltid lika glad när jag ser ditt nick, därför blir jag också lika glad när jag får läsa att du tar jättekliv framåt i ditt egna välmående ! En 32-gradig sommarkram ?

för dina ord, de värmde gott i hjärtat! En 28-graders sommarkram tillbaka ? temperaturen har fallit under 30-strecket här för första gången på evigheter känns det som! ?

med mig själv i sommar! Det är då man verkligen hinner tänka tankar till punkt! Det är då man hinner känna efter vad man egentligen känner! Saker får en chans att mogna! Har anförtrott mig till mig själv istället för till vänner! En ovan och skön känsla! Och man står så mycket stadigare i känslor, beslut och åsikter för jag vet att det är jag själv som kommit fram till det! Har t.ex. bott på mysigt Bed & breakfast själv! Men hjälp blev inte det tråkigt och ensamt sa en kompis! Nä sa jag, det var helt underbart! Gick ner till sjön och tog ett kvällsdopp, satt och filosoferade och tittade ut över vattnet och bara var!
Man kan nog säga att jag hittills i mitt liv lagt ner mest tid på att bry mig om, ta hand om, ta ansvar för och lära känna andra människor! Nu ska jag ha mycket kvalitetstid med mig själv och lära känna mig själv på djupet! Kram till er alla som kämpar och strävar!

Anxiete

En väldigt kär vän till mej ville så gärna åka på en roadtrip i USA en månad men ingen kunde/ville följa med.
Så hon tog beslutet att göra det själv. 25 år, 155 hög och knappt 50 kg tung så gav hon sej ut . Hon kom hem igen med ett rejält stärkt självförtroende . Hon sa: Äntligen vågar jag lita på mej själv, att mina beslut är de rätta för mej, att jag kan bedöma situationer rätt. Hon blev vuxen den sommaren
Så årets valslogan blir: Våga lita på och trivas med dej själv ?

Renée

Så glad att du haft en fin sommar!
Du målar upp det så bra; kvällsdopp och att bara vara.

Låter sunt, det du skriver; att få tid till att tänka tankar till punkt,
känna efter vad man egentligen känner, låta saker få mogna,
anförtro sig till sig själv och komma fram till egna beslut och åsikter.

Tack att du skrev och berätta!
Kram tebaks till dig. /R

Saga11

Tack för en underbar och peppande tråd!!!! Har själv också valt bort att fortsätta ett liv med en alkoholist. Vi möttes i somras och på bara några veckor drunknade jag nästan själv. Nu vill jag jobba ännu djupare med mitt medberoende!! :-)