Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Vilken underbar, och nykter, semester du och barnen verkar haft! Så roligt att läsa!

/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Lim

Verkligen bra gjort med en helt nykter resa Jasmine!! Det är en stort steg på vägen att klara det. Och visst är det härligt att toka sig nykter med barnen? Som du beskriver! För det är så helt utan skam som man kan skratta och bete sig knasigt. Att göra det pga alkohol är ju bara hemskt.

Jag tycker om att jag kan glömma massa saker och erkänna det direkt... att jag inte minns vilken film vi såg förra veckan till exempel. För jag vet att jag glömt det bara för att jag är tankspridd och inte för att jag har en minneslucka. Älskar hur ärlig man kan vara när man inte döljer nåt hela tiden. Känner du så? Små saker som blir stora och underbara detaljer i det nyktra livet.

Och jag håller med om att det är tråkigt att det finns de som trugar andra att dricka fastän de inte vill. Hoppas du inte har såna runt dig.

Kramar ??

Hoppas att det gått fortsatt bra sedan du kom hem. Antar att du lever bra på.fina, klara semesterminnen. ♡ Kram

... huvudet på spiken! det är precis så det känns- att det är underbart att kunna erkänna att man glömt saker när man vet att det inte beror på alkohol och att kunna vara "tokig" nykter, det är ju inte alls lika "pinsamt". Tack för att du finns!

Tack även till er för att ni finns ;). Det är viktigt att någon "bryr sig" när man inte kan dela sina problem och vinster i kampen mot alkoholen med någon irl!

Tyvärr måste jag erkänna (här vill jag vara helt ärlig..) att jag druckit mindre mängder (en halv flaska vin) två gånger efter semestern och jag konstaterar som så många gånger förr att det INTE var värt det. Vi vet ju alla att alkoholen ger en skön känsla för stunden, men dagen efter? Usch. Och då tänker jag att för några månader sedan var det usch VARJE DAG. Hur i he-vete orkade jag????? Obegripligt.

Efter semestern lämnade jag mina barn till deras pappa (snyft) och drack en kväll med en ny date och en kväll med en vän. Jag har fortfarande svårast för att säga nej till alkohol när det bara är jag och en person till. I ett större sällskap har man inte "ögonen på sig" på samma vis och jag har noterat att det ofta är fler än jag som dricker alkoholfritt. I ett sällskap med bara en person är det mycket svårare eftersom jag inte vill erkänna mitt "problem". Jag kommer att ha en till träff med en vän en kväll den här veckan, men efter det kommer jag att tacka nej till kvällsaktiviteter med vänner där jag på förhand vet att jag kommer ha svårt att säga nej till alkohol. Jag kommer att föreslå lunch, fika eller någon annan aktivitet istället för att gå på en bar/restaurang på kvällen. Om det finns någon annan som känner igen sig i det här är jag tacksam för tips!

I alla fall.... jag är trots allt nöjd med att jag har FÖRÄNDRAT mitt drickande. Jag dricker inte hemma ensam, jag dricker inte mer än en halv flaska vin, jag har varit på en vit semester. Känner mig rätt så nöjd, trots mina två "felsteg".

Forumvänner, ni är ovärderliga! Kramar till er alla och njut av solen idag! Idag är vi nyktra <3

Lim

Jasmine det är jättebra att du ändrat ditt drickande!! Heja dig!

Förut när jag inte hade problem var det ibland så att jag lät bli att dricka pga Magkatarr. Drack inte ens ett glas för hela magen sved och det är ju hemskt. Om jag nu behövde en ursäkt att inte dricka hade jag nog sagt det. Att jag hellre unnar mig en kopp kaffe på morgonen men att alkohol gör att jag får alldeles för ont.

Numera vet ju de flesta att jag inte dricker så då blir det ju alltid lätt för mig. Och dit kan du också komma när du liksom landat helt i ett nyktert liv eller ett liv där du naturligt sällan dricker. Då är det inte ens svårt att inte dricka när man bjuds av en person. Man blir så säker och trygg i sitt val.

Jag har en person i min närhet som ofta erbjöd alkohol förut men jag bestämde mig för att bara säga att jag har slutat dricka helt och mår mkt bättre (sa ej att jag upplevde att jag hade alkoholproblem). Hon fortsatte fråga några gånger och tyckte det var tråkigt att inte få dricka vin tillsammans med mig men jag sa bara att för mig var det skönt och inte alls tråkigt men att hon gärna fick dricka om hon ville. Nu har hon slutat fråga helt. Man behöver alltså inte nämna att man har problem. Man kan tacka nej ändå ❤❤

Många kramar och skål i kaffe!

Håller med Lim , såå skönt när man kan vara lite busig , eller glömsk mm o veta att : jag har ju inte druckit ! Det är sån här jag är . Inte behöva fundera själv över om det beror på alkoholen eller att alla tror att det beror på den .
Du har förändrat ditt drickande och bara det är ju en stor seger .
Heja dig ! Idag är vi nyktra !
Kram

Dricklagom

Hörs bra att du har förändrat ditt drickande, det är inspirerande att höra! Tycker du verkar jobba på väldans bra, så mer av samma. Tack för din berättelse.

Sommarflickan2018

Även om du druckit vin efter semestern så var du ju faktiskt superstark genom hela semestern. Nu är det strategier för de gångerna då vinet lockat som behövs och jag läser ju att du själv funderar precis i de banorna och vet olika triggers, som att träffas på kvällen på tu man hand och äta. Och att då bestämma sig för att "Nej, jag sa träffa den här personen på dagen och dricka kaffe ost" är en jättebra strategi. Och om ni nu "måste" gå på restaurang, finns det restauranger utan alkoholtillstånd dit ni kan gå? Då blir det ju svårare att dricka även om du blir frestad.

Jag tycker att du är bra och stark som funderar och reflekterar över ditt beteende och vilka fallgropar som finns. Heja dig.

Kram

Tycker inte alls ditt inlägg är rörigt mkt klokt. Finns ingen anledning ALLS att ge ens barn ett "avslappnat förhållande" till alkohol. Precis som du började jag också sent med alkohol och jag är glad för det!
Jag är så imponerad att du hade en nykter semester!! Och så glada och nöjda du har gjort dina barn pga det! Förmodligen den bästa creden och vinsten av alla! Grattis och "sträck på dig"! Jag har följt dig och "fastnat för dig under en längre tid...Du minns mig hoppas jag?
Fortsätt i samma positiva spår....jag tror på dig!
Kram från Skåne/Lusios

I´m telling you it´s going to be worth it. Det är vad min app säger på dag 19. Klokt och stämmer i kampen mot A:)

Jag mår bra idag och ser fram emot en nykter helg med jobb, sol, bad, yoga.

Heja på där ute och soliga kramar till er alla!

Magkatarr var en bra ursäkt, den ska jag använda! Får bara passa mig så att inte folk tror att jag håller på att gå ner mig av stress:) Med ett nyktert liv blir det ju tvärtom, stressen minskar enormt utan dagar med huvudvärk och vardagkvällar i alkoholdimma.

Jag längtar tills jag befinner mig där du är nu... nära 1,5 år utan alkohol och så trygg i ditt beslut.

Hoppas du har en fin dag i solen idag- kanske bad med barnen... Många kramar till dig idag och tack för din omtanke <3

Dricklagom

Bra att identifiera fallgropar och risker, tänker jag. Träffas på tu man hand verkar vara en av dina fallgropar, då är det ju bra klokt att undvika det och sätta möten dagtid och på café i stället. Bra jobbat!

Hej Jasmine,

Vad duktig du är !!

Jag undrar vilken app du använder ?

Idag är en vilodag. Fick mycket gjort i veckan och är helt slut ?

Det blir en fin helg ??

Den är bra, men varje gång man dricker är det "reset". Den här gången hr jag inte gjort reset trots att jag druckit mindre mängder två gånger. Egentligen hade jag önskat en app där man spårade nyktra dagar och hur mycket man druckit de dagar man inte "lyckas".

Fint med en vilodag efter effektiva dagar! Jag har dessvärre knappt fått något gjort i veckan, varken på jobbet eller hemma. Jag är så himla trött!