Det är annorlunda denna gången.
Jag är tillbaka.
Hej gänget om ni är kvar, hej alla nya människor och historier som ni bär på.

Det räcker nu.
Jag är klar.

Ta hand om er
Kram

28 dagar. Helvete vad det hänt mycket i mig på 28 dagar.
Som jag skrev i mitt första inlägg, det är annorlunda nu. Jag har inte behövt kämpa, inget alloholsug.
Jag har varit på middagar, fester, utsatt mig för situationer som jag inte känt mig bekväm utan någon promille i kroppen. Men haft minst lika trevligt.

Jag har gråtit och gråtit. Haft ångest. Gått igenom ett uppbrott. Men vänt på hela Pankakan och gjort tvärt om vad jag brukar göra. Jag har hittat energi i mig, hittat energi i andra. Lagat mat varje dag, gjort någon typ av lätt fysisk aktivitet varje dag. Försökt lägga mig i tid varje natt. Kommit upp och bäddat min säng varje morgon. Övar in nya rutiner, rutiner som får mig att MÅ BRA.
Börjat med voxra, och känner en positiv effekt av den. Skrattar lättare. Kommer på mig själv att mungiporna är uppåt när jag är ute och promenerar (av sig själv?!).

4 veckor är en fis i rymden för vissa, men dessa veckorna har jag kämpat mig upp från allt som hållit mig nere.

28 fantastiskt jävliga och roliga dagar, och allt där emellan.
28 dagar att ta tillbaka sitt liv.

Resan fortsätter!
I dag har jag flörtat in mig till en polare med pool. Det ska bli skitkul att träffa honom igen.

Fridens ?

Jag är så himla glad för din skull!
Så fokuserad och så medvetet handlingskraftig du är?
Du är helt fantastisk?

Kramar???

Tack Finalisa! Shit vad glad jag blev av dina ord! Tack ?

Idag blev sådär sommaridyliskt det kan bli. Blev hämtad av min kompis i en cab, crusade igenom Stockholm. Vinden i håret, solglajor, grym musik.
Sen polhäng, massa bad, grillat till middag, intressanta samtal.
Fick frågan till middag om jag ville ha vin eller cider av hans exfru. Men svarade glatt "nej tack, jag dricker inte alkohol", så var det med det. Inga följdfrågor ?

(Min polare som jag hängde med i dag var ifs en av de första jag pratade med den där ångestmorgonen för 28dagar sedan. Den där morgonen när jag grät så mycket att jag kräktes inne på toan. Den där morgonen när jag inte sovit på ett dygn. Den där morgonen när ångesten stod och sprakade mig i magen medan jag låg som en boll på marken och bara tog emot. Min polare är bra, han sa att han var stolt över mig idag. Jag svarade tack, det är jag också. Älskade vän)

Snabb promenix runt sjön i solnedgången när jag kom hem,
Nu en kopp te på det.

Jag tror jag känner mig... lycklig?
Så himla lycklig!
Fyfan vad jag blir bortskämd just nu. Shit vad jag älskar sommaren!☀️❤️

Fridens ?

Dricklagom

Hörs bra det där med nya vanor och att rutinerna funkar! Kunde jag ordna det vore det framsteg. Så lätt att fastna i fel rutiner - alldeles utan ansträngning. För att hitta tillbaks krävs det ju en ansträngning, och det är ju jobbigt... tack för att du delar med dig, ger mig inspiration.

Sommarflickan2018

Vilka fina vänner du verkar ha Studenten, så viktigt i stunder av förändring, hjärtsorg och själasorg.

Önskar så att jag hade tillgång till en pool, det är lite av en dröm, att en dag ha en pool, även om man ett vanligt år kanske kan använda den 3 gånger på sommaren så är det ändå något visst med den där blå färgen av vattnet och mosaiken.

Får jag fråga vilka sovrutiner du har? Jag har fortfarande inte kommit in i några naturliga rutiner men önskar så att jag kunde somna av mig själv och vakna utbildad 7 timmar senare eller vad som. Kanske ger det sig när jag börjar jobba.

Hur som helst, otroligt glad för din skull och så stolt även om jag inte känner dig mer än från forumet. Tänk vad det här fantastiska stället åstadkommer, det är lite så att jag ryser av tacksamhet.

En stor sommarkram till dig idag!

Tack så mycket dricklagom och sommarflickan ?
Gud jag skulle också vilja ha en egen pool. Nu bor man på 20kvm... tror Poolen var lika stor som mitt boende ?

Anyhow, jag är inte en rutin människa. Mitt liv har aldrig funkar med rutiner. Jag blir för rastlös, känner mig instängd. Svenson och vaniljjliv har inte fungerat och är inte för mig.
MEN så som det fungerar nu är;
Sömnpiller 22, tar cirkadin som är en depottablett med melantonin.
Sen en kopp te. Somnar vid 00-00:30

Alarmet står på 08 varje morgon. Men jag brukar vakna "på riktigt" vid 09. Är en riktigt snozare, vaknar inte av larm.

När jag vaknat sätter jag på Nyhetsmorgon. Gör en kaffe, försöker få i mig någon typ av frukost. Och sen startar dagen. Har jag min vovve går jag ut med honom på en lite längre promenix. När det inte är såhär varmt vill säga. Annars blir den på kvällen.
(Men jag vet att det är dubbelavsnitt på dr Phil direkt efter nyheterna, och det blir ganska ofta att jag tittar på dem också. Skynda långsamt)

Hur ser era rutiner ut? :)
?

Dricklagom

Jag har försökt ordna till ett par rutiner som funkar överallt. Jag har t ex en "dricka kaffe på morgonen" rutin. Det är nog den enda som funkar överallt. Har lett mig till en del intressanta möten. Om jag är i ny stad, och baske mig ska ha morgonkaffe (vaknar ofta tidigt) så får jag ju ge mig ut på jakt. Ibland vet jag ju på förhand att det inte finns kaffe där jag övernattar, då är det ut direkt. Annars, snoka igenom lådor och skåp tills jag hittar kaffe och något sätt att göra det på. När jag dragit ut på mina kaffesök i nya städer har jag mött alla möjliga, från partajarna på väg hem under tidiga morgonkvisten, till a-lagarna som sover i gathörnen, till araber som faktiskt är vakna tidigt OCH kränger gott, starkt kaffe i en kryddoftande butik till en del fler existenser.

Hemma är det lite olika, men kaffestunden är helig. Sådeså! :D

Kaffe är klockers ?

Idag var en najs dag! Var ut och käkade lunch med exmannen, sen drog vi till blå lagunen och badade. Blev en stor hamburgare till middag och sen två avsnitt på Netflix. Älskar värmen vi har nu.
Vattnet var jätteskönt. Vågade bada ganska länge, och slängde mig ut med ett magplask ?
Sen låg vi på rygg i skuggan och tittade upp på himlen. Lätta samtal, lite minnen. Det är så skönt att han fortfarande är min bästa vän, fasten vi flyttat isär.
Jag älskar honom. Det gör jag onekligen.

Vilket som, en till sommardag har seglat förbi. Jag känner mig glad.
Har inget "sug" efter alkohol. Känns konstigt att tänka mig själv som onykter igen. Men jag vet att det räcker med ett glas, sen kan det gå åt helvete. Så jag skiter i det glaset. Ett glas är alldeles för mycket och alldeles för lite samtidigt. Jag trivs nykter, slipper tänka på när var hur etc med alkoholen. Det är fridfullt.

Fridens ?

Dina rutiner låter härliga! Jag var som du när jag var yngre, tyckte rutiner var "tråkigt". Sen råkade jag höra en bit av en gudstjänst på radion där prästen sa att "rutiner avlastar hjärnan". Jag har ofta tänkt på det efteråt och tycker att det stämmer. Om man har rutiner slipper man fundera så mycket på vad/hur/när man ska göra saker. Jag äter t.ex. gröt varje morgon med exakt samma tillbehör. Låter tråkigt, men jag slipper fundera på vad jag ska äta. Sen gör jag yoga när alarmet ringer kl 6, en sekvens om jag känner mig "pigg" och en annan om jag känner mig trött, alltid samma... så slipper jag fundera och kan använda hjärnan till annat.

Sen gissar jag på din tråd att du itne har barn... Med barn blir rutiner något som underlättar, ett "schema" att förhålla sig till.

Bom! Du vann över alkoholen! Bra jobbat!!! Du verkar må så mycket bättre. Kram till dig idag!!

Dricklagom

Det där med att avlasta hjärnan är inte dumt. Jag gör listor och skriver ned saker. Då behöver jag inte tänka på saker, har ju det nedskrivet. Det bästa med "Att göra idag"-listor är när jag gjort något extra som inte står på listan, då skriver jag ned det och stryker över det direkt! :D

Sommarflickan2018

Fantastiskt Studenten. Du har fixat en månad, nu kör vi på en månad till tycker jag (som är några dagar bakom).

??????????

Tack snälla för hejarop! Det gör mig så glad ? Ni är grymma ?

Just nu har jag en sådan där känsla i kroppen. Jag saknar något. Min första tanke var att höra av mig till någon av de män som vill erbjuda "närhet". Eller tindra lite, kanske gå på en Spontandejt med en främling. Men det är oxå ett sätt att fly från en känsla jag inte riktigt kan sätta Fingret på. Är jag hungrig? ?

Min andra tanke var en minneskedja av hur det tidigare varit när det känts såhär. Ibland köpte jag vin utan att ens tänka på det. Kom hem, öppna flaskan. Dricka direkt ur, så slipper man diska. Och pusta uuuuuuut.
De kvällarna blev oftast väldigt oproduktiva. Lyssnade på hög musik, låg i telefonen mest. Kunde ju inte läsa eller fokusera på en film. Jag bara var, excisterade i berusningen. Somnade alldeles för sent oftast. Pausade livet. Och denna känslan av något son jag inte riktigt vet, försvann.

Det är inte rastlöshet, inte ångest.
Jag är inte ledsen.
Kanske har jag tråkigt?

Eller så är det för att jag skulle träffat en kompis idag, men han ställde in.

Kanske är det en ensamhetskänsla?
För just nu umgås jag ju bara med mig själv. Brist på stimuli? Dopaminkick?

Ingen aning. Hur som, jag tänker inte springa ut i någons famn eller dricka vin. Så jag får la helt enkelt finurla vidare på vad jag känner.
Och det känns helt okej :)

Fridens ?

Och känslan gick över. Vet fortfarande inte riktigt vad det var.
Men det var inget farligt iallafall.

Läste lite bok och gick ut på min kvällspromenad. Saknar exet litegranna i kväll.
Hade velat veta hur han mår. Hur det går för honom. Kanske kan vi bli vänner i framtiden. Kanske är han borta för alltid. Fortfarande inte helt över honom. Undrar om han tänker på mig ibland, eller om han bara gick vidare.

Försöker lita på att allt händer av en anledning. Att allt kommer bli bra.

Funderar också på att skaffa en tatuering och bokade in en ansiktsbehandling till augusti. Tänkte köra en riktig sådan lyxbehandling med aha/pha syra and shit. Sett att jag fått ytliga rynkor och förstorade porer.
Så attack på det ?
Alkohol/rökning/stress/depression måste ha slitit som fan på hyn.
Ska bli gött iallafall.

Fridens ?

Sommarflickan2018

Jag tror, precis som du skrev, att ensamheten lätt kan få en att tänka i fel banor. Lite "Jaha, vad ska jag göra nu då". Skönt att du insåg att det inte var något farligt och att du fick din promenad. Jag blir väldigt rastlös när jag inte har planer, när ingen hör av sig, när det inte finns något roligt att göra. Det är fallgropar jag är väldigt medveten om. Som tur var finns det inget systembolag där jag bor och jag måste isf ta mig med tåg eller buss till närmsta stad. Lite meckigt och inget jag öht är intresserad av. Så då får det bli annan tröst i form av kanelbullar, en glass, kaffe eller Cola

Idag är det fredag och jag hoppas du har något trevligt planerat. om inte så fixar du det ändå, det är jag övertygad om.

Kram

Ja men precis SM, lite den "jaha, och nu då?"... tror den kan vara nyttig ändå. Kanske. Om man kan hantera den och stanna i känslan.

Igår var så himla najs.
Var ut och tränade på förmiddagen. Vaknade utav mig själv vid 7 igen (weird).
Sen blev jag hämtad utav kompisen med cab, åkte och badade pool. Sen joinade bästis och helvete vad vi badade. 4h nonstop med lek, kullerbyttor, stå på händer etc. Var helt slut ?
Sen blev drt grillat och mys på altanen tills klockan slog 00. Fick skjuts hem igen och somnade utan sömntabletter vid 01:30.
Älskar sådana dagar. Fasiken vad kul det är, shit vad man skrattar. Har jag sagt att jag älskar sommaren? Jag älskar sommaren ?❤️☀️

Idag känner jag mig lite trött men vaknade ändå vid 9.
Ska vidare sen för att gå på ett såpbubbel event med ett kompisgäng. Ska bli jättekul!
Och i kväll tror jag (har inte bestämt mig ännu) att jag ska följa med till rockfestivalen i kungsan med några andra polare.

Dack en alkoholfri öl igår, den var god. Den räcker så himla bra. För jag är nykter. Känns som att man får äta tårtan och ha den kvar samtidigt med afria öl.
Undrar om det kommer finnas det på festivalen i kväll, eller om jag får dricka en Cola istället? ?‍♀️ Den som lever för se ^^

Hoppas ni får en trevlig lördag!
Fridens ?

Sommarflickan2018

Låter som du hade en fantastisk dag igår och att dagen ser ut att gå i samma härliga tecken.

Så himla skönt att vara nykter när det är sommar och fint väder tycker jag, det finns så mycket mer att göra. Jag tror att jag hade haft det mycket svårare om det varit en regnig sommar. Även om jag samtidigt tycker det är fruktansvärt med alla skogsbränder som härjar i landen pga av värmen och torkan.

Jag ska till en kompis idag och hänga. Det ska bli så himla skönt med sällskap och jag vet att jag kommer få skratta för hon är en av de roligaste människorna jag känner. Det känns lovande.

Ha en fin dag fina du