Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Det blev en halv flaska vin och två drinkar igår. Så onödigt och mår sååå dåligt idag. Suck. Åter igen- varför gör jag så här mot mig själv? Och varför skriver jag i andras trådar att inget blir bättre av alkohol och sen dricker jag själv när jag får panik? Känner mig trött, värdelös och ledsen. I två dagar har jag blivit straffad med tystnad av den jag har en relation med för att jag inte skippade mitt jobb och hjälpte honom. En av anledningarna till att jag drack igår är för att jag fick panik över det här livet med någon som straffar mig hela tiden. Och nu har jag alltså straffat mig själv. Bra jobbat! (Not)

Dricklagom

Var inte så hård mot dig själv kring det med att skriva att alkohol inte är bra, bara för att du trillade dit igen. Det är ju delvis därför många av oss är här - självbedrägeri och att lura sig själv är vi många som är experter på. Liksom att lura omgivningen. Det råkar ju dessutom vara sant att alkohol inte är bra. Liksom en del annat vi gör, trots att det inte är bra. Trött och ledsen är ok att vara, men värdelös är du inte. Snarare väldigt mänsklig.

Styrkekram - på´t igen!

Vinäger brukar säga att vi växeldrar varandra och det är ju så sant?

Så nu drar jag upp dig såsom du drog upp mig häromdagen så kör vi vidare..
Något annat alternativ finns ju inte eller hur?
Vi ska fixa detta, vi är ju så kloka och smarta egentligen men ibland är garden nere och det är då alkoholdjävulen slår till ? så tröttsamt!!!

Men nu är det en ny dag och en ny helg, hoppas den ska bli bra för oss alla?

Kramar ???

Anxiete

En hälsning från ”andra sidan” Jag läser ofta på beroendesidorna för jag blir så glad och imponerad över hur ni kämpar ?! Jag har precis läst igenom din tråd och vilka enorma framsteg du har gjort , tänk vad du har förändrat till det bättre ,framförallt för dej men även för dina barn ! Tror inte du inser vilket jobb du gjort , men som medberoende kan jag bara säga:Sjukt bra !!
Blev lite arg när jag läste om att du straffas i din relation, vad är det för en tomte ?!? Det är inte ok i en relation tycker jag! Förlåt om jag trampar över... Vet ju inte var du bor men finns det inga ”singelgrupper” där du kan gå in som ”nykter” från allra första början, då blir det ju inte konstigt att du inte dricker. Eller finns det nyktra dejtingsidor ?
Eller vad händer om du berättar för dina vänner att du har det jobbigt nu och att det blir värre med måendet om du dricker, jag tror nog de gärna tillbringar en fre eller lördagkväll med dej iaf, di verkar vara genuint rar och trevlig!
Förlåt, blev långt det här, vill bara säga igen att jag tycker du gör ett riktigt starkt jobb för ett bättre liv ?

Som Anxiete skriver: vad är detta för tomte ?

Bra att du sade nej, du kan ju inte komma springande när han knäpper med fingrarna ! Och om hans beteende stressar dej så du dricker tycker jag att du skall lyfta blicken och läsa andra menyer...

Vi kan inte vara gränslösa, vi måste våga uppleva hur det känns att säga nej och att det faktiskt får positiva effekter.

Upp på hästryggen igen, ha tålamod med dej själv och försök igen.

Styrkekramar ??

John-Erik

Usch och fy vad knepigt du har det. Som skrivs här så håller alla på dig och lider med dig. Hoppas att du finner något sätt att
ta dig ur för att må bättre. Att någon straffar en ska man inte behöva ta. Man ska må bra av varandra i en relation det är ju något
som alla vill uppnå. En sak: Du är INTE värdelös för att du drack igår..
Skulle gjort samma sak...
Blir lite förb. när jag tänker på hur du har det

Styrkekram

John

Fina Jasmine❤️ Nu hälsar jag på hos dig☺️ Värdelös är du INTE!!! Men trött och ledsen kan jag förstå. Är det en ny relation? Föreslår att du inte lägger mer energi på den oavsett! Du förtjänar en bra och fin relation där man inte blir straffad för att man inte kan klona sig och vara alla till lags. Det är inte lätt, jag vet, men för att kunna få andra att må bra måste man själv må bra, det är viktigt. Jag hoppas såååå att du kommer upp ur gropen, du har min hand till hjälp! Tänker på dig och här är en som tycker du är fantastisk!!! Många kramar❤️❤️??‍♀️

Jag blir så rörd över era fina inlägg. Tack <3 <3. Det betyder så mycket att någon vet och förstår hur det känns att kämpa mot a-rösten.

Helgen blev en katastrof. Panikdrack på fredagen och var inte hemma förrän vid tre. Lördag var jag såklart dödstrött, men söndag drack jag igen. Suck. Den här helgen som skulle bli min "vilohelg" utan barn.. med träning, nyttig mat, sol och bad.

Tack för att ni påminner mig om att jag inte är värdelös, för det är så jag känner mig nu. Värdelös. Tillbaka på ruta ett. Fortfarande lika övertygad om att jag vill ha ett nyktert liv, men vet inte riktigt hur jag ska klara av vardagen och min relation. Och nej, det är inte en ny relation, den har pågått mer än ett år och jag har inte varit lycklig många av de dagarna. Och varför återkommer jag hela tiden till någon som inte alltid är snäll mot mig? Ja, om jag förstod det skulle jag nog också förstå varför jag dricker fast det bara skadar mig.

Nu börjar jag om på Dag 1. Tack för att ni finns- kärlek till er alla!!

Lim

Du är självklart inte värdelös. De flesta av oss här, om inte alla, har gått igenom liknande saker. Man vill sluta och tänker inte dricka men likväl dricker man igen. Jag har hållit på exakt likadant. Ge inte upp hoppet.

Just nu kämpar du men jag tror att en vacker dag kommer det att kännas lätt. Ge dig själv en ny chans. Och en till och en till. Ända tills det funkar.

Idag är du nykter, det är bra!

Kramar!

Sommarflickan2018

Fina Jasmine. Du är absolut inte värdelös, blir ledsen att du tänker så om dig själv.
Tänk på alla de dagar du var nykter, på din semester som du fixade galant.
Din relation låter inte hälsosam om det får dig att må så här. Men jag vet hur jobbigt det är att bryta upp.
Önskar jag kunde ge dig en riktig kram så att du hade en axel att luta dig på om så bara för en stund.
Men du vet att vi finns här. Och vi tycker om dig även om du trillar av hästen.

???

Läser i min tråd och ser att jag så sent som 19:e juli skrev att jag mådde bra. Hur kan jag bara fem dagar senare må pest? Ligger i ett rum med fördragna gardiner och det bara kryper i kroppen. Ångest, trötthet, leda, sorg.. you name it. Drack torsdag (19:e), fredag, söndag, måndag och lite tidigare idag. Nu har jag förstört de enda hyfsat lediga dagarna jag hade. Suck. Jag läser om hur ni andra är och solar, badar, träffar vänner och känner mig som en alien.

Innan jag började den här kampen skulle jag ha försökt få tag på någon kompis, klätt upp mig och gått ut och druckit vin. Flytt från känslopaniken. Men vad ska jag göra i mitt "nya" liv när jag mår så här? Ingen aning. Har dessutom ätit dåligt och skippat all träning. Känner mig som ett vrak. Sommarflickan, jag hade behövt den där axeln just nu ;)

Vaknade efter fyra timmars sömn och kroppen var så varm att det kändes som om det skulle fräsa om jag sänkte ner den i vatten. Jag tog mig upp, gjorde ett lugnt yogapass, tog mig till badhuset och simmade (det fräste inte i vattnet, men svalkan var skön..), bastade, tvättade håret, gjorde inpackning, ansiktsmask och använde en väldoftande kräm för kroppen.

Nu är jag redo för en ny dag och det blir en dag på jobbet. Halleluja, har inte orkat göra många knop på mitt jobb de senaste veckorna.

Idag har jag filosoferat över det Lim skrev om att hon tänkte att hon var en varghona när hon slutade dricka, ett rovdjur som vakar över sina barn och naturligtvis inte behöver alkohol. Jag är så sjukt utseendefixerad att jag tycker en varghona är lite för rufsig (förlåt fina Lim, menar inte att du är rufsig, tror du är vacker med glansigt brunt, välkammat hår..). Jag ska tänka mig att jag är en vit tiger... den behöver inte heller alkohol, är stark, vakar över sina barn och orkar precis allt, sover gott om natten och springer snabbt. Ja, så får det bli... vit också, haha, det får även en annan betydelse.

Soliga kramar till er alla där ute!

Jag hade behövt ha någon i min närhet som visste om mitt "problem". Någon jag kunde krypa ner med i soffan och bara gråta en stund, vila. Men, nu är det inte så för mig tyvärr. Tack för omtanken, det betyder mycket. Kram!

John-Erik

Kämpa på... Du fixar detta. Jag kör en egen metod nu. Kör 5 + 5 + 5 o.s.v. Nytt beslut var 5:e dag för att försöka få
en längre sammanhängande nykterhet. Ett eget nytt kontrakt med mig själv var 5:e dag s.a.s.
Kanske låter knäppt men vill testa ändå.
Lägger första 5 med början på en tisdag så att Fredag och Lördag utesluts första veckan.
Då blir nästa helg lättare inbillar jag mig. Dag 9 nu och " still strong" ;-).
Livet är bättre utan.Din utseendefixering är nog bara bra då har du en spärr där som heter duga. Är själv lite åt det hållet.
Har fixat nya fasader på tänderna m.m. och då kan man ju inte kröka bort resten. Finns inga fasader i världen
som kan hjälpa då.

Styrkekram

//John

Vilken bra bild, och kanske motivator.
Såg idag på vid poolen (är på semester med familjen) en del föräldrar som såg rätt ofräscha ut. Dom rödsprängda ögonen, plufsigheten, den frånvarande blicken.

Jag är också rätt utseendemedveten, och försöker använda detta som en av mina verktyg. Vill jag ha den där alkonäsan? Alkohyn? Doften? De rödsprängda ögonen? o s v.

Näää, usch.... Nu blev jag lite ytlig, men vad f-n, funkar det för mig så är det fine.

Nu njuter vi av en skön och fräsch sommardag!

Jag vaknade nykter, men är outsägligt trött och inte så glad. Känner mig pressad på jobbet, i min sk. relation, i förhållandet till min exman, alla måsten med barnen. Suck. Det är i sådana här lägen jag flyr till akohol och uteliv. Men, jag vet att det inte blir bättre med flykt, att jag måste stanna och kämpa, att jag kanske kan hitta tillbka till känslan av glädje jag hade efter en längre tids nykterhet. Samtidigt... tänk om det inte är alkoholen som gör att jag känner mig så maktlös, tänk om jag mår lika dåligt efter flera veckor nykter? Ja, den som lever får se....

Ha en fin dag i solen <3

Tack för att ni läser och tack för er omtanke! Och Morgondag, visst är det tråkigt med rödsprängda ögon på föräldra... Så skönt att vara på semester nykter. Enjoy <3