Det är annorlunda denna gången.
Jag är tillbaka.
Hej gänget om ni är kvar, hej alla nya människor och historier som ni bär på.

Det räcker nu.
Jag är klar.

Ta hand om er
Kram

Hoppas du får kul i kväll! Kompisar som får en att skratta är guld ?

Idag var jätte najs. Träffade upp mina kompisar och några nya jag inte träffat tidigare för parkhäng. Vi gjorde enorma bubblor. Inga små fjösiga här int! Förstår inte hur det kan vara så kul och fascinerande med enorma bubblor. ?‍♀️?

Blev lite felplanering för mig med maten, så det blev bara en protteshake till lunch, så vid 18 drog jag hem för att laga middag. Insåg när jag satte mig i sängen att shit vad trött jag är. Så jag ställde in kvällen.
Nu efter en dusch och nedvarvning är jag så nöjd med det beslutet. Egenvald egentid, lite goddoftande krämer på kroppen och strax en film och glass ?
Känns bra. Stod och blundade i duschen och mådde bara bra. Log lite för mig själv.
Vilken jävla förändring.

Fridens ?

Är lite orolig för nästa lördag.
Exet kommer vara där, han kommer hålla i den (mer eller mindre). Han kommer synas och höras mycket, för det är sådan han är. I mitt minne hör jag hans skratt. Jag är orolig, för jag vet inte hur jag kommer reagera.
Jag är orolig för att han kommer ignorera mig.

Jag är orolig för att mina nyktra dagar inte är tillräckligt. Men så tänker jag tvärt om igen och ifrågasätter mina egna tankar. Tillräckligt för vem? För honom?
Ja antagligen. För honom är det nog inte tillräckligt. Men rent krasst spelar det egentligen ingen roll. Jag känner hur jag slår ner på mig själv igen. Tankar som "vem som helst kan vara nykter en månad", att jag inte är tillräcklig (igen). Men grejen är ju den att jag har nog aldrig varit nykter såhär länge förut.
Så jag borde känna mig stolt.
Men så ser jag mig ur hans ögon och känner mig bara patetisk.

Nu vet ju inte jag hur han tänker eller hur han känner, så det är ju här det blir lite farligt. Att jag tror mig veta hans känslor. Och därför påverkar det hur jag känner mig. Det är ju ingen sanning. Det är "bara" en tanke och känsla. Hur jag väljer att agera på detta är helt upp till mig.

Jag tror det är bra att jag tänker, rationaliserar, bollar med oron och osäkerheten. Det känns lättare nu när jag fått ut mina tankar i text. Jag är orolig att se honom, men jag kan faktiskt lämna kalaset om det blir jobbigt. Kanske känner jag ingenting när jag ser honom och har svinkul i stället? Eller så blir det jobbigt och roligt samtidigt, Det vet vi ju inte.

Nu ska jag fortsätta med min dag som jag tänkt den. Nu blir det mat (för utan mat mår man kasst).
Sen blir det träning (för det gör mig glad) och sen blir det filmmys med exmannen och vovven i kväll. Grymt bra underlag för att ha en bra dag.

Jag är inte patetisk. Jag är inte en dålig människa. Kom igen nu hjärnan, bättre kan du.

Fridens ?

Följde planen, mått helt okej. Lite medioker dag. Haft lite ångest. Men inget som direkt tagit fokus.

Käkade skitgod sushi till middag, var och tränade, såg klart serien och hängde med exmannen. Blev en promenix runt sjön. Lugn dag. Skönt ?
De bieffekter jag märkt av medicinen är; ökad tinnitus på kvällen och att mina händer skakar lite. I övrigt funkar denna dosen bra på mig, märker att jag har mer energi. Känner mig gladare överlag. Och har blivit mer handlingskraftig. Tar inte 4h att ta en dusch. Det tar inte dagar att diska. Tanke till handling går snabbare. Kan vara placebo, men det verkar fungera för mig.
Ångrar inte en sekund att jag startade med denna. Känns som att jag startat om mitt liv.

Ni vet när man tvångsstänger av en data genom att trycka på knappen, sen startar datorn om igen och måste uppdatera sig. Där är jag. Lite buffrande, men med nya uppdateringar. Och ett nytt antivirusskydd.

Natti ?

Sommarflickan2018

Så skönt att ha en ex (eller ni är väl mer kompisar vid det här laget antar jag) att umgås med ibland. Verkar vara en fin man.

Funderar på den där festen nästa vecka, måste du gå? Kan du ta med dig någon som stöd? Även om du upplevs som superstark i din övertygelse är det där en situation som kan bli extremt bra, eller extremt jobbig. Ja, eller mellanmjölkig. Och jobbiga situationer kräver sina kryckor tänker jag.

Finns det en chans att du kan prata med honom innan, så att det inte blir så himla stort, stelt, konstigt när ni väl ses? Allt för att du ska kunna njuta av festen och inte behöva oroa dig för vad han ska göra eller inte göra, hur han kommer bete sig mot dig osv.

Damage control innan så att säga.

Dina nyktra dagar räcker till för DIG. Det är det viktigaste, vad han tycker är sekundärt.Ett av mina favoritcitat är:

"I'm selfish, impatient and a little insecure.
I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle.
But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best."

Vi gör alla misstag och vi har alla våra demoner. Men vi är värda att älskas och bli behandlade väl och med respekt, SPECIELLT när man som vi tar sig upp från ett beroende. För mig är vi här på forumet som kämpar och håller oss nyktra dag efter dag Superwomen and Supermen som lyckas avstå från kryptoniten som finns överallt i samhället. Det är fan ta mig strongt.

Kram på dig denna soliga måndagsmorgon!

Ja jag kommer har flera vänner på plats i lokalen, de vet om att vi gjort slut och så, så kryckor har jag gott om ?

Meeeen det var jävligt smart med damage control, kommer skriva till honom på torsdag. Dels vill jag ha tillbaka lite stuff från hans lägenhet. Och sen får vi la prata om hur vi ska hantera detta. Kommer med största sannolikhet inte vara en Engångsföretelse pga samma umgängeskrets. Så tack! Jätte bra idé ?

Idag körde jag ett pass i simhallen
(notering mest för mig själv nedan)
5x100 fri st2:00
4x50 ben st 1:10.
5x100 fri st:2:00
4x50 ben st1:10
400 avbad.
1800m

Sen blev det bokläsning i solen, köpte en bulle och kaffe. Kändes megalyx ?
Ligger och funderar på om jag ska våga mig på lite löpning i kvällspromenaden, eller om jag bara ska promenixa.
Den som lever får se. :)
Mår bra idag, skönt med egentid ?

Fridens ?

Jag är alltså inte orolig för att dricka alkohol på lördag. Som sagt, jag har gjort slut med den delen av mig. Ångrar inte en enda sekund. Mår bättre, sover bättre och har fan så mycket mer energi och mindre ångest.
I morgon är det 5veckor ?

Sååååå jääääävla fett!! ?

Dagen startar med att jag vaknar tidigare än larmet. Sådant är väldigt skönt, när det bara gäller 30min innan. Kunde ligga och dra mig länge. Dricker min kaffe och filosoferar lite, han dök up i mitt flöde idag. Ny profilbild, skitsnygg. Såklart.

Jag är inte samma människa riktigt som jag var när allt sket sig. Ska försöka hålla huvudet högt, utstråla trygghet och säkerhet. Glädje och lugn när jag ser honom på lördag.
Jag vet att jag ser annorlunda ut. Hyn är finare, jag ser solkysst ut, inget mörker i mina ögon (eller under för den delen). Igår när jag såg mig i spegeln så sa jag högt "daaaaamn", för Damn vilken lyster min hy har.
Tror jag kan ha fått ner ett kilo till. Kroppen blir starkare för varje dag.

Nu ska jag iväg och fixa fransarna, sen blir det tvätt hela dagen. I kväll ska jag få somna i nytvättade sängkläder ?❤️
Och idag är jag nykter ?
35 dagar har jag i bagaget. Booooojakasha!

Fridens ?

Tack finaste soooommarfliiickan! ❤️❤️❤️❤️❤️ Dag 30 för dig idag va? Fyfan vad grym du är, vad grymma vi är ??

Pratade med mamma i telefon vid 11 idag, frågade vad hon gjorde "driiiicker proseccoooooo"
Jasså nu? Undrade jag. "Jaaaaa, och igår och i morgon, jag har semeeeester!"

I min familj har vi alltid haft nära till alkohol. Min mor har nästan alltid ett glas vin till matlagningen. Vid fest/middag/helg/fredagar etc etc finns det alltid någon typ av alkohol. Det var normalt för mig när jag växte upp. Trodde alla levde så. Nu tror inte jag min mor är alkoholist eller ens beroende.
Men alkoholen ska finnas där, som en självklar +1 till alla event. Det var först när jag blev sambo med min exman som han förklarade att det var väldigt ovanligt för honom och hans uppväxt med tex ett glas vin till matlagningen. Då förstod jag att det kanske inte alls var normalt med så hög alkoholkonsumtion. Men hela min släkt är kända för att inte spotta i glasen. På mors sida. Min biologiska morfar dog ju som alkoholist och av alkoholen. Satt på dass, och föll ihop. Bara dog. Jag träffade honom en gång som bäbis. Mamma gav ett ultimatum, mig eller alkoholen. Han valde alkoholen.

Anyhow, tänkte inte skriva om det egentligen. Idag när jag gjorde mina fransar så berättade jag för min kompis att jag tänkte göra en tatuering! Har finurlat länge på det nu. Vill ha en på underarmen, en abstrakt rosgrej.
Och hon berättar att hennes sambo är tatuerare. Oddsen! Och att han är specialist på rosor.
Kollade egenom hans insta och bokade tid redan nu på fredag för konusltion. Huuuur ballt?!

Han är verkligen jätte duktig.
Jag är supernervös. Men Vafan YOLO eller nått ?

Nu tillbaka till tvättstugan.

?

Du är grym?? Det har ju inte gått lika bra för mig, men....

Fint att du har fått en belöning med lyster och pigga ögon! Det där med en snygging i flödet som man inte kan sluta tänka på förstår jag alltför väl?

Du har inte funderat på att flytta och börja om? I en ny stad eller ett nytt land? Det är vad jag skulle gjort om jag inte hade barn..,

Kram???

Tack Jasmine! ??
Ja 5 veckor har gått förvånadsvärt fort ändå. Ska hoppa in och läsa i din tråd också, är inte så aktiv i andras trådar. Men läser det mesta. Som en tyststalker i busken brevid. ?.

Visst har jag tänkt tanken med att flytta. Har flyttat många många gånger i mitt liv. Fick ett erbjudande via jobbet att starta en tjänst i Gbg till hösten. Men jag vet inte riktigt. Har 1, redan bott där. 2, vill komma tillbaka till arbetet och jobba 100% innan jag gör något nytt livsomväldigande. Älskar ifs Göteborg. Det är min hemstad ❤️ Iallafall i hjärtat.
3, jag kommer komma över honom inom sin tid också. Kan Jag komma över andra ex, kan jag komma över honom.

Så vi får se vad som händer i framtiden. Kanske bor jag i en helt annan stad inom några år ?‍♀️
Hade velat bo i Spanien. Där har jag inte bott ännu.

✌️

Läste mer i din tråd och det där med Känslan som man inte vet var den kommer ifrån känner jag igen. Den som jag tidigare botade med en flaska vin och en massa meddelanden till olika personer, både kända och okända (på typ Tinder..). Jag har den idag och vill bara fly, men vet inte var.. Skulle helst klä upp mig, gå till en uteservering, dricka vin och flörta med någon. Men, det är ju en tillfällig verklighetsflykt, ett destruktivt beteende. Vet dock inget sunt som kan bota den där krypande känslan.

Nu blev det lite rörigt, men vill bara ge dig massa beröm för att du hanterade den där känslan utan alkohol och utan en Tinder-date. Hurra, hurra, för dig!

Tack Jasmine. En känsla är bara en känsla är bara en känsla. Vi behöver inte agera på den. Låt den komma och låt den gå.
Som oväder så lyser solen alltid tillslut. :)

så löning var det! Fan vad tät man är av FK... eller inte. fick be min far om hjälp denna månaden med ekonomin, för jag kan inte leva på 8000, det lixom går inte. Men det löser sig, det löser sig :)
Jag tror och hoppas på att kunna återgå till arbete nästa månad. Jag mår så mycket bättre. Har tänkt lite på hur jag kommer reagera när polisen hör av sig angående våldtäkten. Kommer jag behöva ta ledig från jobbet då för att vara i rättsalen? är det betald ledighet? eller får jag ta ut en sjukdag? eller? ingen aning. Kommer jag börja må dåligt igen? Det får vi ta då.

Idag har jag emigrerat till exmannens lägenhet, han drog iväg på semester och denna lägenheten har AC. Sweet sweet ac <3
Exmannen hade bunkrat upp kylskåpet åt mig med ostbricka och noccos, och lite annat smått och gott. Det är tametusan kärlek.

Känner mig tröttare än vanligt idag, så det är jätte skönt att slippa svettas sönder. Spenderar hela dagen inomhus i soffläge, ska spela lite dataspel och bara vara här och nu. Vila. kom på mig själv att automatiskt titta upp i vår vinhylla om det stod någon flaska där, det gjorde det inte. Hade inte spelat någon roll egentligen. Mest intressant att jag undermedvetet sökte mig till det "vattenhålet".

Att välja ett helt nyktert liv är det bästa jag gjort för mig någonsin. Det finns inga tvivel om den saken. Så mycket lidande jag kapat. Att inte ens behöva tänka på att ha ett val, det är frihet. Och vet ni vad, man försakar ingenting av att välja helt nyktert. Jag väljer det inte varje dag, det kommer automatiskt nu. Ibland vaknar jag och tänker att idag ska jag vara nykter, för den tanken gör mig glad. För det betyder att jag älskar mig själv tillräckligt mycket för att ta hand om MIG. Klart att jag ibland kommer på mig själv med tanken om ett glas vin i handen, de tankarna kommer och de tankarna går. Jag saknar inte fyllan, jag saknar inte berusningen, jag romantiserar inte en fin dyr flaska vin, för oavsett prisklass så är ett glas way för lite och alldeles för mycket. Aldrig någonsin tillräckligt. Precis som jag blir för mig när jag dricker, aldrig tillräcklig.

outar mig själv på tinder nu som nykterist, känns förbaskat bra.
Jag är stolt över mig själv. Så himla stolt.

Fridens!

Sommarflickan2018

Jag säger det igen, din exmake verkar vara en klippa, så skönt att ha sådana att stötta sig på när det stormar. Hur gjorde ni för att fortsätta vara så goda vänner?

Ja du, Försäkringskassan, det är ett gissel. Jag vet inte ens om jag kommer få pengar för givetvis är de lika underbemannade som alla andra nu under sommaren. Min läkare skickade in mitt sjukintyg den 28 juni, den 13 juli fick jag ett första svar men kunde inte nå dem förrän efter helgen. Efter att ha pratas ed dem, sett till att min arbetsgivare skickat in sjukintyg (samma som jag skickat in) så fick jag ansöka igen. Gjorde så och ringde dagen efter för att pusha på lite. Funkade bra och den trevliga kvinnan jag pratade med sa att det skulle nog gå bra och hon kunde nog hantera det under dagen. Finemang tänkte jag. Sen ringde hon igen. Nej, så lätt skulle det tydligen inte gå. Eftersom det inte gått tillräckligt långt mellan min förra sjukskrivning och denna så var jag tvungen att ansöka om sjukpenning på samma ersättningsnivå. Det gick lätt att göra på nätet så inga problem så. Men nu visar det sig att den handläggare jag haft innan nu inte jobbar kvar och då behöver jag läggas hos någon annan (det gick tydligen inte med den som de redan hade tilldelat mig). Jag frågade då hur lång tid det skulle ta (detta var den 17 juli) och hon sa att ja de har ju upp till 30 dagar på sig. Men KOM IGEN! Efter det har jag inte hört något. Dessutom har jag en försäkring via mitt jobb som täcker upp en del kostnader men de behöver ett beslut från försäkringskassan ang utbetalningar de fyra sista åren, och det går inte att beställa på nätet. Det vill de ha inom 14 dagar (hmm, om försäkringskassan tar 30 dagar på sig kan det bli knivigt) för att kunna betala ut något.

Jag fick som tur var några tusen i lön av mitt företag och min ekonomichef sa att hon skulle göra en extra utbetalning på ca 3500 kr för de dagar i juni som jag var sjukskriven. Så det var ju snällt. Men idag när jag kollade hade jag bara fått 7500 och det räcker till hyra, el, tv och bredband. Typ.Som tur var hade jag lite pengar över från förra månaden eftersom att inte flera tusen i veckan gick till vin. Men det räcker inte till att täcka allt. Så det blir väl till att ringa runt i morgon *suck*

Jag hoppas att jag bara blir heltidssjukskriven i två veckor till (min sjukskrivning går ut på söndag), till mitten av augusti. Sen får gå upp i 50% resten av augusti för att gå på 100% i september. Eftersom en del av min sjukskrivning bottnar i depression och utbrändhet så behöver man trappa upp. Men jag är så mycket bättre nu och så sugen på att jobba och träffa människor..

Förlåt, nu skrev jag bara om mig, mig och mig. Ville bara att du skulle veta att du inte är den enda som "drabbas" av försäkringskassan.

Ang våldtäkten så beror det nog på vilken arbetsgivare du har och vilket jobb. Jag hade med all säkerhet fått ledigt från mitt företag och säkert enormt med stöttning (min chef hade säkert följt med mig). Vi har dessutom en annorlunda lönemodell så jag kan vara ledig då och då och ändå inte få avdrag på lönen.
Men alla arbetsplatser är olika men är de inte helt inhumana så borde du ju få en betald ledig dag eftersom det är rättsväsendet som kallar.

Kram

Det är vad det är, inte mycket man kan göra lixom.
Skönt att börja jobba igen?

Ska oxå be om att få komma tillbaka till arbetslivet vid mitt nästa läkarsamtal. Hade velat jobba så jag kan få en liten buffert igen.
Vill ju göra min tatuering, och så vill jag åka iväg på en resa nästa år och lära mig att surfa. :)
Igår på tunnelbanan så stod jag och blundade, balanserade och visualiserade mig själv ståendes på en surfbräda istället XD

Nuuuu ska jag försöka dra igenom ett styrkepass här hemma. Inte aspepp, men vet att det är bra för mig ^^

Fridens

Så det blev ett armpass, ganska kort men fick mina händer att skaka. Så det var ju najs!
Läste ut en bok idag och chillade vid ac:n. Drog ut på ett löppass nu på kvällen. Spanade på solnedgången högt upp på en klippa, tittade ut över Stockholm och havet.
Älskar sättet jag tränar på just nu. Det är lustfyllt. Kör på känsla av vad som känns kul/bra för mig.
Så det blir väldigt varierat, ibland kör jag skiten ur mig och ibland blir det en långsammare promenad. Känns så himla skönt att det inte är någon typ av vikthetsmål (som det alltid varit förut). Och löpningen gick så jääääklaaaaa braaaaa! Flög fan fram ❤️

Sen kom jag hem, tog en dusch.
Knäckte en 0,5öl till min ost och salamibricka och bara njöt ?
Also slutade röka idag.
Släckte den sista ciggen och tänkte "Jahopp, det var den det". Så odramatiskt ?

Hopas ni alla haft en bra dag.
Fridens ?

Kom på nu att på lördag natt till söndag kommer jag med största sannolikhet dansadansadaaansaaaaa in min dag 40!
?

Det ska jag ha i bakhuvudet om det blir jobbigt att träffa honom. Jag har iallafall 40dagar med mig. Det gjorde allt genast lite roligare och lättare ???? hurra!

Mot tatueraren för kostnadsförslag och skiss!
Spännande :D

Ska möta upp en kompis som följer med mig och håller handen ? Är lite läskigt trotts allt.
I övrigt mår jag bra idag. Så himla skönt att inte vara rökare längre.
Var lite ovant att inte ta en två tre cigg till morgonkaffet.

Vaknade vid 03:30 i natt av vad jag misstänker var ett bootycall, men han vågade aldrig fråga om han fick komma. Han önskade att han var där eller att jag var hos honom dock. Lite gulligt ändå. Han var full (såklart). Gjorde inte mig så mycket, sov ändå ganska oroligt så det var skönt att slippa drömma den drömmen. ?‍♀️
Allt händer av en anledning and all that jazz.

Fridens ?

Du är ju helt fantastisk, slutar röka också bara sådär???
Du ska ha ett stort diplom!!!

En annan sak, jag började läsa en bok i veckan "Just nu är jag här" av Isabelle Ståhl.
Vem dyker upp i mina tankar om inte du kära Studenten!?

Någon blandning av huvudkaraktären och författaren påminner väldigt mycket om ditt sätt att uttrycka dig.

Ha en trevlig och skön helg✌

Kramar ???