Hej!

Jag har varit här på forumet länge men bytt användarnamn..

Jag är högfungerande riskbrukande..(ni hör ju hur fina ord jag använder för att slippa ta i det..)

Jag jobbar, jag dricker inte (lika) mycket när mina barn är hos mig varannan vecka.. Jag har det inte bra ekonomiskt och jag är singel vilket är hela anledningen till att jag hamnat i en överanvändning av alkohol men min prio ekonomiskt är alltid kidsen. Ser alltid till att kylskåpet är fyllt innan de kommer, kollar upp vilka kläder som behövs etc..ser till att de har allt de behöver..

Det är väl egentligen mig själv jag offrar. Äter dåligt, lägger inte pengar på mig själv utan lägger hellre pengarna på vin eller öl när jag är ensam för att...ja här stannade min mening för att jag inte kunde svara på varför..det är trevligare att dricka än inte?

Jag har inget annat att göra, jag är van att dricka när jag väl är ledig. Jag sköter mig, tar hand om mina barn, ser alltid till dem först och därefter mig. Men jag kan lätt få ner en 20 starköl eller en box vin på 2 dygn när jag ledig och ensam. Och jag vet att det inte är bra..

När barnen är hemma kan det ibland vara ett 6-pack folköl när de somnat (ibland dricker jag inte alls när de är hos mig vilket är det jag egentligen vill ska vara standard)..nåt som känns fjuttigt i jämförelse med när jag är barnlös..

Skulle vilja få lite stöd i att minska och hitta tillbaka till ett mer normalt liv..

Femina

Ja, varför dricker vi? För att det är gott, för att slappna av, för att tiden går lite fortare när vi har tråkigt. För att vi mår bättre efter några glas och står ut med det som gnager inom oss annars. Till slut blir det en vana man knappt reflekterar över att man gör. Det är när den där vanan börjar ge mer ångest och man blir mindre och mindre intresserad av annat än få umgås med sitt vin, det är väl då man börjar känna på sig att det gått lite överstyr. Prova ett AA-möte! Jag gjorde det för två dagar sedan och längtar redan till nästa vecka. Vilka trevliga människor i blandade åldrar och kön som hälsade mig välkommen. Man behöver inte alls ha hamnat på "parkbänken" för att gå dit. Det alla har gemensamt är att man vill sluta dricka - åtminstone just idag.