.. sluta dricka vin på kvällarna. Behöver det för att slappna av från mitt jobb som jag hatar och vantrivs med. Måste tillbringa 40 Tim/v på det skitstället och jag står inte ut!!

Försökt sluta flera ggr men lyckas inte!

Hur gör man för att stå ut med ett skitliv?
Hur slutar man med A och står ut med att ha det tufft?

Mår oftast rätt ok 24 Tim efter senaste vinglaset, men vågar ändå inte avstå - hur mår jag efter 36 Tim? 48 Tim?
Har läst en massa om att abstinensen kommer senare och kan vara farlig, det gör mig livrädd. Hjälp, Hur gör man?

Femina

Försök att byta jobb medan du kan. Det blir inte bättre ju längre tiden går. Det vet jag. Jag blev bara mer deprimerad/drack mer/orkade mindre... Du ska inte stå ut med ett "skitliv". Du är värd bättre. Det är vi alla. Var inte rädd för abstinens. Jag har ingen ännu på min tredje nyktra dag efter att ha druckit motsvarande 2 flaskor vin/dag, varje dag i ca fem år.

Mistral

Tack för ditt svar Femina, det känns lite lugnare nu, att abstinensen kanske inte blir så tuff.
Fantastiskt att du inte känner av någon, två flaskor/dag är mer än jag kommer upp i. Grattis till dina nyktra dagar! ? Har du haft hjälp av någon medicin för att slippa abstinensen?

Byta jobb.. det har jag försökt göra i ca fem år nu. Varit på vippen att få ett nytt ett par gånger men de har till slut valt någon annan.
Orkar inte söka mer jobb nu, det är ändå ingen som vill ha mig.
Tänker att jag istället måste hitta sätt att stå ut med jobbet, och framförallt sluta dricka... Hur?

Märthan

Tillfälligtvis JA, men tro mig, det blir inte bättre att döva det med vin.

Jag har hatat mitt jobb i mååånga år, dövat med vin, precis som Femina ett par flaskor rött om dagen, mer på helgerna. Till slit eskalerade det så mkt att jag drack innan jobbet, på jobbet. Dygnets alla vakna timma och ändå klara allt. Ohållbart.

Vet hur du menar med att inte få något annat, man blir ju dessutom bekväm, kan vara i sin roll, orten etc... finns massor av faktorer som gör att man inte ”kan” byta jobb. Men att dämpa skiten med alkohol är tidsbegränsat, det vet jag att du inser. Endast nykter kommer du kunna hantera dessa tankar, känslor mm... med alkoholen skjuter du problemet på framtiden, men det försvinner inte.

Sluta dricka är nr1. Ge dig fan på det, börja imorgon! (Gissar att du redan är påt). Bestäm dig, vill du ha detta skitliv som leder rakt ner i ett ännu djupare helvete eller vill du ge dig själv en chans att må bra.

märthan dag4 vit som snö

Mistral

Tack till dig också för svar?
Jag hittade din tråd och läste till då du skrev att du skulle byta forum/tråd. Hittar inte din nya, vad heter den?

Du verkar ha varit helt fenomenal på att sköta jobb och vardag trots alkoholen. Så fruktansvärt jobbigt du måste ha haft det!
Glad att läsa att du nu inte druckit på fyra dagar, starkt gjort!

Jag tror jag dricker(har druckit) ca 7,5 dl-1 l per dag. En Bib räcker i ca 3-4 dagar. Aldrig morgon eller dagtid, endast kvällar fram till ca 21. På så sätt funkar jag alltid dagen efter fast trött och seg är jag ju.

Har läst så mycket om vilken abstinens en del haft, varit tvungna att stänga in sig hemma i 3 dagar och mått oerhört dåligt.

Hur hanterade du abstinensen? Sjukskriven några dagar eller gick det bra ändå? Medicin? Har förstått att du trappade ner i början, hur mycket och hur länge?

Kanske jag har läst för mycket om abstinens, förväntar mig det och får mer ångest bara för det? Är sjukt rädd för att få stark ångest, har haft perioder med panikångest pga hög stress förr. På den tiden drack jag inte ens.
Ska jag få samma ångest nu av att sluta som jag fick då av stress, så kommer det inte att gå.?

Många frågetecken i min skalle nu men det får vara ok tycker jag, positivt att det rör sig åt rätt håll i Hjärnkontoret ?

Värdesätter mycket att få tips och råd, och läsa andras trådar. Kommer också att ge råd och inputs till er andra så gott jag kan. Börjar min resa nu!

Femina

#Mistral
Nej, jag har inte haft någonting mer än en stark önskan/insikt om att jag måste förändra mig innan jag sjunker ännu längre ner i depressionen och apatin. Jag vill ha tillbaka mitt liv, min glädje, min ork. Dessutom blir det ett avgörande beslut som AA-säger att överlåta allt åt Gud/Universum/Högre makter eller vad man nu vill kalla det. Jag gick på mitt första AA-möte i tisdags. Det ångrar jag inte! Blev så fantastiskt varmt välkomnad av dessa män och kvinnor som var ca 25-60 år. Jag har tidigare inte velat se mig själv som "alkoholist". Sedan har jag funderat mycket på vad en alkoholist egentligen är. Det är helt enkelt när man dricker för mycket, för ofta, dricker mer än man tänkt sig, försökt begränsa intaget men inte lyckats osv. När suget börjat ta över så man undviker göra annat för man längtar så mycket efter att få komma hem från jobbet, koppla av en stund med sin bästa vän - vinet. Man behöver inte alls ha nått sin "botten" för att vilja ändra sina dryckesvanor. Och det behöver inte vara för alltid. Iallafall ska man inte tänka så för vi vet inget om framtiden. Man ska bara låta bli första glaset och ta en dag i taget. Vem vet - rätt vad det är kanske vi inte ens längtar efter en verklighetsflykt för att vår verklighet är så bra att vi trivs att leva i den.... Att hata sitt jobb tär på en inifrån. Det blir inte bättre. Jag vet inte var du bor eller vad du jobbar med eller vad du har för ekonomiska möjligheter. Försök ta hjälp av någon att reda ut allt som snurrar runt i huvudet. Skriv listor. Vilka alternativ har du? Kan du ta hjälp utav facket att t ex träna på intervjuer? Kanske kan en vän hjälpa dig? Eller en KBT-terapeut som man kan få remiss till via Vårdcentralen? Om du fortsätter dricka och hata jobbet slutar det med utmattning/sjukskrivning och då orkar du ännu mindre. Glöm inte göra saker som får dig på bättre humör och sådant du tycker om. Vinet har en förmåga att ta över hela ens fritid.
Kram,

Femina

#Mistral
Vet du om att du på Arbetsförmedlingens hemsida kan delta i deras "Webbinarier"? Du sitter hemma vid din egen dator och tittar och kan chatta med andra som tittar under tiden? Det brukar vara ca 45 minuter och det är en massa olika ämnen som är till hjälp vid jobbsökande. Det kanske kan vara en liten knuff i rätt riktning? Testa!