Har inte skrivit på ett tag nu. Har gått bort mig igen. Känns dåligt.
Extra dåligt då jag själv försökte spela bror duktig i mina skriverier tidigare här på forumet.
Har svek att ta hand om och har ånger som jag dövar med mer alkohol.
Ett strukturerat avstånd med hjälp är bra men jag tar mig inte dithän.
Jag lever och överlever . Trodde i min enfald att jag kan bemästra detta på egen hand.
Tyckte förut att det bara är att låta bli. Jag lever just nu mitt helvete..
Det värsta är att jag är en människa som folk ser upp till.
Dom skulle bara veta . Fyy på mig dumma jävla människa .
Nu skäms jag

John

John-Erik

Man kan ju se demens och Parkinsson i generna. Och ännu fler sjukdomar bl.a. risk för hjärtåkommor.
Borde gå eftersom det är enzymer som behövs för nedbrytningen av A och dessa är i färre mängd hos de som har genen.
Hur som helst intressant om det kan spåras. Skulle då hjälpa många förebyggande. Forskningen går ju fram inom de flesta områden.
Jag har det helt klart då A finns i släkten. Borde tänk på det...Mycket man skulle tänkt på iofs ;-)

Märthan

Bikarbonaten fungerar på samma sätt yes. Du kan ju alltid göra ett sk raptest för att kolla om du har saltsyrabrist innan du går på dessa. Ett halvt glas ljummet vatten utblandat med en tsk bikarbonat på fastande mage (förslagsvis innan frukost)... svep, vänta... kommer rap = då har du ingen brist på saltsyran... utebliven rap, brist. Kan ta några minuter... För som du säger, har man inte brist och äter dem så förvärras det onda... schysst apotek du har som gömt bakom disk, hos oss har de helt sonika fått sluta sälja sen omeprazolen kom in i bilden...

Så jobbigt o trist med ond mage ?

Intressant det där med genetiken, jag är ju lite förtjust i epigenetik ?

John-Erik

Värdefulla tips. Vad skulle man göra utan polarna här ;-)
Ska testa i morgon då. Hoppas på rap snabbt :-)
Har remsor för urintest och då ska det helst vara PH 7 eller mer och blå kulör.
Detta är lite ojämnt för mig. Har legat på 6.0 mest. men idag hade jag dåligt
så jag vet inte riktigt vad det beror på att det ¨är så ojämnt.
Vill vara mer basisk. Omeprazol är en skitmedicin. Dessa förstör bara
och ska användas korta perioder.
Många som dricker alkohol blir sura i magen och inflammerade. Man tar då
dessa mediciner som förstör tarmfloran på sikt. Har själv gjort misstaget.
Kanske därför som det magonda håller i sig. Slutade för ett halvår sedan
men har kört i några år. Håller med om genetiken. Ska försöka läsa in
mig mer. Allt finns ju på nätet. Vad skulle vi göra utan internet..?

Stort tack Märthan

Ha det bäst vännen

John//

Det är den bästa medicinen !! Mitt spa-ställe dit jag åker ställer om en på basisk föda med en gång. Kilona trillar av och jag mår aldrig så bra som när jag varit där. Sannerligen otroligt välgörande. Visserligen har jag strutsmage men det är en superkur.

Jag märker direkt när jag äter nåt riktigt mjöligt nuförtiden. Rågknäcke mår jag bra av; en stor tallrik pasta inte alls.

Blev supergnällig av att jag glömde äta idag. Det var tankeväckande. Jag vet ju att det är viktigt att äta ordentligt när man ska hålla nykterheten.

Styrkekramar till oss alla 3 ??

John-Erik

Sitter och jobbar samtidigt. Gjort det hela dagen. Men bra med lite avbrott här i cybertillvaron:-)
Fasicken, det stämmer på mig också. Pasta är inte bra men gott iofs. Allt är mer raffinerat och förädlat
så att man blir dålig och magen surnar till. Måste bli mer basisk jag med. Kör juicer dagligen men fuskar lite
med annat. Försöker undvika gluten så gott det går. Bärsen är ju borta nu sen ett tag..
Bra att utbyta lite tankar kring detta superviktiga ämne. Strutsmage är jag inte med på. Ska googla på det..;-)
Ha det bäst mina vänner

//John

Märthan

Har jag sagt att jag bara älskar er! Basiskt, tarmfloror, läckande tarm, gluten, tjohohoo hela jag skuttar runt.... ??? Börja fermentera vänner, köp på er scoby! Nu jäklars ska dessa av alkohol försurade kroppar ges sin livs chans!

Detta är faktiskt en av mina absolut största positiva triggers, alkoholen har hittills varit min enda last utöver stress, utan A kan kroppen bli ett tempel med rätt verktyg.

John-Erik

Intressant dag ur många aspekter. Har klarat min dag 18 galant.
Stoltheten över nykterheten får vänta till dag 30.
Har haft en trevlig konversation med mina vänner här på forumet.
Detta i sig skingrar tankarna kring A. Det värmer att prata med
människor som förstår problemet med A. Otroligt givande att läsa,
skriva och få respons. Tack sååå mycket.
Tänkte skriva några rader om en sak som jag tänker på lite.
Alkoholism må vara ärftligt men det kan finnas flera orsaker till
överdrivet intag. Jag har skrivit om detta tidigare. Alkohol
binder hårt till tungmetaller. Kvicksilver m.fl.
Om man är tungmetallförgiftad via t.ex. amalgam som läcker
i munnen till kroppen och skapar sjukdom så kan det kännas
välgörande med alkoholintag kortsiktigt då alkoholen fångar
upp tungmetallen.Tyvärr släpper alkoholen taget efter ett tag
och symtomen kommer åter tillbaka.
Detta kan bli en ond cirkel eftersom man känner sig friskare
för stunden. Detta triggar mer a-konsumtion av samma anledning.
Numera är det förbjudet att använda amalgam som fyllningsmaterial
i tänderna. Förbjöds 2009. Man kan ju undra varför.
En stor del av befolkningen har inte amalgam i munnen men den lite
äldre befolkningen typ 40-70 talister har fått detta och bär omkring på det
om man inte sanerat bort det. Detta är ett otyg och sjukdomsbringande
helt klart eftersom amlgamet läcker till kroppen. Ämnet är dessutom kontroversiellt
och ingen erkänner att man kan bli sjuk av det även fast det är förbjudet sedan länge.
Man tar sig för pannan helt enkelt.Ren idioti att stoppa tungmetaller i munnen på folk.
En viktig sak som jag läste om härförleden var en man som hade ätit sushi
i stort sett dagligen och fick höga och fullt mätbara värden av bl.a kvicksilver.
Han blev såklart sjuk och fick bl.a problem med sköldkörteln och låg temp.
35 grader. Tillståndet kallas hypotyreos typ 2. Vissa läkare bl.a på karolinska
erkänner tillståndet och Hypo 2. Men vissa läkare tror inte på det trots att alla symtom
pekar på förgiftning av sköldkörteln. Symtomen är som sagt låggradig feber, håravfall,
frusenhet, man tappar ögonbrynen, viktökning. kronisk trötthet, m.fl. symtom.
Alkoholen hjälper även här men då kortsiktigt.
Detta är en hemsk situation för de som är drabbade.
Tråkigt också att fisken man äter många gånger är förgiftad. Hur ska man veta
om fisken innehåller gifter eller inte när man köper den? Knepigt värre är det..

Vi lär höras vidare om allt vi pratat om idag

Trevlig kväll!

//John

Tungmetaller är inte något jag funderar så mycket över hos människor och jag är mer insatt i vad t.ex. gödningsmedel kan ha för effekt på grundvatten eller kadmium på levrar - i djur. Dock är ju de flesta slaktdjur unga och levet äts sällan.. Har du testat dej för t.ex. tungmetallhalter i kroppen ? Kan man göra det ?

Amalgamet tod jag bort när jag var runt 30, men mest av estetiska skäl.

Måste erkänna att jag blev förvånad av att en KI-professor sagt att man kan svettas ut tungmetallet. Jag trodde att dessa lagrades i fett och att således viltminskning ev kan leda till ökade halter i kroppen. Men jag vet inte säkert.

Grattis till en bra dag käre vän och strongt av dej att jobba hela dagen. Det har ju varit hett så länge nu. Själv gick jag omkring som ett grinigt moln mot slutet av den och ville att de duktiga hantverkarna skulle ta helg, men de var ämlans idoga och först runt 18 fick jag huset för mej själv. Lite butter av självömkan för att kärleken är på andra sidan av Svea Rike kom jag på att jag var vrålhungrig och ställde till med en proteinfest i köket. Sen blev jag blid igen.

Styrkekramar och tack för alla kloka ord idag ?

John-Erik

Tack för att du begåvar tråden med din närvaro :-)
Perfekt tvist blir det med lite glädjetjut och kul tiilmälen hehe. Kanon..
Mer basiskt och utan alkohol således eller hur?
Bra trigger till nykterhet helt klart och hälsan kommer först numera.
Nu jäklar...Krig mot försurning av kropparna våra

Ha det bäst

/John

John-Erik

Givande idag.. Tack..
Det går att testa för tungmetaller genom håranalys. Man tar då av det senast utväxta håret invid roten.
Då får du det aktuella tillståndet. Det går även att ta blodprov s.k. Melisa test. Mycket träffsäkert.
Har gjort båda dessa tester. Hårtestet gav vid handen att jag hade HG (kvicksilver) i hög halt.
Du har rätt att tungmetaller lagras i fett, främst hjärnan som är fet. Men även på cellnivå och då är det svårast
att få ut det ur cellerna. Kvicksilver + andra tungmetaller lagras även i bindväven och det är där svettningen hjälper till.
Halveringstiden för kvicksilver är 25 år, men många känner sig bättre efter c:a 7 år efter en försiktig amalgamsanering
d.v.s om man varit sjuk innan av amalgamet. Det fanns en statlig institution som kallades amalgamskadeenheten i uppsala
men den lades ned av okänd anledning. Amalgamsjuka får ingen hjälp idag för just den åkomman men man får ofta
istället diagnosen kronisk trötthetssyndrom eller liknande. Sjukt eller hur?
Gjorde en amalgamsanering nyligen av estetiska skäl men även för att ta ut gifterna ur munnen.
Detta måste dock göras med stor försiktighet för att man inte ska bli sjuk av saneringen. En plomb var 8:e vecka
max. Mitt hårtest visade även på höga halter koppar, kadmium, bly, och uran av alla ämnen ??,
Koppar är en ingrediens i amalgam. Antagonist för att driva koppar är Zink. Men att driva koppar
kan var mycket smärtsamt. Låg dos i början gäller.
När det gäller Melisa testet genom blodprov är nog det bästa jag jag har gjort. Hade väldigt starkt mot gluten.
När jag sedan slutade med gluten blev jag piggare och kände mig mindre sjuk.
Melisa visade också på Nickel och märkvärdigt är att jag får klåda av min metallklocka. Bara en sådan sak :-)
Har även gjort födoämnestest genom blodprov. Kostar 5000 men är värt det. Man får då reda på vad man tål mindre
bra. Hade konstigt nog reaktion emot torsk. Men även reaktion mot päron, mjölk, löpe (ost) och några till bl.a paprika .
Man får en manual och kostråd. Skitbra och mycket material att ha som vägledare genom livet.Funkar kanon.
Du nämner gödningsmedel. Det är ju solklart att det är farligt. Vi får ju då i oss gifter via köttet vi äter.
Det djuren äter får ju vi oss. Och grundvattnet herregud man baxnar. Man ska således inte dricka vattnet ur egen brunn
om man bor nära en bondgård. Jösses..
Köper ekologiskt och närproducerat så mycket som möjligt. Undviker kött så mycket det bara går.
Visste du att man har myrsyra i höförpackningarna som du ser på åkrarna (vinterfoder). Kan ju inte vara bra.
Sist: Gjorde keleringar efter första hårtestet och tungmetallhalterna minskade till ofarliga nivåer. Jag gjorde ett nytt hårtest
efter keleringarna härav fick jag kvitto på att allt giftigt är ute ur kroppen.
Känns skönt att veta.. Minska riskerna är det som gäller.
Man tänker på allt men sen dricker man alkohol i mängd under många år paradoxalt nog. Knäpp i hela huvudet
känner man sig som ;-). Försöker sköta sig exemplariskt men släpper in det farligaste giftet alkohol. Hur fan har man tänkt?
Det är det som är dagens "issue"

Ha det bäst

//John

Sommarflickan2018

Jag läser era inlägg med nyfikenhet men är nog på en helt annat "nivå" rent tankemässigt. Jag ska förklara varför, om det sen är rena rappakaljan så må så vara :-) Iaf. jag har tidigare skrivit i min egen tråd och i andras trådar om boken Äntligen Full Kontroll av Allen Carr. Den har hjälpt mig även om jag redan var på väg åt rätt håll men hans bok gav mig den logiken och det mentala tankesättet som fungerar för mig i beroendesituationer (Cigg, alkohol etc). En sak med boken är dock att man inte ska diskutera den med någon annan. Jag upptäckte väldigt snart varför så är fallet. Det står saker i boken som är raka motsatsen till vad folk tror sig "veta". Jag hamnade direkt i fällan när jag pratade med en kompis som försökte berätta för mig att vissa blir alkoholister vid första glaset alkohol och att det genom det alltså kunde vara genetiskt. Det är i direkt motsats till vad Allen Carr skriver. För hade det varit genetiskt så hade vi absolut testat varenda litet spädbarn för att att de vilka som hamnar i farozonen. Det görs ju inte. Men som sagt, det är vad AC skriver och jag har inte sett något bevis om motsatsen än. Men detta exempel var mer för att visa på varför man eg inte ska diskutera boken med andra, eftersom vi tror att vi vet saker och är vi övertygade så missar vi ibland poängen.

Jag har ingen alkoholist i min familj, heller aldrig haft (vad jag vet iaf). Det dracks vin nån gång då och då hemma men främst till middagen på fredagen och/eller lördagen. Det enda återkommande var att mina föräldrar gjorde EN Dry Martini när de kom hem från jobbet på fredagarna och påbörjade maten. Jag har aldrig sett någon av dem full. Jag har aldrig sett mitt syskon full, heller inga morbröder, mostrar etc. Salongsberusade, någon gång då och då men aldrig mer än så. Jag borde således inte ha A-genen om det finns en sådan. Ändå hamnade jag precis där ingen i min familj hamnat.

Däremot tror jag, att uppväxt, uppfostran och tidiga lärdomar kan vara bidragande orsaker. Om många i en familj ofta dricker så blir det "normalt" och mer accepterat än i en familj där man inte gör det. Det borde även betyda att i den familj det är accepterat är det lättare att konsumtionen ökar och i den familjen där det inte är speciellt vedertaget så finns inte riskbruket i lika hög grad.

Sen kommer det sociala samlivet in. Och det är här jag har haft min fallgrop. Jag började dricka sent, jag tyckte inte att alkohol smakade gott och tycker fortfarande inte att majoriteten av de alkoholsorter som finns är goda. Men jag började med de söta alkoläskarna, gick så småningom över till riktigt sött vitt vin, vande mig vid det i ett par år, drack bara i andras sällskap, blev ibland riktigt full men oftast inte (blandade ofta ut surare vitt billigt vin med sprite), började få smak för lite torrare vita viner och på den vägen fortsatte jag vandra. Och jag vet exakt när och varför jag tog mitt första glas hemma själv. En kompis till mig, som jag jobbade med, sa till mig när vi pratade i telefon och jag var stressad (vi jobbade extremt mycket övertid och företaget var illa ute) att "ta ett glas vin och lugna ner dig". Först tänkte jag att Va! Nej det kan jag ju inte göra, det är det bara alkoholister som gör. Men han sa att han kunde hälla upp ett glas rött ibland och sätta sig framför en film och han var ju inte alkoholist (och är fortfarande inte). Så jag gjorde som han sa och plötsligt accepterade jag att jag numera även drack på vardagar. Inte varje dag, inte mycket men jag hade klivit över en gräns jag aldrig trodde jag skulle kliva över.

Och han hade ju rätt, vinet lugnade mig, jag fick ett avbräck från jobbtankarna och lugnet infann sig. I början. Sen behövdes det ju mer och mer, oftare och oftare och när bag-in-boxen gjorde entre så var det svårt att hålla koll på hur många glas det blev ibland. Detta skedde givetvis över många år men den enda sak som bestod var stressen och oron från jobbet. Sen blev det annan stress, självförakt och en känsla av att inte duga till som fick de där glasen att hjälpa mig må bättre.

Så för mig är alkoholismen inte ärftlig, den är inlärd. Dessutom blev det värre när jag började på LCHF för vitt torrt vin var OK att dricka som att det innehåller lite socker. Snacka om att lura sig själv.

Det där med basiskt och surt har jag inte så stor koll på men när jag började dricka hade jag stora problem med magen. Då drack jag alkoläsk och cider och fick i princip alltid så ont i magen att jag var tvungen att lägga mig ner i tjugo minuter på första bästa tillgängliga golv (om ni bara visste hur många äckliga toalettgolv jag varit tvungen att ligga ner på...) för det var det enda sättet att stå ut med smärtan som i princip alltid varade i 20 minuter sen försvann den. Jag trodde att det var kolsyran som gjorde det men har efteråt förstått att min mage reagerar starkt på äpple och päron (vilket var de populäraste och vanligaste cidersorterna på den tiden). Jag frågade läkare om råd men fick som svar att "Du får väl dricka något annat då". Ett bättre svar hade kanske varit "Hmm, det låter inte bra, du kanske borde dra ner på drickandet eller inte dricka alls...)

Men min mage klarade inte syrligheten i äpplena och päronen och jag har än idag svårt att äta ett riktigt äpple, det gör ont på samma sätt. Nu klarar jag mig utan dessa två frukter så jag behöver inte ta någon medicin och det var mer än 20 år sen jag sist hade en av mina attacker. De försvann i samma veva som jag slutade dricka cider och alkoläsk.

Ja jag vet kanske inte vad jag vill komma med den här texten, jag är sjukt trött och borde gå och lägga mig (nykter som vanligt) men tyckte att era diskussioner var intressanta och ger mig gärna in för möjligheterna att jag lär mig nya saker brukar vara oerhört stora och givande.

Sov så gott och så hörs vi en annan dag.

Tack sommarflickan för ditt intressanta inlägg som innehåller mycket matnyttigt.

Vill bara göra ett inlägg här och sen kan vi ta resten i min tråd, och det är att jag inte tycker att alkohol passar in i en LCHF- diet - alls. Jag kopierar in ett stycke text från sajten Atkins.com för att illustrera det. Atkins var en läkare som var en av föregångarna inom LCHF. Läs mer på hans sajt ?:


Q: Can I drink alcohol now following Atkins 40??

The body burns alcohol for fuel when alcohol is available. So when it is burning alcohol, your body will not burn fat. This does not stop weight loss; it simply postpones it. Since the alcohol does not get stored as glycogen, you immediately get back into fat burning after the alcohol is used up. If it does not slow your weight loss, an occasional glass of wine is acceptable, so long as you count the carbohydrates in your daily tally. (A 3 1/2-ounce glass of wine contains about 4.3 grams of carbohydrate.)”.

Alltså, kroppen bränner alkohol innan den bränner något annat alls vi stoppat i oss och med det menar jag etanol, inte mängder naturligt förekommande eller tillsatt socker i alkoholhaltiga drycker.

På strikt Atkins håller man kolhydratintaget under 20g/dag. Att dricka alhohol på ren LCHF stoppar alltså fettförbränningen rätt av om du dricker ren etanol. Om drycken innehållet kolhydrater så förlorar du ketosen av att du får i dej för många carbs..

Alltså rätt hopplöst att dricka vin på LCHF imho ?

Styrkekramar ?

John-Erik

Hej och välkommen in i tråden! Läser ditt inlägg med mycket stort intresse.
Det kan mycket väl vara på så sätt att sedvänjor i familjer är bidragande till riskbruk om man växer upp i en
familj med högfrekventa alkoholvanor.
Mycket troligt t.o.m. Är själv uppväxt med väldigt mycket alkohol i familjen och ett evigt festande.
Klart att man blir påverkad och får ett mer öppet sinne för alkohol av detta faktum med alkohol ständigt närvarande.
hela tiden under barndomen. Kanske att arvet och genen inte finns men jag vill gärna tro det ändå eftersom
det finns forskning som visar på detta. Kan inte ge referens i detta nu men det torde gå att leta upp via nätet.
Dina teser är nog så viktiga och kan vara en faktor i den meningen att yttre faktorer såsom stress som du nämner
i ditt inlägg, kan göra att man hamnar i ett riskbruk och senare missbruk.
Intressant med dina magproblem. Äpple vet man att det kan vara hårt för magen. Päron tål jag inte så det har
vi gemensamt. Fick ju reda på det via födoaämnestestet som jag nämnt i ett annat inlägg tidigare idag.
Har en bestämd uppfattning om att man blir försurad av det man inte tål eftersom magen krånglar direkt
och bildar för mycket saltsyra. Kanske överproduktion av saltsyra är magens och kroppens försvar mot det som inte tolereras .
Så är det nog för mig. Äter jag sådant jag inte tål får jag sveda direkt.
Tål du kolsyra? Kolsyra försurar magen. Tråkigt eftersom det behövs enligt min mening och smak/tycke.
Det händer ju inget med stilla vatten. Har svårt att avstå kolsyra helt klart. Så den behåller jag.
Har äpple i juicen jag dricker varje dag. Ska plocka bort den i morgon på prov nu när jag läser
hur du reagerar på äpple. Kan vara värt att prova.

Sov gott Sommarflickan

// John

John-Erik

Hoppas allt väl med dig denna Lördagförmiddag.
Gjorde som du sa en tsk bikarbonat halvt glas ljummet vatten.
Fick bara ett "blurp" till svar. Försurning råder i min mage och detta
föranleder motåtgärder nu direkt.
Har fuskat med (iofs glutenfria) kakor och muffins m.m.
Tänker på sockret som försurar. Måste sluta med detta sockermissbruk nu direkt.
Dricker stora mängder Cola light dagligen. Sötningsmedel har väl samma effekt som
socker eller? Ska jag sluta med detta är då frågan.
Känns som att jag bara gör fel, men nykterheten består som tur är.
Härligt..

//John

Märthan

Många många går runt med blurp som du.... just lite ont eller oro i magen har blivit som ett normaltillstånd för mängder av människor. Ja, jag skulle sluta med allt kolsyrat och sötningsmedel, hitta annat mumma... citronvatten med gurka? Köpt kombucha om man inte orkar göra (alla är inte nördar), iste... du gör inte alls alla fel! Du vill och försöker och är nykter, du gör precis alls rätt om du frågar mig iallafall... vi har ju en förmåga att ställa för höga krav på oss, det leder sällan till nåt gott...

Ha en lovely nykter dag ?♥️

John-Erik

Bra med kloka människor som du Märthan här på forumet
Du och alla andra skulle fattas mig om ni inte fanns :-)
Tack: Lyder dig och kör som du säger. Lydig gosse här ;-)
Såg på burken att en halv tesked motsvarar en tesked bakpulver.
Ser ut som ja väntar tvillingar nu, frugan tycker jag ser lite kul ut hehe
Hoppas det går ner tills vi ska åka och handla...

Ha det bäst

Självklart nykter btw

John

John-Erik

Den här nykterhetsperioden som jag är inne i nu ger mig mer än tidigare försök. Är mer motiverad.
Har hittat bättre infallsvinklar och tankesättet är på något sätt annorlunda denna gång.
Tidigare i mitt liv har väldigt många göromål, händelser, situationer triggat för A.
Tar ett fånigt exempel.. Om jag skulle klippa gräset så tänkte jag direkt på en bira.
Varför? Jo för att jag alltid tagit en bira när jag klippt gräset. Hjärnan (min hjärna)
är fanimig lika primitiv som hos en råtta.
Detta fenomen gäller många fler sysslor och skeenden. Dessa ting ska inte trigga för A.
Måste jobba bort detta. Inte bra.

Ha det bäst gott folk!

//John

Tyckte föregående variant med getingarna var roligare, fniss ?

Dag 19 är sååå bra !

Styrkekramar ?

John-Erik

Inget bra inlägg. Får skärpa till mig..
Måste kolla upp om jag måste äta något mot panikångest.
Mår inte bra nu igen.. Dag 19 är bra men inte om man mår dåligt

//John