Har varit medlem länge, länge men inte skrivit ngt. Att jag varit medlem länge är ett stort bevis på att jag har problem, stora problem med alkoholen. Jag har försökt så många gånger, nästan varje morgon. Men när kl närmar sig 17 så bär det av ändå. För mig innnebär det att jag gömmer mig hemma. Det är där jag kan dricka ifred. Jag avskärmar mig. Ringer mina samtal innan jag börjar dricka och svarar nästan aldrig i telefon efter det andra glaset. Allt för att inte någon ska höra att jag är berusad. Jag har ett långt förhållande till alkohol. Längre än jag egentligen vill erkänna. Antagligen är det en självmedicinering. Har gått i terapi men inte tagit upp alkoholen. Har inte velat erkänna för ngn annan än mig själv.
Nu har två och en halv vecka gått av semester och jag har inte varit nykter en dag. Det är så mkt jag vill förändra i mitt liv. Alkoholen först och främst men också sluta röka och börja träna. Men tänker att om jag börjar med A så kan jag ta det andra sen. Tvärtom gåt ju inte.. läser här, har kollat AA- möten i närheten och nästan ringt VC för hjälp. Jag orkar inte med att hålla på så här längre. Men att det ska vara så sjukt svårt!!
Jag ska försöka som fler av er andra ha det här som min dagbok och kanske det hjälper lite extra att jag delar med mig och på det sättet sätter större press på mig själ.
Alltså det här är förmiddagen på dag ett.

Sommarflickan2018

Hej Detärdags och välkommen hit.

Va bra att du startar din egen tråd så att vi kan stötta och du kan skriva av dig. Det är så skönt att kunna berätta för folk som förstår och inte dömmer en utan som kommer med konkreta förslag, pepp och värme.

Jag tycker du har tagit ett bra steg på vägen. Vad hindrar dig från att ringa VC? Finns det någon AA-förening i närheten?

Vi är många som varit/är i din situation och vi är här för varandra. Så välkommen in i gemenskapen och till det första steget på något bra.

Du är stark.

Kram

Ja vad hindrar mig från att ringa VC? Bara jag själv. Och har kollat upp AA i närheten. Skulle helst vilja gå på ett kvinnomakten första gången men de är inte så ofta. Jag har hela dagen legat på soffan och läst forumtrådar! Det ger mig pepp. Jagger på mitt konto att jag vari medlem i över två är. Vilket också ger mig perspektiv. Får besök några dagar av familjen och det kommer stötta mig från a.
Jag ska kämpa den här gången och ta mig ur ensamheten, som jag skapat så jag kunnat dricka.

Ellan

Hej,
Välkommen till forumet. Ja det är extremt slitsamt, både fysiskt och psykiskt, att vara aktiv i sitt drickande. Varför är det då så otroligt svårt att ta steget mot något som bara kan göra oss gott. För mig var det en mängd saker. Bla rädsla, skam och att ge upp min trygghet. Vem var jag egentligen utan alkoholen som snuttefilt. Det kan kännas som ett enormt stort steg. Men om vi börjar med ett litet steg, ex gå på ett kvinnomöte. Mer än så behöver du inte göra just nu. Jag vet att det känns tufft men kan lova dig att du blir bemött med värme och kärlek. Jag älskar kvinnomöten och jag är långt ifrån ensam. Prova och är du osäker innan så kolla om det finns något nummer du kan ringa så kan du säkert få sällskap.
Kram
Ellan

.. är fina och tankvärda. Vi är många kvinnor inne på forumen och när man träffar andra kvinnor irl sjunker det in på ett annat sätt. De ser helt vanliga ut.

Ser numera omedelbart på SB och en kvinna uppenbart handlar för att berusa sej. Med andra kvinnor har man en speciell igenkänningsfaktor.

Kämpa på och låt oss veta hur det går. Styrkekramar ?

Dricklagom

Bra att du skriver, fortsätt med det. Dels för dig själv och dels för vi som läser. Det är en otrolig variation på livsöden, dryckesmönster, kamp, segrar och motgångar här. Och ingen dömer, såvitt jag har sett. Alla vet hur det är eller kan vara eller har haft sina saker.

En enkel start är att späda ut drinken med hälften vatten. Du har en halvering i alkoholkonsumtionen direkt och det smakar inte särdeles annorlunda. Kanske inte funkar för dig, men jag har testat det med stor framgång (även om jag fortfarande dricker alldeles för mycket för min hälsa).

Men det betyder inte sjutton nyktra dagar. Kanske fem. Jag hatar verkligen A. Jag ser inget positivt med att bli full. Ändå blir jag det varenda kväll. Jag listar allt den förstör
Jag sover men ingen riktig sömn, aldrig utvilad.
Ekonomin, hade lätt haft 3000kr mer i månaden.
Jag äter snabbmat och har gått upp minst 15 kg
Håller mig undan för att få vara ifred med mitt drickande.
Fullföljer inte kurser jag påbörjat.
Presterar sämre på arbetet.
Börjar inte träna för då har jag ju inte tid med A.
Grumliga ögon och plufsigt ansikte.
Livrädd för att få levercancer.
Stackars hundarna får inte den träning de behöver
Osv.

Jag har inte en enda positiv känsla som gör att jag vill fortsätta dricka. Ändå gör jag det. Förr har jag inte velat leva ett liv i total nykterhet. Men det är det ända jag vill idag. Och göra allt jag inte gör nu.

John-Erik

Hej!

Det är bra att du listar dina rädslor och dina tillstånd.
Det är oerhört viktigt att du kommer ur denna för dig hopplösa situation.
Du kan genomföra detta själv med järnhård vilja och försöka genomleva de första
dagarna som kommer att vara hemska. Jo så är det. Den första nyktra tiden är vidrig.
Men för din hälsas skull och hundarnas skull m.fl. aspekter, försök att lägga upp en plan
för ditt tillfrisknande. Jag kör 5 dagar först för att sedan ta ett nytt beslut om 5 dagar till.
Jag har 13 dagar idag och det börjar kännas som om tillfriskningen är på "g".
Har ett långt förhållande till A, men har inte druckit så frekvent som jag gjort
senaste 1,5 åren. Det blev ett problem för 1,5 år sedan och jag har tagit tag i det eftersom
jag är orolig för min hälsa. Under 40 år har A funnits i mitt liv.
Mycket har varit positivt men nu överväger det negativa och jag var tvungen
att välja vilken väg jag ska ta. Börja med 5 dagar. Börja på tisdag så
når du fram till Söndag för ett nytt beslut och 5 dagar till. Vips så har du
en förmodat bättre tillstånd. Mina faror är dag 3, 7, 9,10,13, 17,21.
Vet inte varför men för mig är det bara så.
Bra om du trappar ner innan du påbörjar en nykter period för att slippa värsta abstinensen.
Kör på bara och tänk inte så mycket. Du kommer att må dåligt
men det blir mycket, mycket bättre när du får ett flertal nyktra dagar i följd.
Du måste få tillbaka ditt liv så känner jag när jag läser din text.
Gör ett avtal med dig själv. Tänk som alkoholisten fast tvärtom
"jag ska dricka idag och börja nyktert i morgon" det blir då istället "jag
skjuter upp drickandet och är nykter idag"Och då samlar du nyktra dagar
istället för kröken

Ett varmt lycka till

//John

John-Erik

Hej igen!

Tänkte på detta med din oro för levercancer.
Håll uppe ett tag med A och ta blodprov, så slipper du den oron.
Oro kan också trigga drickande och då är det bra att utesluta
det du är rädd och orolig för. Levern och organen är reversibla
och framför allt levern återhämtar sig normalt ganska snabbt
i vissa fall inom 2 dygn bara. Detta gäller om det inte har gått för långt
och leverskada har uppstått.

//John

Jag har ringt vårdcentralen och bokat tid. Jag sa som det var och att jag gärna ville ha en läkare som var bra på det här. Och blev väldigt bra bemött. Ska dit nästa vecka!! Har laddat för samtalet sååå länge och sedan var det inte alls svårt.
Så då är jag igång!

Jag vill verkligen bli helt nykter. Jag kan inte se situationer där jag vill vara full eller berusad. Jag dricker ju bara när jag är hemma och det är jag ju hela tiden för att kunna dricka...

John-Erik

Hej!

Då har du tagit första steget. Toppen!
Det är inte så dramatiskt egentligen. Många trillar dit och vi är alla människor av kött och blod med olika egenskaper
rent fysiskt. Detta vet läkarna om och de dömer ingen som söker vård. Några blodprover så att du kan släppa ångesten och
oron för div. sjukdomar. Oftast förstorar man allt när man dricker dessutom. Kroppen reparerar sig på ett fint sätt utan A.
Det kommer att gå fint ska du se. Skriv gärna och berätta..

Lycka till

//John

och läsa hur jag hade det under tiden som grym aktiv alkoholist. Jag har druckit varje kväll med få undantag i flera år. Den senaste månaden utan undantag. Jag kommer sent till jobbet för att jag mår skit när jag vaknar. mina hundar får ingen träning. jag äter bara snabbmat.
Det jag oroar mig för är vad jag ska göra efter jobbet framöver. Har ju bara druckit vin och surfat på nätet så länge att jag inte vet vad jag ska göra alla kvällar.
Men vilket konstigt problem... Jag kan ta en hundpromenad på en timme eller så, kan hälsa på de få vänner jag har kvar, jag kan fixa trädgård och hus. Jag har anmält mig till två olika hundkurser. Jag kan sy, hälsa på föräldrarna om jag blir rastlös. Så varför är jag rädd för kvällarna??

Kari

Du skriver så bra! Det som är dina farliga dagar känner jag igen, är som en robot var fjärde dag efter alkohol! Har inte hittat hur jag ska sätta motstånd till dessa farliga dagar...