Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

... att lämna när han säger att han inte vill ha en relation. Men, vi har ju en relation i praktiken vilket gör det förvirrande för mig.

I nuläget ska jag dock bara låta det vara, inte göra något drastiskt utan bara avvakta och fokusera på mitt eget mående. Jag måste ta mig ur den här svackan för min egen skull och för mina barns skull.

Kram till dig idag!

har du provat Reiki healing eller Taktil stimulering/massage?

Jag har tagit emot taktil stimulering för att få den fysiska beröringen, när jag varit ensam och sorgsen. Det är väldigt omvårdande och tröstande på något sätt. För mig har även Reiki varit en hjälp. Det har blivit mitt sätta att få ta emot och våga ta emot.

Jag är också en person som ger och ger, men har blivit bättre på att ta emot och förse mig. Försöker tänka att jag måste rädda mig själv först...

Bra att du ska börja med sömnen. Den är så viktig, så viktig

Tack alla Fina för att ni stöttar mig här- betyder såå mycket?

Att skriva här och få era kommentarer är bra bearbetning av tankar och känslor. Precis som Lim skrev behöver jag fatta några beslut och fullfölja. Jag är egentligen bra på att genomföra saker jag bestämmer mig för, men de senaste åren har jag liksom tappat bort min energi att genomföra det jag förutsätter mig, kanske delvis beroende på alkoholens nedbrytande effekter.

Nu känner jag att det är dags att fatta några konkreta beslut för att förbättra min situation och om jag skriver ner dem här kanske det blir svårare att "smita" när det känns jobbigt. Jag har läst igenom min egen tråd och ser att jag faktiskt har mått bra under våren, då alltid när jag har varit 1) nykter och 2) haft mitt destruktiva förhållande på avstånd. Jag mår också bra av att 3) äta nyttigt, 4) motionera och 5) ha fint hemma. Det ger mig lugn. Haha, vad unik jag är i mina må-bra-saker?. 6) Barnen får mig att må bra och 7) yoga. Jag mår inte bra av att gå ut på barer med vänner eller någon ny date. Tyvärr.

Det här blir rörigt, men jag måste samla mina tankar för att konkretisera i något beslut. Jag mår bra av att 8) ha kontroll på jobbet, hellre jobba en kväll/helg än att "ligga efter". Jag mår bra av att 9) resa, både med och utan barn. Jag mår bra av att 10) hjälpa andra, t.ex vara barnvakt eller laga mat till vänner. Så, nu fick jag ihop 10 må-bra-saker. Jag behöver mer av det, mindre av det jag mår dåligt av. Nu är jag redo för beslut (oj, det här känns jobbigt ?). Mina beslut blir, i prioritetsordning:

1. Hålla mig nykter i alla situationer, oavsett omständigheter
2. Göra någon form av yoga varje dag
3. Hålla min destruktiva relation på avstånd, alltså inte låta den "äta upp mig"
4. Motionera en timme varje dag
5. Äta enligt en kostplan som jag tar till när jag behöver må bättre, undantag tillåts
6. Plocka i ordning hemma varje kväll (blir lätt stökigt med barn på liten yta..)

Ja, sen ska jag göra roliga saker med mina barn, alltid ha koll på jobbet, vara barnvakt och hjälpa vänner, men det tror jag kommer av sig självt när jag mår lite bättre. Det får bli steg två i min beslutsporcess. Jag kör nu på listan ovan i tre veckor för utvärdering. Det sägs ju att man behöver tre veckor för att ändra en (o)vana.

Ha en bra dag allihopa!!!

Knaskatten igen

Superbra med en lista med saker du mår bra av! Fokusera på dem.
Din andra lista, med vad du ska göra i tre veckor, låter väldigt ambitiös. Klarar du punkt 1 och 2 och att SOVA ordentligt tycker jag att du ska ge dig själv en stor eloge. Gör du det, tror jag att du kommer att känna dig starkare. Och då tror jag att punkt 3 kommer att bli lättare.
Punkt 4-6 tycker jag du ska se som en bonus om du får till. Var snäll mot dig själv och tillåt dig att inte vara ”perfekt”. En sak i taget.
❤️❤️❤️

"Två veckors nykter semester är dubbelt så lång tid som två veckor semester med alkohol"
"Det finns alltid en anledning till att man dricker, men det finns också alltid en anledning att låta bli"

Tog två citat (något modifierade) från Lim och Feminas tråd. Bra att läsa vid eventuella tvivel...

Haha, du har rätt såklart! Kanske bra att inte vara alltför ambitiös och träna på att vara snäll mot sig själv, något jag inte alls är bra på.

Sommarflickan2018

Jag ska nog göra samma sak, sätta mig ner och skriva ner saker som får mig att må bra och iaf försöka göra minst en av dem varje dag. Minst. Så det får bli dagens övning.

Du är stark Jasmine, även om livet serverar dig curve balls just nu.

Kram

... kanske med lite eftertryck på din relation eftersom den förstör så mycket och uppenbarligen är ångestskapande. Men det vet du bäst. Vet ju hur svårt det är att tänka sej en framtid - alls - utan Honom när man är i det läget.

Sov, vila, ät näringsriktigt men snöa inte in på det.

Krama dina ungar och lägg tiden du har på dem.

Om du kan finansiellt, anlita städhjälp eller betala duktig skolungdom en peng för att städa. Tar bort mycket stress.

Var snäll mot dej själv.

Styrkekramar ?

en riktig kamp emellanåt, om än på olika sätt. Vi kämpar med näbbar och klor för att hålla oss kvar. Växeldrar varandra. Hittar på nya lösningar, testar beprövade saker, analyserar och funderar. Just nu behöver du mest ♡ men ingen ska ta ifrån oss att vi är ena j-vla krigare.

Gillar din lista, prioritera i den, vad vill du göra i dag, i morgon. Den är en hjälp, men inget tvång, eller hur?

Önskar dig en lugnare inre känsla nu. Och du, jobbet kanske blir kanon. ♡

Kramar ?

Det blev check på allt utom plocka iordning, men det hinner jag innan jag ska sova..

Jag simmade idag, det är lite som meditation för mig och just ikväll var jag nästa ensam i bassängen. Hann fundera en del och insåg att trots den här kampen, tröttheten, meningslösheten så har jag en hel del att vara tacksam för. Bra att påminna sig om det ibland.

Knaskatten igen

Härligt Jasmine!
Älskar också tänkandet som kommer med att simma eller springa. Det är världens bästa terapi.
Och ja, visst finns det alltid saker att bara tacksam över?
Fokusera på allt bra och ge dig själv en stor kram.
Har hört någonstans att man kan sätta upp en bild på sig själv som liten där man ser den ofta (typ badrumsspegeln). Och sen påminna sig själv om att ta hand om det där lilla barnet - det som man har inuti. Det är ens himla skyldighet.
Den lilla tjejen som du var när du var liten förtjänade en massa kärlek, sunda vanor och relationer som ger styrka. Och det gör den tjejen fortfarande i dag, som vuxen.
Kram! ❤️

Så sjukt rastlös, det bara kryper i kroppen trots ett stenhårt pass på gymmet med en PT, städning hemma, promenad och yoga. Shit, önskar att jag hade en MC at dra iväg på som Sigge!

I vanliga fall hade jag ju letat upp en kompis att gå ut och dricka vin med alternativt druckit vin ensam och chattat med en massa random personer på någon dating site. Men, vad ska jag göra nu???? Suck.

Knaskatten, barnet inom mig borde jag ta hand om! Den lilla flickan i mig fick klara sig själv när hon var liten;). Tråkigt nog vet jag inte riktigt hur jag ska göra... även om jag är väldigt bra på att ta hand om mina egna barn och andras. Hoppas din dag är bättre än min??

… utom att dricka. Har du någon slumrande hobby eller fritidsintresse? Kryper det i kroppen..., ta en iskall dusch ;-).
Hur som helst så hejar jag på dig, alla dar i veckan. KRAM!

Önskar sååå att du snart hittar lite energi igen. ♡ Är lite kluven till att ha en lista. Ett plus att komma i gång med olika saker, att komma till skott. Ett minus om man inte orkar och det istället känns som ett misslyckande. Hm...

Orkar du få inspiration så mår jag mycket bättre nu. Har ju tagit tag i flera saker och känner nu hur mycket jag försummat mig själv i flera år. Till slut går dagarna per automatik och man reflekterar inte ens över hur illa man gör sig själv. Bara att börja förändra tankarna är ett stort steg. Handlingen får komma utmed vägen.

Hoppas att dagen slutar lite bättre. ♡

Kram

Knaskatten igen

Men du, om du nu inte ska vara sådär präktig och foträt bara för att du inte dricker så kan du väl chatta loss på dejtingsidor även utan vin i kroppen? Galna kickar utan alkohol osv!
Annars: ta ett bad, läs en bok, kolla på en serie...?
Det blir bättre. Eller såhär: ingenting blir i alla fall bättre av alkohol. Det är bara "borrowing happiness from tomorrow" och det vill vi ju inte. <3

Ja, det blev check på städning, motion, yoga och i stort sett mat. För att döva mitt A-sug (i form av outhärdlig rastlöshet) åt jag en skål glass. Det är väl ungefär smo A, dövar för stunden men ger ångest efteråt, en mildare form av ångest... Istället för glass hade jag gärna använt sex, men det är ju inte så enkelt när man lever ensam och bara har en destruktiv av-och-på relation. Suck. Det ger i alla fall inte ångest efteråt... om man är nykter...

Morgondag och Vinäger- tack för omtanken. Det blev ingen iskall dusch, men ett varmt bad och Vinäger, du har rätt om listor, men jag behövde konkretisera mina tankar.

Kram till alla fina därute!!!

Knaskatten igen

Om du vill ha sex utan att ha någon att ha sex med har jag hört väääääääldigt fina recensioner av tjejkompisar av en liten grunka som heter Satisfyer Pro. (Du hör ju bara på namnet!) Google it.
Ps. Nu låter det här som "Frågar åt en kompis..." men den här gången ÄR det faktiskt kompisar och inte jag själv! Hahahah!
Ps 2. Glass är bättre än alkohol! Plus tänk på alla kalorier du sparar in på att inte dricka. Och när man tränar får man faktiskt äta vad tusan man är sugen på, det är regeln.

Jag har väldigt få singelkompisar så får inte så många tips i min vardag;). Jag ska googla!! Och apropå glass och kalorier så är det fascinerande att jag kan dricka en hel flaska vin utan att ha en tanke på kalorier, men en skål glass ger kaloriångest. Haha...