Hej på er!

Nu slutar jag dricka helt och hållet. Jag har nog aldrig kunnat hantera alkohol egentligen men de senaste 7-8 åren har problemen eskalerat.
Tidigare i livet så har jag kunnat ta till flera olika verktyg (mkt träning, jobb, renoveringar, alkohol t.ex) för att döva ångest, smärta och tankar men nu har
alkoholen tagit över alldeles för stor del av mitt liv. Jag vet inte hur många gånger jag försökt dricka med måtta. Jag klarar helt enkelt inte det.
Idag är det andra dagen utan alkohol och jag mår väl som jag förtjänar antar jag. Svettningar, skakningar, huvudvärk, ångest, oro osv..

Återkommer senare men tips, råd och pepp tas tacksamt emot!

Kram!

Femina

Vad roligt att du hittat till detta forum. Fortsätt läsa och skriva. Det underlättar för mig när jag känner mig lite rastlös. Läs gärna AAs Stora Bok och uppsök ett AA-möte snarast. Jag har skrivit i min blogg hur det kändes för mig i tisdags när jag var där första gången. Om du fortfarande känner att det är inget för dig så skriv här i forumet vad det är som gör att du känner så. Vi har alla så många fördomar om AA innan vi provar själva. Ta hjälp, det är det viktigaste. Det här klarar ingen ensam.
Varma kramar till dig!

HJ80

Tack för dina råd och tips! Jag kommer definitivt kika in på din blogg, det får dock bli ikväll eller imorgon då jag har fullt upp idag.
Jag har läst en del på detta forum och andra de senaste åren men aldrig skrivit själv. Kommer försöka sysselsätta mig så mycket som möjligt de första veckorna, det lindrar förhoppningsvis den värsta abstinensen och ångesten.

Må väl och ta hand om dig!

HJ80

På eftermiddagen och kvällen igår så hade jag det riktigt tufft, som tur är så hade jag inte förväntat mig något annat.. Jag var beredd!
De senaste 7-8 åren så har jag haft 3 lite längre uppehåll (1-2 månader) från alkoholen. Det senaste tillfället var 2016 och då drack jag ingenting på 2 månader. Nu när jag tänker efter så hade jag nog egentligen bestämt mig för att helt sluta dricka denna gång. Minns inte hur jag tänkte och resonerade med mig själv när jag fick den inte alltför briljanta idén att knäppa en öl och börja dricka igen. Kan bara konstatera att det var ett idiotiskt beslut.
Nåväl, nu måste jag tyvärr rusa iväg. 3:e dagen utan alkohol idag.

Kram på er!

HJ80

Vilket jag är väldigt nöjd med. Har under de senaste 2 år inte varit nykter mer än 2 dagar i rad, skulle säga att jag i snitt druckit 5 dagar i veckan.
Mått något bättre idag, svettats och skakat mindre. Mycket mindre huvudvärk och trötthet. Det enda som blivit lite sämre är magen men det kan jag leva med. Imorgon så ska jag (förutom att vara nykter) försöka få lite mer gjort här hemma. Tvätta, damma, dammsuga står på agendan!

Kramar!

Femina

Det tar Tid. Du måste ha Tålamod och Tolerans mot dig själv och känn Tacksamhet. En dag i taget. Om du inte orkar med all den där städningen imorgon så gör kanske en liten sak och var sedan nöjd med det du gjort. Sen belönar du dig med t ex en rolig film som skingrar tankarna och drick mycket utav sådant som är alkoholfritt.

Kari

Dag tre för mig, AA besök på onsdag, det ska gå!

Femina

Vilket bra beslut! Dela gärna med det efteråt hur du upplevde mötet. Ha en fin dag!

HJ80

Är äntligen avklarad.. Puh! Jobbig dag för mig idag. Trodde på fullaste allvar att ångesten, oron och abstinensen skulle käka upp mig idag. Har sovit dåligt de senaste nätterna och min mage blir bara knasigare och knasigare. Jag har såvitt jag kan minnas aldrig haft problem att äta men just nu tar det verkligen emot. Finns det någonting som är bra för magen och som hyfsat lätt att få i sig???

Det hade varit så jävla skönt att hälla i sig ett gäng pilsner idag men jag tänker inte låta alkoholen vinna över mig igen. Aldrig! Du är välkommen att försöka knocka mig hur länge du vill. Du kommer inte komma åt mig. Min gard är starkare än någonsin. Du kan försöka lura mig livet ut om du så vill men jag smartare du.

Jag har verkligen haft användning av "de 4 t:na" idag. Tack Femina! Bra jobbat Kari, vi klarar detta!

Kari

Kämpar också med ångest och oro, men det blir bättre.... känner mig bättre när jag tänker så. Är säker på att jag vill lägga om kurs mot ett nyktert liv men är orolig för när ” stora suget” kickar in...
hjälper att hålla mig sysselsatt då. Tack för din hälsning, den värmer! Vi klarar detta!

Femina

Om du inte tidigare haft problem med magen så vet jag inte riktigt vad det kan bero på men alkoholen "mättar" ju! Själv har jag märkt att jag känner lite mer hungerkänslor nu när jag inte dövat dem med alkohol innan middagstid. Det var ju dessutom olidligt varmt och fuktigt i början på förra veckan. Jag känner ibland hunger men orkar inte äta...? Yoghurt är lätt att äta för mig. Eller ett kokt ägg. Havregrynsgröt mättar och går fort. En frukt. Bara något lätt att stoppa i sig när hungern suger.

HJ80

I nykterhetens tecken är snart till ända. Hann inte skriva någonting igår men jag hade en väldigt bra dag, efter ett par riktigt tuffa dagar så vände det äntligen. Idag har jag mått ännu bättre. Vilken otrolig lättnad det är när man får betalt för sitt slit. Att äntligen få känna att man har lite energi till att göra saker. Inte behöva oroa sig för att magen kan slå bakut närsomhelst. Slippa skakningar, trötthet, huvudvärk, svettningar eller att man verkligen kan se att ångesten ligger utanpå en. Vilken jävla frihet! Det kanske finns lite hopp trots allt? Kan det vara lite ljus jag ser långt bort i tunneln? Det kanske t.o.m kan vara så att jag känner mig lite lycklig nu? Jag vet helt ärligt inte, jag har glömt bort hur det känns att vara lycklig. Ett som är säkert är att jag kommer vara nykter även imorgon. Det är spikat och klart!

Må bäst och ta hand om er! Kram

..när de första värsta dagarna är förbi!!?
Lättnaden är sååå underbar?
Jag har hållit två veckor idag och mitt första delmål är tre veckor.
Denna gången ska det gå!!

Håller tummarna för dig!

Kramar
???

HJ80

En helt otrolig känsla. Jag hade räknat med att det risiga måendet skulle hålla i sig lite längre, men jag tänker inte klaga..? När jag tänker efter så hade jag nog kört på lite hårdare innan den senaste gången jag skulle lägga av med alkoholen.

Grattis till två veckor! Bra jobbat och fortsätt att sätta upp delmål!

Vi ska klara det här, någonting annat finns inte på kartan!

Kramar! ?

HJ80

Och bakslag. Jag har verkligen fått kriga för att inte dricka någonting idag.. Har ju mått som en prins dagarna innan och så kommer det här. Att det kommer sämre dagar är jag medveten om men inte på den här nivån, har varit lika risig idag som de första dagarna utan alkohol. Frustrerande!

Återkommer imorgon när jag förhoppningsvis är på bättre humör och mår bättre! Kramar!

HJ80

De senaste veckorna har verkligen gått av bara farten, idag är det 29 dagar sedan jag drack alkohol. Det känns otroligt bra givetvis!
Varje dag har såklart inte varit en dans på rosor men de "bra" dagarna kommer allt oftare vilket underlättar det hela. Något som har slagit mig är hur pass mycket mer man får gjort och hur mycket mer tid man får utan alkohol vilket är positivt oftast. Jag har dock märkt att jag oftare blivit rastlös, otålig och stressad den senaste tiden. Nu har jag förvisso en hel del som jag har försakat i.o.m min alkoholism som behöver tas tag i men ändå. Får lov att hitta nya sammanhang, intressen och hobbys helt enkelt. Eller så enkelt är det ju inte ändå, oftast är alkohol inblandat när jag umgås med släkt och vänner. Jag har inga större problem att dricka alkoholfritt när andra dricker alkohol men blir otroligt uttråkad efter några timmar, speciellt när folk börjar bli onyktra.

Må väl och ta hand om er! Kram

Tomburken

29 dagar är jäkligt bra!
Håll i det här nu, jag har märkt att en av anledningarna till att man trillar dit igen är när man släpper garden och tycker: Det här går ju bra.
Det är då som återfallet kommer, jag har varit med om det själv och jag har hört det från andra.
Fira det här nu med en stor glass eller en chokladkaka!

HJ80

Det värmer något oerhört att få lite pepp och uppmuntran! Att påminna sig själv att hålla garden uppe och vara på sin vakt är precis du säger väldigt viktigt, det har (tyvärr?) även jag fått erfara tidigare i livet. Då både vad gäller alkohol, andra droger och annat det går att bli beroende av. Att acceptera att man behöver vara disciplinerad och inte sväva iväg är såklart inte särskilt roligt alla gånger men det är nog livsavgörande, kanske inte för alla men för mig är det tyvärr så. Det är inte bara hos mig som Djävulen sitter där på axeln och försöker dra ner en i smutsen. Personligen så är mitt försvar starkare än någonsin och de senaste veckorna har han inte ens varit i närheten av få med mig ner i avgrunden.

Ta hand om er! Kram

HJ80

9 veckor utan alkohol, 63 dagar alltså! Av nyfikenhet så blev jag tvungen att räkna på hur många timmar det blir, enligt kalkylatorn så är det 1512 timmar. Oj vad många timmar det blev... De senaste veckorna har rullat på relativt smidigt, klart att jag varit och är sugen på att dricka öl eller några glas rött men det har blivit lättare att stå emot suget. Har kommit igång lite smått med träningen. Mår väldigt mycket bättre psykiskt och fysiskt. Sover bättre och får betydligt mycket mer nytta gjort om dagarna. Det går m.a.o framåt! Jag har känt mig lite äcklad när jag haft onyktra människor i min närhet den senaste tiden. Är det normalt att känna så? Jag skäms lite över dessa tankar och känslor. Jag är knappast i position att döma andra?

Ta hand om er så länge! Kramar

Så härligt med hoppfulla historier!
Jag har kämpat i flera år mot monstret.

DetGårBättre

Du dömer ju ingen för att du känner på ett visst sätt. Känslan ska dock inte styra beteendet utan detcska förnuftet göra. Precis som när suget trängercsig på. Det är ok att känna saker men jobba med att förändra hur känslan blir om den känns negativ för dig.

Starkt jobbat med 63 dagar. Var beredd på en krokig väg med många fallgropar du behöver undvika.