Hej alla fina! Har startat en ny tråd då jag känner för att vända blad. Nått konstigt har hänt...
Idag är mitt 9 dygn HELT utan någon form av alkohol på...... håll i er nu..... 18 år...
jag har absolut inte varit full varje dag i 18 år :) ej heller varit storkonsument varje dag.. ej heller druckit varje dag absolut inte...
men det har aldrig gått 9 dygn i sträck då jag inte tagit nått glas vin, en öl, en AW .. osv osv..
För 9 dygn sen hände det något som man kanske kan kalla för botten.. eller uppvaknande... vill inte sätta etiketter men OJ va jag skämdes och mådde dåligt efteråt...
Men istället för att döva med alkohol.. så stängde jag in mig hemma i 7 dygn... grät, åt massor med mat, drack saft, kollade serier till ände, kramade min man, pratade, grät igen, städade, sov 10 timmar per natt.... och tog mig igenom den enorma ångest som händelsen skapade.... jag bad om förlåtelse till de jag sårat och stod upp för mitt misstag.
jag ska inte säga att det varit lätt... men jag har inte haft några abstinensbesvär konstigt nog.. förrutom att jag stundtals har sagt till mig själv... Åh nu skulle det vara gott med ett glas vin... eller när ångesten kramat mig.. så har jag längtat lite efter att döva det.. men jag har inte gjort det.. har tryckt in en chipsbit i munnen och druckit saft istället vid varje tillfälle.
JAG HAR INTE DÖVAT ÅNGESTEN MED ALKOHOL!!!!!!! kan inte fatta det.. Förstår inte själv hur jag klarat detta.. känner mig upprymd men försiktig.
Jag kommer inte sätta någon etikett på mina alkoholvanor. Det är fel väg för mig. Jag vet varför jag ibland dricker för mycket.. och jag tror jag vet hur jag ska ändra på det.. jag har gått till kärnan i allt och insett vad jag behöver göra nu framåt för att bryta min ovana.
Jag säger inte heller att jag aldrig mer kommer njuta av ett glas rött... men A ska inte längre få ta den plats den gjort innan...
Jag tar en dag i sänder...
Firade med att springa 7 km imorse.. känner mig klar i huvudet och lite rädd... och lite stolt.. massa känslor..
Hösten innebär många utmaningar för mig... mycket som måste lösas och saker som jag måste ta tag i.. som legat på is för att jag tyckt synd om mig själv och dövat ångest med vin istället för att resa mig upp och ta tag i skiten.
Jag är redo! NU ska livet förändras. Till det bättre. Jag är beredd på eventuella bakslag.. men jag kommer kämpa!!
För er som tvivlar på att det går.... jag LOVAR.. det GÅR! Jag vet! Och känslan som infinner sig när man inser att man klarat att hålla upp längre än vanligt...
Är OSLAGBAR!
Kram på er! Hoppas jag kan inspirera någon men min nyfunna kraft. OM nån vill ventillera så varmt välkommen. Kram på er!

Heja dig- bra jobbat???

Just idag är jag avundsjuk på alla som har en man/fru/partner som stöttar- verkar så skönt att kunna gråta ut hos någon. Var rädd om det du har?.

Ska följa din resa med spänning!?

Både att se dig igen, men framför allt att du är på rätt väg - på riktigt! ❤ Äntligen! Tråkigt att behöva nå botten först, men det är många som vittnar om att det var just det som gjorde att de lyckades vända A-trenden.

Hoppas att du fortsätter skriva, vill gärna få inspiration. Även jag är full - av förnyelsebar energi alltså. ? Vi får peppa varandra lite extra nu.

Kram

Hej alla fina, det blåser storm där jag är idag.. 33 grader varmt.. jisses vad händer med vårt klimat :) Tack Jasmine och VInäger <3 Ert stöd betyder massor.
Ja att nå botten var inget kul GUD va jag skämdes över mitt beteende... mår illa när jag tänker på det. Men det ligger bakom mig nu och jag har LÄRT MIG EN LÄXA JAG SENT SKA GLÖMMA! En riktig käftsmäll :) SÅ. NU dag 11. Igår hade jag träningsverk och var helt tung i kroppen och en massa kli i benen och armar. Det.. har jag insett är en trigger.. A dövar kliet. vet inte vart kliet kommer ifrån eftersom jag inte tror det är abstinens då jag inte haft det på dessa 11 dagar innan. Tanken fanns på att ta ett glas vin mest för att få bort kliet :). Men jag hoppade över det. Det var inte så svårt. 11 dagar nykter. Helt nykter.. konstig känsla.. en en bra sådan. Vet inte riktigt hur jag känner inför framtiden. Just nu är det noll tolerans i alla fall. men på ett odramatiskt sätt. Jag tvingar inte mig själv att avstå helt. jag bara väljer det. Jag vill se vad som händer med kroppen. OM alko kilona kommer börja gå ner osv :) Det är en av mina morötter.. men framför allt att bryta trenden.. ovanan.. fly beteendet. Idag är dag 11. Ska äta med en vän på stan 1800. Men har bestämt mig för att dricka en härlig tonic light med massa is och lime. Älskar tonic och det behövs ingen GIN i den :) Nykter idag med. Nästa mål är att slå 2 veckors barriären.. den är på fredag.. whihiiiiiii jag tävlar med mig själv nu.. det ska gå. Stundtals blir jag svag och ledsen och tankarna kommer att jag vill döva allt.. men jag andas.. och sysselsätter mig. Det är A och O. Jag är så glad att jag har er och hoppas ni också känner att ni är på rätt väg. Jag finns här för att stötta och peppa <3 <3 <3 . Massor med kramar till er! NU kör jag vidare... :)

Vet att kroppen kan klia om nåt stör levern. Det är tex så vid graviditet om fostret trycker på levern. Bara en tanke.

AL

Jag brukar ha 4 dagars intervaller. Har nått botten denna sommar. Haft enormt slitigt och dövat det mesta med A. Jag hänger på dej och din resa framåt..lite av snålskjuts ...självisk som jag är just nu.
11 dagar är fantastiskt tycker jag.

Tack för fina kommentarer :) Kliandet e borta idag. Brukar få det när jag tränat mycket och har träningsverk som sagt.. då blir det som att kroppen typ behöver stretcha ut sig :) hur som.. just nu är det bättre. Man FÅR var självisk när man går igenom nått sånt här så jag tycker det e helt rätt. Man måste se till sig själv annars kan man aldrig vara bra för nån annan heller i längden. Ja 11 dagar idag.. lustig känsla.. men en bra sådan.. letar efter tecken i ansiktet och kroppen.. märker att mina ögon är piggare och pluffset i ansiktet e bättre också.. börjar redan se mina drag igen :) sömnen e bättre.. sover som en stock.. drömmer massor.. det e som att kroppen jobbar bort det den tryckt undan när jag varit i alkoholrus. Jag kör på. Som sagt så har jag inte lovat mig själv att aldrig mer ta ett glas vin.. jag ser det som att jag nu bryter en riktigt destruktiv ovana. Just nu inte ens det minsta sugen på A. Tänker på det dagligen.. men det liksom dyker upp nån minut där och här.. men jag hänger med vågen och andas.. tankarna försvinner efter några minuter.. det GÅR ! SÅ långt kan jag säga i alla fall :) Jag är tacksam för att jag hittat nån form av inre beslutsamhet.. tacksam för varje dag jag lyckas hålla detta. En dag i taget. Mest tacksam är jag för att jag minns allt jag sagt dagen innan :) minnesluckor är ju en hemsk biverkning av A rus...MIn man upplever mig som väldigt förändrad.. stabil i humöret.. snällare.. lugnare.. mer närvarande och vettig.. härligt att höra från nån man älskar som man inte vill förlora. Han vet att jag valt att ta en A paus och tycker det e vettigt även om han inte tycker jag har nått A problem.. ( vilket jag har) .. men han e stolt att jag avstår och tar tag i livet och träningen istället. för att åter bli den jag vill vara.. den Odette jag vet finns där någonstans.. En glad människa och inte en vinpluffsig , deppig, ångestladdad , passiv varelse.. utan nån som vill LEVA! Att veta att ni finns där ute är en enorm styrka.. min bästa medicin.. :) Behöver ni stöd är det bara att skriva här så svarar jag såklart <3 ta hand om er och njut av varje sekund vaken och utan A töcken. <3 kramar

... jag tycker att mitt tålamod brukar bli bättre när jag inte dricker, tålamod att spela spel, lyssna på allt, göra en massa saker jag bara inte orkar när jag dricker. Visst är det en skön känsla? Kram?

Exakt Jasmine... tålamodet blir verkligen bättre.. man blir liksom vaken på ett annat sätt eller hur :)? <3 Precis hemkommen från en underbart fin kväll med en mycket älskad vän. Hon drack några glas vin.. jag drack tonic med massa is lime och en alkoholfri öl.. kände faktiskt noll sug efter vin.... eller SMAKEN av vin kan jag sakna nån minut här och där... men ruset var inget jag ville känna... lustigt hur man kan bli eller hur? hur som.. tyckte om att känna mig närvarande och äkta inför min vän.... vaken och klar i bollen.. tror till och med att hon märkte att nått var annorlunda med mig idag för hon sa att hon var så glad att jag verkade så mycket gladare.. vi har skrattat tills vi kiknade, delat minnen, pratat om hur man ska se livet positivt och gått igenom hur vi aktivt ska styra våra liv så de blir så bra som möjligt.. ätit god mat och bara umgåtts. NU till sängs .. nykter och nöjd att jag går in i dag 12 snart... DAG 12... fattar knappt det e sant.. men oj vad mycket bättre livet är utan baksmällor och minnesluckor.. jag tänker inte dricka imorgon heller. En dag i taget. SOmnar med vetskapen att morgondagen är fri från A ångest. Tack gode Gud! Hoppas ni mår bra där ute fina ni.. och att jag kanske kan hjälpa nån med mitt just nu.. positiva tänk ;). Kram och sov gott allihop.

Absolut Odette, det är jättebra att få läsa andras positiva känslor av nykterheten??

Själv vaknar jag på min 14:e dag idag,
två veckor!!!
Är inte så sprillans glad dock, mer lugn och beslutsam denna gång.
Inget sug då här långt...

Kramar
???

... precis som du skriver är det härligt med en nykter helkväll med vänner då man känner sig klar i knoppen! Blir så mycket bättre samtal och mer närvaro. Roligt att läsa att det går så bra för dig- det inspirerar!?

Tack fina ni :) Sov som en kratta inatt. inte bra. Men det var för jag var stressad över lite saker som är igång. Så nu vet jag en sak.. en trigger är stress... och sömnbrist. Bra att veta så jag kan vara förberedd idag då det alltid blir sug efter att döva när jag haft en sån här natt. NU är fokus att vara igång idag. Få en massa gjort och absolut inte falla dig. Men det gör jag inte det känner jag. Sover säkert bättre inatt. Det är vekrligen bra att identifiera VAD det är som sätter igång suget.. så att man kan jobba aktivt för att undvika dessa situationer. Dag 12! Nu kör vi vidare. En timme i taget får det bli idag men det kommer gå. Det känns redan lättare. Kram till er alla där ute ni är bäst! <3