Jag dricker rödvin varje dag, iallafall 5 glas. Min son är snart 1 år, hjälp! Min sambo dricker knappt nånting, 1 öl i veckan max. Hur slutar jag?! Vill inte prata med någon eftersom jag skäms. Jag hade inga problem med o sluta med vin eller snus när jag blev gravid, men nu har det nått en orimlig gräns. Idag var första gången min sambo kom hem o ifrågasatte hur många glas jag druckit egentligen eftersom "jag älskar o ta ett glas när jag lagar mat". Han tyckte jag sluddrade. Hade säkert tagit 3 innan han kom hem. Jag var alltså spiknykter i 9 månader utan problem o innan dess var det inte så här illa. Vad ska jag göra?!

Ja jag har också kommit på mig själv med o smygdricka. I en kaffekopp! När jag var ensam hemma?! Vem smyger jag för egentligen? Gaahh.. Man e ju puckad.
Men nu e vi nyktra o coola o fresh as hell ?

Japp! Idag fick jag gjort dem! Supergoda blev de också. Tryckte dock i mig 3 stycken direkt. Men "det var jag värd" och "man ska unna sig" ja det har man ju aldrig sagt eller tänkt nångång innan... ?

Fick idag med en kompis på min alkoholfria och sockerfria månad! Inte för att hon har några problem med alkoholen, (det har jag väl inte uttalat för henne att jag har heller) Men känns kul att jag har en nära vän som man kan "tävla" lite med. Så kan vi hålla lite koll på varandra.
Har nu varit spik i 5 dagar. Känns så himla härligt ?

En kompis IRL som är med på resan. Wow- lyx dig... Glöm nu inte bort oss bara;)

Jag smydrack ofta vitt vin i ett färgat glas som stod i skafferiet samtidigt som jag drack vatten vid bordet. Haha, inte så coolt?. Men, nu är vi coola med bubbelvatten i glasen och den där lite överlägsna minen man får när man inte dricker?

Sjätte dagen är snart över. Känns bra. Är sugen på vin (Men mest socker). Sambon har varit på shoppingresa o bunkrat upp ordentligt i förråden. Men jag ska stå emot. Jag har ett mål och det ska jag nå. En övernattning i mitten på september tillsammans med vänner, då får jag dricka vin. Vad som sker efter det återstår att se, min önskan är att kunna ha ett normalt förhållningssätt till alkohol. Funkar inte det så får jag tänka om.

Du klarar det! ❤️❤️❤️
Klarar man INTE att hålla upp med vin när man är lite oroad över sin konsumtion, ja då är det ju ett kvitto på att man verkligen har problem.

Tack tjejer! Känns som jag utvecklat ännu ett beronde; detta forum ? Ständigt inne här o läser. Min kille lär tro att jag är otrogen så mycket som jag sitter med telefonen..

John-Erik

Vad kul att följa din resa. Smygläser lite.. Du är bra..
Fortsätt vännen, du är på rätt väg. Du fixar det ..

Kram

John

Haha ja! När han frågade vad jag gör så påstod jag att jag har börjat läsa en blogg, så nu har jag fått börja läsa den med ? Jag som aldrig läser bloggar haha

Kommer aldrig glömma att du var den första som skrev till mig här inne och inte heller vad du skrev. Dina ord har etsat sig fast i mig. Du är till stor del orsaken att jag idag kan säga att jag varit nykter en vecka ❤ Kram

Vilka fina ord du skriver till John. ♡ Var tvungen att läsa kommentaren och förstår att den tog. En balansgång som han fixade med de rätta orden. Är så glad för din skull, fina du. ♡ Kram

Ja det är väl märkligt hur en främmande människas ord kan få en att haja till? Men inför alkoholen är vi alla lika? Lika nakna o sköra kanske..
Du är en kämpe och inspirerar mig. Kram ❤

Imorgon är det fredag o då plockar vi fram våra snygga, fräscha o nyktra fredagsansikten! ??
Idag har jag haft städdag, skönt med både rent hem o rent samvete till helgen ?
Hur ser din helg ut? Kram

Andra nyktra helgen, känns underbart! Denna lördag kommer bli ännu bättre än den förra gissar jag. Allt e topp här vad det gäller nykterhet, relationen till min sambo är i en liten svacka. Men sånt löser sig.
Kram på er gänget

... är trista! För mig sammanfaller det ofta med PMS... Hoppas att det löser sig!
Min helg har varit lugn och skön. Ska på en dagfest i morgon, och det blir mitt första ”test”. Men jag tänker hålla i! Inget vin.

Ja det kan nog ligga nåt i det..
Jag hade gärna tagit en glas vin igår, men sen kom jag på, varför? Det var inget speciellt, vi satt bara hemma o glodde på tv. Så jag drack glatt min loka o mår som en prinsessa idag!
Du grejar festen idag katten, hoppas du får skoj!

Du är grym! Fortsätt så. Vilken skillnad mot för några veckor sen?! Wow alltså.
Du känns mycket starkare i din ton när du skriver också. ?