Så tacksam för era tankar om detta !

Tack för era fantastiska tankar och förtroenden som ni delar här.

Skrev precis samtidigt som du, så mitt inlägg är inte ett svar på det ditt senaste. Förstår att det kan uppfattas så. Sorry!

Det är ju knappast nya rön som läggs fram i boken och jag läste en artikel som var kritisk till boken då författaren presenterat teorierna som sina egna.

Men visst, why not liksom. Bara man inte tror att det är något nytt och sen går och letar efter avatars omkring sej: ’där kommer en blå’ ; ’hon är alldeles bestämt grön’ , där har vi en gul typ etc

Märthan

Älskar din reflektion, den är så härligt taggig...

I senaste numret av Filter finns ett långt granskande reportage om Thomas Eriksons böcker.
Efter det så är jag inte så sugen på att läsa dem....

så har min dag varit skitbra, pardon my French.

Hade en skitbra dag således men även av andra orsaker:

Fick tillbaka min email
Fick bara stickas 4 ggr innan de hittade nåt blod i mej ( vilken kategori är jag då ? Vampyr liksom )
Såg en jättehäftig tatuering där det stod ’Jesus is my rock’ - alltså inte en dödskalle eller några obskyra tecken på thai, eller ett lejon eller barnens ansikten eller namn ( ifall man glömmer bort dem ?)
Vidare meddelas att Nurture har införskaffat röd mysdress med paljetter ( från Lidl ) och därmed är alltså julpyntningen igång, och
Att jag avstod från hemkörd pizza och istället valde tonfisksallad. Bara det.

Imorgon blir det ytterligare en fin dag ?

Kramisar till alla ?

En stjärna får jag idag, bara för att ?

Det blir en bra dag; upptagen.

Styrkekramar till alla ?

Hej N
Grattis till dina 25 dagar ??.
Du är verkligen en seratoninhöjare N, blir glad av att läsa dina inlägg. Mycket humor, stor självdistans det kommer man långt på. Fick en bild framför mig, dig i Lidl dressen ??.
Önskar dig en dag fylld med positiva energier ❤️.
Kram S69

... från dej Sigge ? Tack !

Sitter och väntar på ett tåg i asfaltdjungeln. Lyxade till med en lungo macchiato från en kaffekedja. De goa tjejerna fixade det galant efter lite förklaringar och viskande ( ’varför lärde vi oss inte det på baristautbildningen’ ?)

Näe tjejer, men i Italien kan de nog inte göra chai latte på havremjölk heller, som damen till höger ville ha. Så ni var snäppet vassare ändå !

@difficultclient
@kaffetrams

.. rusa till Lidl och införskaffa paljettunderverket ? !

Tack för dina fina ord.

Vissa dagar i veckorna har jag riktigt långa dagar - idag är en av dem - och orden kommer inte riktigt som jag vill. Jag blir mellanmjölk, liksom.

A propos något helt annat - eller kanske bara en återblick i ämnet - så har jag i flera trådar nyligen läst om sorg. Och vemod.

Vi som slutar dricka kastas mellan det euforiska ( jag kan ! Jag mår bättre ! ) och ett vemod över att vi har lagt en bit av livet bakom oss. Jag har sugit på känslan sen jag var på kurs tillsammans med andra goa alkisar tidigare i år då jag frågade om känslan. Alla hade känt likadant. Det är vanligt att känna sorg och kanske ilska över att man tvingas ge upp en del av ens liv som ( man trodde ) definierade en.

Jag har upplevt djupa stunder av mycket viktigare existensiell sorg och den bleknar. Den finns där som en underton, men bleknar gör den. Och när man jobbar vidare med tillvaron - eller kanske bara stapplar, eller kryper - så kommer något annat istället.

Dessa ord kommer varifrån ? Jag undrar medan jag skriver..

Kanske är det vår eviga livslust som till slut gör att vi kan skjuta den lätt åt ena sidan i våra hjärtan, för vi orkar inte ha ont hela tiden.

Det är kanske där jag är nu. Ångest och skam har bytts ut mot jävlaranamma och en osjälviskhet. För när jag lade min alkosorg bakom mej kände jag mej befriad och mättad.

Och här avslutar Nurture sin bergspredikan.

Pax vobiscum ?

Du behöver ju inte alltid vara smart, rolig och fyndig;). I din tråd får du ju vara precis som du vill.. jag läser iaf:)

Sorgen över något man "förlorat" när man slutar dricka känner jag igen. Jag har ju tappat en bit av det som definierar mitt jag, jag var ju Partyprinsessan, den som alltid ville gå ut och dricka, dansa.. Jag hoppas verkligen den delen av mig kommer att fyllas av något annat för jag kan ju inte bara vara prestationsprinsessan på jobbet och den präktiga mamman som fixar alla aktiviteter, ser till att barnen alltid är mätta (på nyttig mat), välkammade, välklädda och alltid har gjort läxorna. '

Kram till dig idag??

Du är väl en prinsessa ändå ? Du behöver inte prefixen party- eller prestations- för att vara en riktig prinsessa !

För övrigt anser jag att ungar inte alltid behöver nyttig mat. Det finns näringsvärde i köttbullar med mos oxå. Som tur är dras de till bär och gillar kanske för ungar ovanliga saker som broccoli och spenat... orka, liksom. Men de är i gott skick och uppskattar min kokkonst desto mer då den drabbar dem.

Styrkekramar ?

Märthan

Det absolut sista du är är just mellanmjölk... men det är min upplevelse efter ditt uttryckssätt och meningsbyggande här på forumet. Sen är ju inte mellanmjölken i sin betydelse fel, tror de flesta hamnar där och det är väl ok, kanske rentav lättare?

Ha en riktigt fin dag! Och tack för den lovely bilden av paljetter en dag som denna :)

Märthan, visst är mellanmjölk ok. Och Becel. Min partner brukar bägge.

Men du om nån som slagits med armar och ben mot...konformiteten i att vara den som väljer en väg som en liten del av våra obstinata personligheter inte tycker är värdig våra häftiga, röda, förstår att jag inte föredrar mellanmjölk.

Så låt det bli lättmjölk och smör för mej. Ytterligheter på ett snällt sätt. Mini-revolt ? ?

Upp 5.20
Sätta igång tvättmaskin
Städa köket
Tömma kattlåda
Sortera kläder
Kaffe !!!
Betala räkningar
Inhämta luft på terrassen

Det måste vara lakritsroten ?

Godmorgon alla kämpar ?

Märthan

.. gällande mellanmjölken, sen svär du som en borstbindare när du nämner såväl lättmjölk som becel (småskrattar glatt här vid jobbdatorn). Nädu, du o jag är nog allt både fullfeta och smöriga och allt vad det innebär.

Härligt att din linje är rak, du är snart på 0! Din morgonstart låter lite som min, men jag ger kattlåda och kaffet till gubben, fattar inte varför katterna föredrar att göra sitt inomhus när de mestadels är ute, morr.

Ha nu en riktigt lovely dag, och tack för att du finns!

Undrar om du hunnit skapa fred i Mellanöstern eller någon annan fredspristagargrej under dagen, med tanke på din aktiva morgonstart. I vilket fall som, härligt att du är piggare. ♡ Kram