Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Menade inte att du skulle säga att du är gravid! ? Menade att du skulle typ skylla på urinvägsinfektion o att du äter penicillin. Men visst, säg gravid för då lär de väl bli så chockade att de inte ens märker om du dricker eller inte ??

Håller med om att det så klart är bra med ärlighet. Jag är själv urdålig på att ljuga. Men tycker samtidigt att det viktigaste är att hitta något som funkar! Om det känns jobbigt att säga som det är kanske det känns lättare att bara dricka alkohol istället som vanligt.
Och det är ju inget bra.
Whatever works för att lyckas bars nykter och ta hand om sig själv, tycker jag. (Så länge man inte skadar någon annan så klart.) När man har varit vit en längre period känner man sig kanske starkare och mer upplagd att snacka om saken.
Det borde ju inte behöva vara något att förklara eller diskutera alls med folk, men tyvärr kan det i vissa sällskap bli en sjukt stor grej att inte dricka. Knasigt.

Håller med om att det så klart är bra med ärlighet. Jag är själv urdålig på att ljuga. Men tycker samtidigt att det viktigaste är att hitta något som funkar! Om det känns jobbigt att säga som det är kanske det känns lättare att bara dricka alkohol istället som vanligt.
Och det är ju inget bra.
Whatever works för att lyckas vara nykter och ta hand om sig själv, tycker jag. (Så länge man inte skadar någon annan så klart.) När man har varit vit en längre period känner man sig kanske starkare och mer upplagd att snacka om saken.
Det borde ju inte behöva vara något att förklara eller diskutera alls med folk, men tyvärr kan det i vissa sällskap bli en sjukt stor grej att inte dricka. Knasigt.

Hur var det på festen? Hur gick det?
Om du drack igår, så på nykterheten igen nu. Ny vecka i morgon, nu kör vi!
Kram! ❤️❤️❤️

Vinet, ölen, spriten flödade, men det enda blöta för mig var regnet som kom under kvällen. Jag drack bara alkoholfritt rosévin och lite fruktsoda. Heja mig! Men, det var mycket tack vare alla ni fina här som stöttar och peppar??. Jag kan ju liksom inte svika er, haha.

Under festen tog jag hjälp av era tips- jag tog med eget alkoholfritt (tack Märthan), när jag fick ett glas "riktigt" rosé framför mig så fuktade jag bara läpparna (tack Knaskatten) när det kom en skål och sen liksom "glömde jag bort" mitt glas. Medicinförklaringen använde jag inte, men sa bara "nej tack" när det serverades snaps. Det kändes så skönt att inte bli snurrig och tappa kollen. Särskilt då när barnen (inte mina egna, men nära vänners barn) kom och satte sig i mitt knä och tyckte att de andra var lite fulla.

Och just nu tittade jag på min kalender där det står "Only you can make it happen" Och yes- I did it!

Kram och tack till er alla?

... känner ni igen det här att man liksom känner sig lite "bättre" än de andra som dricker, sluddrar, sjunger falskt och håller snurriga tal när man själv är nykter... samtidigt som när jag drack och var värsta partyprinsessan kände mig lite "bättre" än de där tråkmånsarna som inte kunde dricka och släppa loss ??

Grymt jobbat! Haha oohja, känner verkligen igen det ? Typ som när jag var hos svärföräldrarna i går, ytterligare ett par där som är typ 20 år äldre än mig, när det började sluddras o sjungas så satt jag där som en självbelåten liten mallgroda o skakade lätt på huvudet åt dem. Precis som att "här är det JAG som är den förståndiga förstår ni. Jag dricker nämligen inte!" ??‍♀️?

Märthan

Fasen så härligt att höra! Kom nu ihåg den känslan, lagra den noga och repetera den ofta ❤️?

DU är grym! Du styr Ditt liv ❤️

John-Erik

Jasmine! Befriande att läsa. Starkt vännen..
Jag ser det framför mig.. Ska på en tillställning snart och jag tar detta med mig ..

Kram

John

Vad starkt av dig att fixa festen så bra som du gjorde??

Det känns som att vi i dubbel bemärkelse kommer närmare klarheten för varje festtillfälle vi håller oss a-fria.

Må så gott idag!

Kramar
???

Perfekt att bli blöt av.

"Jag dricker nämligen inte." Bästa inställningen." Att se andra berusade är en bra påminnelse om hur man inte vill vara. Du är på gång. ♡

Ha en fin dag. Kram

.. och alla andra fina! Tack för att ni finns- era kommentarer beyder allt?

Ikväll har jag gråtit då en TV-serie jag följer påminde mig om hur snabbt livet kan ta slut, hur svårt det kan vara att välja kärleken, hur sorgligt det är att jag tappar halva mina barns uppväxt, hur härligt det borde ha varit att ha bebisar fast jag bara minns att jag var trött. (Kan tillägga att jag under TV-seriens sändning på en timme räknade till femtillfällen då de drack alkohol...).

Det har varit en dag som började bra med en bra dag på jobbet och slutade med tårar. Tänk vad snabbt det kan vända, på gott och på ont.

Jag gör i alla fall check på Dag 8 och efter imorgon ska jag till ett ställe där det inte serveras alkohol (yogakurs igen) så jag räknar redan nu med att kunna checka av Dag 14 på söndag.

Sov gott allihopa??

Sobriety is the new black sparar jag i min "nyktra" citatsamling. Tack för den Nurture!?
(Hoppas det går bra med fixandet i huset!!!)

Och från ADHD när jag tyckte det var läskigt att man kunde få sug efter alkohol efter lång tid:
Var inte rädd för tankarna. Det är bara tankar. Själv ser jag det som minnen, påminnelser om hur det varit, eller bara fantasier. Vore ju konstigt om inte en bib eller en slatt vin skulle väcka associationer.
Man kan neutralisera draken i hjärnan genom att ta ett kliv utanför sig själv och se den som ett intressant fenomen.
Skratta eller gråta? Varför inte både och. Sörj det som varit och skratta åt hur tokigt man kan tänka.

Du är så energisk och peppande i alla trådar trots att du verkar så ledsen själv...?
Du är ju jätteduktig som lyckas hålla nykterheten i många dagar nu???

Hoppas att du får en skön yoga vistelse och kan koppla av och bara njuta.
Allt gott önskar jag dig?

Kramar
???

.. att jag alltid är glad och peppar andra och väldigt sällan visar utåt om jag är ledsen, trött eller behöver hjälp. När man aldrig visar sig sårbar får man inte heller så mycket hjälp och stöd som man kanske skulle behöva.

Tror det följer med från när jag var barn och inte hade någon att "gråta ut hos", fanns ingen vuxen som kunde ta hand om känslor i min dysfunktionella familj. Jag lärde mig att det inte var någon idé att vara ledsen och svag, min överlevnadsstrategi blev att alltid vara glad och "duktig".

FinaLisa, du är klok som vanligt... Du behöver såklart inte svara, men har du ett yrke där du tar hand om människor? Jag gissar det på hur du kommenterar i andra trådar.

Kram tillbaka!!?

Nej, log för mig själv när jag läste din fråga. Jag har inte ett yrke där jag tar hand om människor.
Däremot bryr jag mig om (alldeles för mycket enligt vissa) hur andra mår.

Genom mitt liv har jag fått stötta nära och kära, är en medberoende personlighet och kan inte vara glad om någon mår dåligt...
Grubblar mycket inåt men ger ett sken av att jag är lugn och trygg.

Jag fick också ta hand om mig själv från 12 års ålder och det har gjort att jag aldrig kunnat lita på någon annan än mig själv.
På så vis har jag också en väldigt stark sida.
Och det har jag haft nytta av även om det varit tufft många gånger.

Kramar
???

Även jag känner igen mig i det. Jag som har en ledningsfunkrion i arbetet och en ledarroll även i andra sammanhang får det ganska jobbigt ibland när jag ska se till att ALLA mår bra. Är det någon som inte orkar en uppgift går jag in och tar över, trots att jag förmodligen har ännu mindre ork. Bekräftelsebehov?

Har försökt att ändra på detta i många år och lyckas ibland. Speciellt när det är kris och jag tror att jag kommer att falla. Halvvägs ner återfår jag balansen och så kör jag på igen.

Var inte meningen att skriva bara om mig, men tänkte att det finns en igenkänning och det kan vara intressant att se den ur flera aspekter.

Ha en fin kväll, Jasmine! ♡ Kram

Du klarade det! Så glad jag blir! Och inspirerad. Det ska jag tänka på när jag ska på fest...
Känner mycket igen det där malliga när jag inte dricker. Använder det mycket. Häromdagen gick jag förbi några väldigt sluddriga som satt vid en uteservering, och jag såg bara hur sorgset det såg ut. Deras simmiga blickar och hur de pratade i munnen på varandra utan att lyssna. Fy. Sån vill jag inte vara.
Igen: så starkt av dig! Och varje dag du inte dricker tar du hand om dig själv, även sorgsna dagar. Kram! ❤️❤️❤️

Jag är borta till söndag och det är absolut inte för att jag dricker utan nästan tvärtom. Jag tar hand om mig själv på ett ställe där det inte finns alkohol, så ni behöver inte oroa er för mig?

Vinäger, klart du får skriva om dig själv- det är intressant att få andras perspektiv och berättelser! Jag har också funderat på om det är ett bekräftelsebehov som gör att man alltid ska ta hand om andra, men jag vet inte... Vi får bli lite bättre på att ta hand om oss själva (även om jag är mycket tacksam över att du tar hand om mig här på forumet?).

FinaLisa, du är verkligen en omtänksam person, det märks... Och visst blir man stark av att ta hand om sig själv, men det gör också att man kan blir väldigt trött när man inte ber om hjälp. Inte bara trött utan ibland helt utmattad (jag iaf).

Till alla som kämpar därute- önskar er ett bra slut på veckan och en vit helg! ??