Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Vad bra att du meddelar din frånvaro!
Blir alltid så orolig när det plötsligt blir knäpptyst från någon som tidigare varit väldigt aktiv. ( Vad har hänt med Sommarflickan tex?)
Ha det nu så jättebra och bli lugn och fin på alla sätt och vis. Det är du verkligen värd.?

Kramar
???

Komben

Va stark du är som fortsätter kämpa!
Jag känner sååå igen mig i det du skriver.. den felfria fasaden, ätstörningen (det va efter den behandligen jag började dricka) men sen kom ätstörningen tillbaka. Den destruktiva relationen, att bli jämförd med ett ex osv..
Jag började igår.. kommer följa dig för du skriver saker som går rakt in i mig..så träffsäkert.

Hoppas att du har en bra helg!

Vad skönt att veta redan på förhand att den blir nykter, att få koppla bort alla A-tankar och bara njuta. Tack för att du är du. ♡ Kram

....att ta ett break så jag hänger på här....såg att ni är några som har börjat en alkoholfri period ett tag...eller längre...
Jag var iväg på semester nyligen med ett gäng...drack för mkt så att det påverkade dem negativt....Kändes/känns såklart inte bra och jag har fått mig en tankeställare....Blandade sprit och vin och öl....visserligen under lång tid MEN det slutade inte bra...när SKA man lära sig....:(???
Sitter nu och har tagit några vin till maten ....det är ju så gott och nu dricker jag av det skälet - för smaken inte för att bli onykter/full...Vill ju ha dessa stunder men skärper jag mig inte kan jag ju inte ha de stunderna heller....
Nåväl ....fr o m måndag blir det paus....hoppas få uppmuntran här och att jag kan ge det tillbaka så klart.
Det är i alla fall en sval lördagskväll....rätt skönt faktiskt även om en mörkare höst oroar mig lite....att nedstämdheten och oron ökar ....då är det lätt att tänka att det
är skönt och avkopplande med lite vin....
Ha en fin söndag!

Jag förmodar att du är tillbaka?
Hoppas du fick några lugna och harmoniska dagar på yoga stället du var på.
Är jättenyfiken på hur det var!?

Kramar
???

Nu är jag hemma igen efter en långhleg med yoga, meditation, bad och samtal om livet. Jag borde känna mig utvilad, men jag är trött av alla nya intryck, insikter och interaktioner med nya människor.

Hinner inte skriva mer nu, måster rusa till gymmet och sen är det jobb och middag med vänner (utan vin?)

Vill bara säga att jag verkligen uppskattar att ni skriver här och jag ska svara mer när jag kommer hem ikväll...

Kramar till er alla??

Du är tillbaka! Bra, har saknat dig.
Det är lätt att bli trött av nya intryck, så inte konstigt. Men du kommer säkert att få ny energi snart igen. ?

Då var dag 15 över och jag har checkat av nykter middag med vänner (då jag alltid brukar dricka vin). Tänker mig att man behöver "prova" alla situationer då man brukar dricka vin för att lära sig hur det känns (och upptäcka att allt är bättre nykter?)

Komben- vad bra att jag kan inspirera någon och vad bra att du har hittat hit! Forumet är en sån bra hjälp och inspirationskälla.

Knaskatten, Biggie... haha för ert katt-Namaste. Ni förgyller min vardag!

Vinäger, FinaLisa, Lusios, känns som vi hängt ett tag tillsammans. Tack för att ni bryr er?

Kramar till alla där ute?

Anders 48

Och tack för fin hälsning i min tråd......jodå flyttfågeln har hittat sin kompass igen!:-)

Tror precis som du skriver att det är en massa ”första gången” vi måste igenom för att märka att det faktiskt funkar att vara nykter där också. Nu har du checkat av fest och middag med kompisar. Bra!
Vilka andra sammanhang brukar det vara svårast att låta bli vinet? Är det med din kille? (Och hur går det med honom nu?)

Nästa tillfälle är en familjesammankomst i helgen för att fira att min mamma fyller 75 år.. Vi dricker alltid vin/öl/whiskey/drinkar vid sådana tillfällen. Men, nu har jag redan sagt till ett av mina syskon att jag har en vit period så det ska gå bra!

Min så kallade kille dricker aldrig med mig utan bara när han går ut med kompisar. I början tyckte jag det var tråkigt, men just nu är det ju perfekt :). Nej, svårast kommer att vara om jag lyckas lämna det destruktiva förhållandet och ska träffa någon ny. Date utan vin har jag aldrig varit med om... Riktigt svårt är det ju också ibland när man är ensam, deppig, trött och bara vill dricka vin och äta godis i soffan.. Vilka tillfällen är värst för dig?

Killen ja... hmm.. vi sågs för typ två veckor sedan med hans barn och allt var som vanligt. Nu är han på en tjänsteresa. Jag orkar inte fatta något beslut kring det där just nu... tar en dag i taget. Har fullt upp med mitt nya jobb och barnen.

Nu ska jag titta in i din tråd! Kram?

Det skulle jag nog ha jättesvårt att klara nykter! Vin är ju bra för att dämpa nervositet och så. Men det går! Har en kompis vars pappa söp ihjäl sig, och därför dricker hon inte. Hon har haft rejäla singelperioder och har bara meddelat att hon inte dricker. En kille blev otroligt stressad av det, för han visste liksom inte hur han skulle vara själv. Ska han dricka på daten utan henne? Eller ska han också vara nykter? Vågar han?
Hur som, stressen lade sig. De bor ihop sedan några år tillbaka! ?
Det som är bra med nyktert datande är ju att man förmodligen inte träffar på några killar med egna alkoholproblem lika lätt.

För mig är det värst bland andra människor. Jag tar alltid ansvar för att dra igång konversationer och fester och vara KUL och galen, och blir orolig över att folk tycker att jag är tråkig om jag inte dricker.
Sen tror jag att resor är svåra. Ingen drink vid poolen, på flyget etc...
Och så till väldigt god mat när det är extra festligt. Inget vin!

Vardagar känns det som inga problem.

nydag2018

Härligt Jasmine. Du är riktigt duktig som håller igång med gym, yoga osv. Tror det är superbra när man vill vara nykter!

Date nykter, ja det är ju inte lätt... Det var, som jag skrev i din tråd, hoppingivande att läsa om någon som har lyckats dejta och hitta en vettig person utan att dricka alkohol. Det är ju märkligt hur det alltid dricks i sociala sammanhang, något som har reflekterats en del över här på forumet. Hur kul skulle det vara att skriva i sin profil att man inte dricker? När alla män skriver att de vill träffas över ett glas vin... Hmm..

Skippa alkohol på resor tycker jag du ska prova! Det var fantastikst skönt att vara pigg och närvarande hela tiden! Och det där med att vara så KUL och GALEN på fester... hmm... tänk om de som inte är berusade bara tycker att man är jobbig???

Gott vin till mat, ja den är svår. A-fria viner är ju inte riktigt lika passande... Men, no pain no gain..

Kram på dig katten! Hoppas allt är bra med dig!

Ja, träning hjälper till när man vill vara nykter. Men, just nu har jag ingen inspiration alls och kan inte känna någon glädje över träningen, gör det bara på ren viljestyrka. Kram

Idag var det jobb och efter det bio. Känner mig stressad av alla nya arbetsuppgifter som läggs på mig och jag skulle ljuga om jag sa att det inte vore fantastiskt skönt att koppla av med ett glas vin i soffan för att "komma undan" stressen. Men, nej, A-rösten vinner inte idag. Det blir te och sen sova.

Godnatt alla fina?