Så tacksam för era tankar om detta !

Tack för era fantastiska tankar och förtroenden som ni delar här.

av fniss, Vinäger. Nu är jag ju avslöjad ? !

Oh, ja. Var som en skållad råtta på jobbet, handlade på vägen hem och gjorde nyttig mat höll jag på att säga men det senare är inte sant, ju..

Det är, om jag ska vara helt uppriktig, en effekt av att jag får tillkbaka mina energinivåer då jag inte druckit på några veckor nu.

Känner att jag planerar bättre, är mer systematisk och mår så bra av att jobba med klar blick och lugn hjärna. På alkohol blev jag antingen sömnig eller speedad. Nu blir jag speedad utan och sedan sover jag som en baby; sömnen är bättre än på åratal.

Tar inga mediciner alls längre.

Och det är skönt att vara ’fri’, att inte smyga, att inte ha dåligt samvete eller ångest.

Kanske lite fredsförhandlingar ägt rum i min hjärna ?

Ha en trevlig kväll alla - nu måste jag sova, zzzzzzzzz

.. banor och vanor.

När jag tittade ut genom köksfönstret nyss stod Djävulen där.

Djävulen kallar vi rödtabbyn från huset nedanför som inte kommer hit så ofta. Han gillar att slåss med mellangrabben dock och visst, efter nån minut stod svarte björn där och väste åt honom.

Svarte björn är borgmästaren här i vår lilla stad. Han skrämmer ( eller försöker skrämma ) bort andra katter och sedan spatserar han omkring och mallar sej. Det lyckas ofta, men för några veckor sedan hade han en riktigt ful böld bakom örat. Jag och dottern fick göra ett paniksnitt i bölden under kvällen, för den var så stor att jag var rädd att infektionen skulle gå in i hjärnan på honom. Dagen efter blev det veterinär och professionell dränering, förstås. Jag får leva med att de få gånger jag kommer dit, tittar veterinären på mej som om vore jag en dålig mor eftersom jag inte försäkrar mina katter. Betalar vård efter hand, och vid behov. Normerna har förändrats - när blev djurförsäkring ett ’måste’ ?

But I digress.

Äldsteman kommer från ett land nära Afrika, och liknar en ozelot fast han definitivt är bondkatt. Han bär sina erfarenheter på kroppen med. Med mjuk, kort päls, överdimensionerade ögon och kantigt ansikte liknar han ett lejon på savannen. Den ljuvligaste missen som bara är kärlek. Ligger allra helst på bringan och med tassarna om halsen. Han har dock enorma klor som ingen sax i världen kan hålla ordning på, så aldrig någon naken hud under de tassarna, kan man säga.

Herrarna är omgivna åldersmässigt av två kattdamer. Om dessa får jag skriva mer imorgon, annars svalnar mitt starka kaffe.

Godmorgon världen, och kom hem nu svarte björn ! Djävulen kan du låta vara ett tag nu. Huset är säkrat och snart har hantverkarna gjort sitt för i år och testosteronnivåerna sjunker här runt tomten. Jag fortsätter bygga på min lilla stad på kullen, nästa år.

Märthan

Sov gott Nurture, underbart lugn och rofyllt med nykterhet. Spinner.

Oäten mus på terrassen
Dotter tillbaka från fjällvandring
Nya IKEA-katalogen suger
Åt för Sverige igår ..
Perfekt väder för en powerwalk
Nya lakan i sängen
Bara måste ha en sittbänk till hallen
Borde sluta demolera mina nagelband
Hoppas det inte var vännens son som råkade illa ut i Mijas
Dag 2 0 och jag vill se en 1:a så in i bänken..

Styrkekramar alla kämpar ?

Lördaghelaveckan

Samma dag här, känner mig otålig. Har som bråttom till att dagarna ska bli fler, komma låååångt bort från senaste fylla.
Men men, skynda långsamt är det vi får göra?
Håller förövrigt med om IKEA katalogen, ingen inspiration av den heller?

Önskar dig en bra söndag?

Nu har jag klurat ut det.

Jag räknar nedåt med min avhållsamhet ... och uppåt med min atkins ?

Så idag är dag 20 av 40 och dag 1 av... 20 !

Det ska jag fixa !

Äntligen en etta !

Gråblöt dag här i paradiset. Rådjuret kom förbi och försvann när jag kom uppför backen.
Lilla katt hoppade upp i knät, tittade på mobilen lite sårat, och hoppade ned.

Jag svär att dessa dagar är som guldäpplen; de lärorika, lite långsamma, skira och eteriska, när man får sjunka in i sej själv och makligt inkännande notera kroppens förändringar.

Jag mår bra. Riktigt bra ?

John-Erik

Superbra Nurture!
Håller på dig... och nykterheten givetvis!
Känns lite euforiskt att vara nykter och må bra

Kram

John

Nu är jag tillbaka från min resa i mig själv... Har inte hunnit läsa ikapp allt, men lästa om prinsessan och så kanske det är även om jag känner mig mer som en piga?. Jag förstår inte din räkning av dagar, men det kanske klarnar när jag hunnit läsa allt.

Önskar dig i alla fall en fin dag och hoppas att du piggnar till!! Kram??

Jag som ville lyfta upp dej, och så känner du dej som en piga. Din stackare. Men även i slott bor det pigor, tänk bara på Askungen.

Nåväl, hoppas du mår bättre snart och orkar sprida glädje och hjärtan i trådarna.

Allt gott ?

Du är för underbar! Askungen, ja det kanske är jag... snart kommer prinsen!

Jag mår bättre idag, men nu sovdags.

Kram??

Nu börjar det likna något !

Kall, fin dag i lilla samhället. Jag lägger försiktigt till en dag 4 för jag siktar på en lc-dag och har en jättefin matlåda med mej.

Nu blev jag dessutom mycket belåten eftersom killen som alltid går på samma buss som jag med sin övernattsmusli i en plastmugg, satte sej bakom mej och jag slipper se hans slafsande. Jag hör den dock.

Men vaf-n, bussar och pendeltåg har ju blivit både kök och badrum. Kvinnor som lägger hela makeup:en på pendeln, inklusive våghalsiga manövrar med fransböjare.

Jag är nog en intoler-ant t-ant !

Men den där geggiga muslin...

Ha en bra dag alla fina. Min blir garanterat müsli-fri ?

Var glad att han inte äter något som luktar?. Tycker det är vedervärdigt med Mc Donalds påsar som sprider lukt i en hel tågkupé... Förutom mat och smink kan man också störa sig på folk som pratar högt i telefon eller sitter och tittar på film med ljudet på.

Men, idag är vi glada i solen tycker jag... Glada och tacksamma för att vi är nyktra och hyfsat friska. Kram??

Märthan

Som leder till fördärv, psykisk ohälsa mm mm... det är rätt trist att vara betraktare när man börjat landa i den stolen.

Även här en müslifri och nykter dag...

Så tar vi och klämmer en dag till !

Man märker att semestrarna är slut och att staden är mer fylld av liv.

Allt kul nu som kommer på jobbet... Sigge, hör du mej ? Det där med att ’ta ingen skit’, det funkade. Goe Sigge så skönt att läsa din livsglädje i Märthans tråd igår !

Och mannen på andra sidan Sverige som har bokat en resa till Paris åt oss. Bara så där ❤️

Det går bra nu. Tänk, att jag som aldrig orkat hålla ut och blogga nu nästan känner det som en nödvändighet.

Så mycket lycka just nu. Lyyyyyckaaa !!!