18/9. Bestämde jag mig för Cold turkey.

Det är jag som är kapten på det här skeppet ok. Ingen jävel i mitt öra ska bestämma över mig. Ingen jävla substans ska få äran att styra mig ner i ett fördärv, denna korta stund jag har tilldelats på denna jord.

Nu är det äntligen över. Vilken befrielse! Jag tänker inte bli någon skruttig alkokärring, ett spridoftande vrak med darriga händer och suddig blick. Fan heller. Jag vägrar. Inte en droppe till! Nog med ursäkter. Det finns inga ursäkter.

19/9
På morgonen talade Kung Alkohol om för mig att han anser mig vara en smula dramatisk.

-Du har ju 2 inbokade fester denna månad, och en lång resa. Tänker du avboka dessa eller hur tänker du? Jag menar, du kommer ju omgående förlora dina vänner om du ska börja dricka Fanta på festerna, det blir direkt obehagligt för dom att ha en nykter jävel sittandes där.

-Du har ju inte direkt en uppsjö av vänner, var rädd om dom du har. Du kan gott dricka när det är fest, håll dig nykter i övrigt bara. Så! Problemet löst.

P.s -du vet väl att du har en flaska vin i skafferiet, hur har du tänkt med den?

Stumpan

Ja, jag tyckte den var intressant!

Lycka till till dig med idag! Kommer hänga här inne en sväng ikväll med så kanske vi hörs då.

Stumpan

Äntligen i säng här efter en hård dag, men känner mig avslappnad i alla fall. Skönt trött på nåt vis i både kropp och själ. Gjorde lite mindfullnessövningar när jag kom hem. Hur har din dag varit?

No pain no gain

En helt ok dag, börjar känna lite rastlöst myrkryp i kroppen dock. I morgon 4:e dagen vit. Och kurs, 2 dagar.

En ny spännande dag i morgon. Tror det blir riktigt jobbigt på torsdag kväll. .

Kung A har bestämt att jag får dricka vin när det är middag ute eller fest. Med motiveringen att det inte är speciellt ofta samt att jag inte provat den regeln förut.

Vilka toppen-motiv

Hoppas din föreläsning gick bra.
Har du några husdjur? .

Stumpan

Ja han är duktig på att hitta sätt den jäkeln? vad är det du känner som mest jobbigt? Är det att du känner dig tråkig eller andras tjat eller annat?

Sovit som en gudinna i natt och vaknade av mig själv innan klockan. De nätterna är lätträknade.
Jag har tre katter, som ger mig väldigt mycket, har du djur?

pytte_7

Hej på Er

Läser tråden och ville säga hej. För mig kommer det en utmaning på fredag... ser inte fram mot det. Tycker tjatet är skitjobbigt!

Hoppas alla här inne får en bra dag.

No pain no gain

Äta middag nyktert med andra som dricker vin vore rena plågan, både fysiskt och psykiskt. Att gå på fest vore hemskt. För mig krävs kemisk bedövning för att vistas med den för höga musiken och människors sluddrande. Alla kan inte ha kul utan alkohol :)

Gå på gig kan jag, bra livemusik funkar.

Katter Ah. Innekatter?
Jag är allergisk tyvärr.

No pain no gain

Äta middag nyktert med andra som dricker vin vore rena plågan, både fysiskt och psykiskt. Att gå på fest vore hemskt. För mig krävs kemisk bedövning för att vistas med den för höga musiken och människors sluddrande. Alla kan inte ha kul utan alkohol :)

Gå på gig kan jag, bra livemusik funkar.

Katter Ah. Innekatter?
Jag är allergisk tyvärr.

Stumpan

Jag håller med, tjatet är asjobbigt. Det och förväntan på att man ska dricka. Man får ju alltid nån kommentar.. är du gravid eller? Men ett litet glas då? Men, varför inte, vad har hänt? ? brukar säga att jag kör nån utmaning med en kompis att inte dricka alkohol på 3 mån.. men det blir så mycket fokus på det.

Ha en bra dag!

Stumpan

Ha ha, har inte heller kul på fest utan alkohol? men tycker å andra sidan fest inte är så särskilt skoj ändå. Äta mat med andra är samma sak, om det inte är med en nära vän då.

Ja de är innekatter. Skönt på ett sätt då jag vill mysa med dom i sängen utan fästingar?

No pain no gain

Ett stort glas rött, rött vin.

Vore gott.

Men jag ska ut och cykla istället. Hör du det A?

Ett par starka ingefärashots och hård cykeltur. Det är jag som bestämmer och jag tycker inte att det är ett dugg fräscht att pimpla rödvin mitt i veckan. Hör du det A? Det är sunkigt fattar du? Och omodernt. Förlegat.Destruktivt. Livsfarligt.

Fattar du hur farligt detta är?
Ditt liv står på spel.

Stumpan

Hoppas det gick bra med cyklingen och att du haft en bra dag! Min dag har varit väldigt långtråkig, men bra ändå.

Nu blir det lite ljudbok innan sängen här. Omgiven av idioter. Riktigt skönt att använda sig av för att distrahera sig så tackar dig än en gång!

No pain no gain

Lyssnade just på "Omgiven av psykopater". :)

Ja det börjar närma sig helgen.
Har lyckligtvis inget inplanerat som borde innefatta A. Det får bli jag och cykeln.

Turkisk peppar och ingefärashots.
Ljudböcker.

Laddade ner appen sobertime bara för att få lite pepp.

Men det går förvånansvärt bra än så länge. Hur ser din helg ut?

Stumpan

Ja jag är helt såld på ljudböcker :) mycket bättre än TVn för den stressar mig känner jag.

I helgen ska jag umgås med familj ena dagen och vänner andra dagen. Ingen A där heller utan bara god mat, ingen av dom som dricker just.

Jag har börjat testa IFD-maten som du tipsade om. Måste säga att jag mår riktigt bra, sover riktigt bra och är liksom inte sugen på något onyttigt alls. Får väl se hur det känns på Fredag efter jobbet, men min plan är att bara sjunka ner i soffan och fortsätta med ljudböcker ?

Stumpan

Har dagen varit bra?

Kom precis hem här efter en riktigt späckad dag. Skönt att krypa ner i soffan nu känner jag. Ska göra noll och inget mer idag!

Kram

No pain no gain

Igår njöt jag av tankegångar fria från klibbiga, stickiga, urtrista A. Kände mig nästan normal och noterade att tankarna kretsade kring annat. Så skönt.

Men. Det här känner jag ju igen. Det är nu Kung A snart börjar påpeka att det här ju inte är några riktiga problem.

-Det är ju uppenbart så, att här ej föreligger några riktiga alkoholproblem. Du har endast varit fast i vanans makt och lider igentligen inte alls av något biokemiskt beroende.

-Du behöver bara bestämma dig så kommer det inte vara några problem att hålla konsumtionen på en normal nivå. Och snart är det helg -då hoppas jag att du kan njuta av ett gott rött middagsvin, det förtjänar du efter en arbetsvecka. Vänliga hälsningar Kung Alkohol.

-No shit Kung A.
Jag är alkoholist och ska inte ha något jävla middagsvin ok. Jag är allergisk mot vin och kan bli sjuk och DÖ. Sluta rekommendera nötter till nötallergiker din jävla idiot. Är du helt bakom?

Jag har alkoholallergi.Jag kan dö av alkohol. En fruktansvärd, lång, utdragen, plågsam död i skam och förnedring.

Torsdag. Dags att besöka ett gym. Det var inte igår. :)

Stumpan

Du skriver så härligt och jag skrattar igenkännande så tårarna rinner??

Stumpan

Haft en rätt tråkig dag på jobbet och som alltid när fredag börjar närma sig så känner jag att hjärnan går på högvarv även när jag kommer hem från jobbet. Egentligen har jag inget att vara stressad över men det är nu som lilljävulen brukar börja smida alkoholdränkta planer för fredagen. Men tack och lov inget överrumplande än. Har planerat att handla på ett ställe där det är långt till Systembolaget så jag slipper bli radiostyrd i morgon ?

Hur har din dag varit? Hur har det gått med kursen du skulle på?

Mitt nya mantra är ”lura inte i en nötallergiker nötter ditt fanskap” ?❤️

No pain no gain

Ja kära ni. I morgon är det fredag minsann. Det ska bli trist tycker jag.

En är torr i strupen. Törstig är du, urtörstig är jag. Vi är tööörstiga alla.

En akut strategi för värdelösa helger:-
när en pinnat klart på cykeln/gymmet ska en köpe 1 påse turkisk peppar, 1 påse popcorn, en stor fet chokladkaka och en flaska ingefärashots. Sen ska en tröstäta alltihop, i sängen, framför TVn.

En ny dålig serie på Netflix får det bli.

Kursen var intressant och jag träffade intressanta människor som jag inte kunde ta en "After kurs" med. Tackar som frågar :)

Vad är den största rädslan igentligen, i denna skilsmässa från Kung A? Denna egensinniga och dränerande herre med sina vackra förföriska flaskor fyllda med obarmhärtigt gott och livsfarligt gift?

Jag vägrar inse att det inte kan bli en normal relation.

Varför kan vi inte ha en normal särbo-relation? Träffas lite på helger i lagom dos.

Jag låtsas bara att jag bestämt att vi aldrig mer ska ses.

Vad har ni för strategi i nödsituationer? När du står där i köket med din utnötta vinöppnare i högsta hugg..Vad är akutplanen i denna svåra stund?

(tack för fina komplimanger och för att ni finns här :*)