Hej! Jag är helt ny här. Vill veta om det är fler som känner som jag gör nu.
Jag är 58 år och har länge haft problem med alkohol. Har så många ggr velat sluta men djävulen har alltid vunnit. Har förstört 2 tidigare äktenskap. Nu lever jag med en man i Turkiet sedan 2 år tillbaka. Han har aldrig gillat när jag druckit och tjatat att jag ska sluta. I övrigt har vi det fantastiskt bra. Nu har det gått så långt att han hotar att lämna mig om jag dricker. Nu har jag varit nykter i 3 dagar. Men jag är så arg. Jag är elak. Jag pratar inte med honom. Jag har ont i magen och suget är så starkt. Innerst inne finns en liten känsla av att det kanske är bra att han hotar mig. Kanske det äntligen är möjligt att bli nykter. När försvinner suget? Kanske dum fråga. Hälsningar från en ARG alkoholist

Anders 48

Kanonbra att du har hittat hit. En bra början!!! Skriv i din tråd, och läs runt i andras - det finns alltid någon som slår an mer än andra. Vi har ju alla dock gemensamt att vi kämpar med/mot alkoholen på ett eller annat sätt. Här finns mycket klokskap och fullständig ödmjukhet inför problemen. Inget är för tokigt att tänka eller skriva. Man kan även ha sin tråd som en "dagbok", om man bara vill skriva av sig, och där man sen har möjligheten att gå tillbaks och läsa hur man kände/tyckte vid en viss tidpunkt. Tiden arbetar för oss - och nu är du här. Bra jobbat.

En-vanlig-snubbe

Hej Georgia.
Första veckan som nyckter var jag själv precis som du både arg och elak. Stubinen och tålamodet var väldigt kort.
Men enligt min fru så har jag alltid varigt det när jag varit onykter. Så hon var ganska förvånad att jag var det när jag var nyckter för det har jag aldrig varit tidigare. Men efter en vecka var jag mig själv igen.
För min del så avtar inte suget. Det blir värre. Har själv nu varit nyckter sedan den 4 juli och hoppas suget avtar.

Men för mig har det omedvetna reflexmässiga suget nästan helt försvunnit (längre och längre mellan anfallen). Däremot en del kvar av det medvetna men det är hanterbart.
Häng i. Man blir snyggare, smartare och friskare! Det tar nog olika lång tid för olika människor, men över går det.

Georgia

Hej IronWill!
Jag har hittat en app som är jättebra. "Easy Quit Drinking". Den måste du testa. / Georgia