Jag var så nöjd över mina nästa elva månader och allt gick så självklart framåt för mig. Förstår inte riktigt hur allt kan hända inom minuter. Jag bara bestämde mig och tillät inte några tankar tränga in för att stoppa mitt återfall. Jag skulle bara svänga in och köpa några 3,5 or, för det förtjänade jag. Jag kunde inte se att jag kommer ångra det, jag kunde inte höra hur hårt jag kämpat längre. Någonting annat styrde mig. Jag kände hur min kropp fick den avslappnade känslan endast tre öl kan ge. Det var allt jag hade köpt och det var allt jag skulle dricka.
Vaknar i sängen nästa dag och det slutade med blackout. Jag hade poppat upp 2 liter skumpa som stod i skafferiet sedan nyår.
Två veckor senare hade jag repat mig och tänkte öva lite på att lära mig dricka. Det måste gå. Jag hade ju ändå semester. Så i två kvällar drack jag tre öl ute. Och det gick bra. En vecka senare köpte jag 4 st 3,5 or, när dom var slut, gick jag och köpte 4 nya. När dom var slut gick jag och köpte 4 nya. Nu känns det bara som jag vill ge upp, att jag förstört allting. Att mina nyktra dagar börjar om på noll och att allt jag kämpade för ändå sket sig. Det känns som att hur hårt jag än försöker igen så kommer det skita sig på samma vis.
Jag är en vilsen 26 årig tjej som verkligen inte önskar det här. Jag har hatat på min pappa hela livet för att han inte kan sluta dricka och nu sitter jag här. Och har ingen lycklig väg att välja, åt något håll. Även om jag vet den rätta vägen, så är det något som håller mig därifrån. För jag älskar berusningen precis lika mycket som jag avskyr den.

No pain no gain

Nästan ett helt år nykter, fantastiskt! Det bådar gott.

Återfall är bara en parentes -en del som ingår i sjukdomen. Inget konstigt.

Nu reser du dig, dammar av dig och fortsätter på 12e månaden.

Du är bara 26 år och har redan en grym sjukdomsinsikt och du kommer fixa det här. Men släpp tankarna på att kunna dricka normalt.

Leta aktivt efter andra passioner i livet.
Prova nya saker. Vad tycker du är kul?

Smae

Tack så mycket för ditt stöd! Värmer!

Jag hade tankarna på att köpa öl nu denna lördag, lägger mig lättad i sängen. Jag var nära men jag stod emot. Det är nog just bara för att jag har tankarna att jag räknar om från dag ett som gör att det blir tuffare nu. Jag klarar mig ju uppenbarligen utan alkohol, men bara för att det endast gått en vecka så är det som jag tänker att jag ”borde passa på” innan jag slutar igen.

Jag tycker mycket är roligt, jag tränar, är aktiv, åker snowboard, precis pluggat upp min matte för att läsa vidare, önskar mig tid till att äga en hund. Ska försöka mig våga ut och prova nya saker för att försöka hitta nya vänner, jag hör inte så mycket från mina nuvarande vänner när jag inte festar längre. Det är den enda nackdelen som kom med biten att inte dricka längre, den sociala ensamhetskänslan.
Tack återigen?

No pain no gain

Jag förstår precis och har samma dilemma. Nya vänner behövs, och dom kommer men det tar lite tid.

Jag är lite sugen på kampsport -om jag någon gång blir överfallen vore det så otroligt coolt att enkelt ge svar på tal. Vilken dröm :) Har du testat?

En hund. Det är kärlek. Berätta vilken ras skulle du vilja ha och vad hindrar dig? Dyrt med hunddagis?

Skönt att vakna pigg denna morgon, bra jobbat!

Chipset

Känner igen mig så väl hos dig. Är också en 26årig tjej i samma sits. Det svåraste är nästan att inte låta återfallet segra. Att de nyktra månaderna är gjorda och avklarade och de raderas inte. Men det är dem vi ska fortsätta bygga på!

Smae

Jag klarade en vecka igen och mådde bra igen. Och igår var det dags att misslyckas igen. Det slår ner mig hårdare varje gång och jag känner skräckrädsla för alkoholen. Jag är så jävla rädd att aldrig lyckas och aldrig känna mig nöjd med att livet som nykter. Ändå vet jag att det här är det som får mig att må sämst. Känns så långt bort att jag för två månader sen hade hela livet i balans och helt nykter. Känns som jag inte tar mig ur mitt återfall, för direkt jag börjar må bra igen går jag per automatik och köper öl.

Kampsport låter roligt! Ett härligt sätt att få ut aggressioner på. Jag har endast testat boxning, något jag verkligen tyckte var roligt. Håller du dig ifrån alkoholen?

Jag skulle vilja ha en sibirian husky, eller en Australien sheperd☺️ Och ja det är tiderna på dagarna som hindrar mig, hunddagis är på tok för dyrt!

Chipset ❤️❤️ Hur går det för dig, håller du dig nykter eller är du också i en period av återfall nu?