Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Sitter ensam framför TVn efter en hektisk jobbdag. Lite ont i huvudet, känner mig ful och uppsvälld. Ett typiskt tillfälle då jag brukar dricka för att glömma verkligeheten. Men, nej, A-rösten vinner inte idag heller.

Vad gör ni andra den här nyktra fredagen?

Kram?

Stumpan

Den här nyktra fredagen har bestått av lite extra god mat och fotbad. Började varva ner redan på jobbet där jag avslutade dagen med lite fika innan jag åkte hemöver. Nu ligger jag i sängen och lyssnar på regnet och bara är?

Hade varit gott med vin ikväll, men nu när jag skulle gå och lägga mig kände jag att det var så jäkla skönt att göra det nykter! Måste lära mig att komma ihåg den känslan och fokusera på den.
Tror inte för ett ögonblick att du är ful och svullen! Fattar att det kan kännas så, men när man är en då fin person som du kan man faktiskt inte vara ful. Plus att du har rört dig massor och låtit bli alkohol på sista tiden! Syns det inte redan kommer det att göra det snart. Kram!

Det blir oftast lättare med tiden med sugtillfällena som tur är. Att dricka alkohol för att belöna sig, för tröst, för att fira, ja till slut vill hjärnan ha mer och oftare..Alla förändringar tar tid..Men har vi bara konsekvenstänkande, motivation och olika strategier för alla tillfällen, så går det riktigt bra..Vi är många som klarat oss länge. .Läs gärna trådar från början, för dom som klarat sig lång tid..Där kan man se hur tankegångarna utvecklas och befrias från den första jobbigare tiden.Vilja och kunskap är viktiga redskap för oss..Kram

Hur är läget?
Hoppas helgen varit bra!?
Själv tog jag ett återfall i fredags som jag berättade om i min tråd....

Men jag har ju hållt i 28 dagar, fler än någonsin så jag är nöjd och nykter.

Kramar
???

Jag mår sååå dåligt idag, precis lika dålgt som efter en sen natt med sprit. Ont i huvudet, ont i magen, mår illa och är allmänt helt utslagen. Min dotter frågade om jag håller på att gå in i väggen när jag inte ens orkade laga mat. Känner mig ledsen också, deppig. Allt det här trots att jag var den enda som inte drack en droppe alkohol på familjesammankomsten igår, somnade dessutom före midnatt. Skippade alltså alla fina viner, men mår ändå pest. Det är väl ändå lite orättvist?. Men ska tillägga att det känns sjukt bra att jag inte är dålig pga sprit, kan liksom be barnen om hjälp utan dåligt samvete. Jag mår ju dåligt som "normala" människor och inte för att jag valt att hälla i mig gift.

FinaLisa, helgen var bra tills idag. Vi firade min mamma med middag och spa, kändes lyxigt.. Jag kände för övrigt på mig att du hade fått ett återfall när du försvann härifrån- är bara så glad att det inte blev långvarigt!!! Välkommen tillbaka och superbra med 28!!

Kramar??

Stackare! Jag hade en liknande känsla igår när jag vaknade - ont som 17 i huvudet och kände mig superbakis.
Det kanske kan kännas lite orättvist, ja. Men tänk om du dessutom hade druckit? Då hade du garanterat mått ännu sämre!
Plus att du säkert hade haft ångest ovanpå. Nä, bra att du inte drack! Hurra för dig! ❤️❤️❤️

Äntligen får jag krypa ner med en värmekudde på min mage som gör så ont. Har väntat tills barnen somnat (de minsta) och kommit hem (det äldsta). Nu får jag äntligen somna ifrån den här dagen som var vit när det gäller A, men svart på så många andra sätt. Godnatt alla fina??

Knaskatten, tack för dina fina kommentarer- det betyder massor!!!??

När vi dricker på ångest och oro och sen blir nyktra, kommer det jobbiga fram. Bra att du orkade kämpa dig igenom din skitdag. Det vänder, det blir bättre, även om skitdagarna dyker upp ibland. Jag brukar tänka som så att, orsaken till att vi druckit finns kvar obearbetad och nu kommer känslorna och ångesten. Jag har börjat springa igen, det hjälper faktiskt, bäst av allt. Yoga funkar inte när ångester rider mig men löpningen ger mig lyckoendorfiner och ångesten släpper. Många som blivit nyktra är löpare...

Önskar dig en fin vecka <3 <3

Är det något speciellt? Fy, låter inte kul alls ju.
Men så himla starkt av dig att klara dig utan vinet även en sån här skitdag! Då klarar du vad som helst, eller hur?

Det kändes bra att få lite medlidande när allt kändes pest. Men idag har det varit en bra dag!! Och den vedervärdiga dagen igår kan kanske förklaras med att jag fick min mens idag. Haha, kanske bara var hormoner som spökade..

Idag gick jag upp kl 5.30, gjorde yoga, drack kaffe, promenerade, gjorde frukost till barn, jobbade i princip utan paus, skjutsade till aktiviteter, lagade middag, handlade, städade och jobbade lite till. En perfekt dag för en prestationsprinsessa..

Kram på er alla??

Jag har också världens PMS och tycker att allt suger typ 1-2 dagar i månaden. Usch. Det hjälper i alla fall att ha lite koll och de dagarna se till att skämma bort sig själv lite extra.
Vilken fantastisk dag! Yoga 5:30 - wow! Kör du någon app?

Du är så duktig på att kommentera, men skriver inget i din tråd. Hur går det? Hur går tankarna? (Hoppas du bara sitter i en avancerad yoga-position och inte har tid att skriva.)

Tack för att du frågar Knaskatten?. Allt är bra här, men känner väl lite som du skrev tidigare, att jag liksom inte har något intressant att skriva. Jag går upp, gör yoga, tränar ibland, ger barnen frukost, åker till jobbet, hämtar barn från aktiviteter, lagar middag, diskar, tvättar, småpratar med barnen, nattar barn, jobbar, sover... och så börjar det om igen...

Men, när det gäller alkoholen så viskar inte A-rösten så ofta längre och jag känner mig lugn inombords. Tacksam för det, tacksam för att jag är nykter. Känner mig mer närvarande med barnen och orkar mer. Igår natt hade jag en så märkligt dröm. Drömde att jag blev bjuden på ett glas vin som jag kände att jag bara måste dricka. Kände den där kampen inombords, kände att jag inte ville förstöra mitt pärlband av nyktra dagar, men rösten som sa att det var oartigt att inte dricka vann och jag tänkte "Äh, ett glas spelar väl ingen roll". Jag drack två små klunkar och fick panik- det var äckligt och jag upplevde ingen som helst njutning, bara ångest. Tog mig snabbt till en toalett och hällde ut resten. Och det är väl ungefär så det känns även i vaket tillstånd, att det skulle kännas obehagligt att dricka. Försöker njuta av den känslan, känslan av att det just nu inte är någon kamp att vara nykter.

Idag åker jag med min dotter till Finnkampen, en resa som i mitt tidigare liv hade inneburit en hel del alkohol, du vet en båt med billig sprit och supportrar som festar. Men, nu blir det en vit resa med bara mamma-dotter mys.

Kram till dig katten och till alla andra??

Ps. Dag 24...

Sååååå skönt att höra, Jasmine! Din ton när du skriver känns mycket mer stabil och mindre sorgsen. Så stark du är! Hoppas att ni får en härlig resa - den nya versionen låter mycket bättre än den gamla. ?