Dag 1

Nu får det verkligen vara nog. Jag VILL och SKA sluta dricka alkohol från och med idag. Stora Boken är beställd och i sann AA-anda ska jag ta en dag i taget och räkna dem noga. Förhoppningsvis vågar jag även börja gå på möten så småningom. Eftersom jag druckit större mängder 4-7 dagar i veckan i några år, till och med igår, så mår jag som jag förtjänar idag. Trötthet, huvudvärk, oro, ångest, svettningar, illamående och yrsel. Det lär kännas fortsatt tungt de närmsta veckorna så det är väl ''bara'' att stålsätta sig för det. Har försökt sluta på egen hand flera gånger förut men aldrig kommit särskilt långt.

Redan ikväll har jag dock ett dilemma: sa tidigare i veckan ja till att ta en öl med två bekanta ikväll. De är trevliga men vi träffas sällan och är inte precis nära vänner så de känner inte till mitt alkoholmissbruk och jag vill helst inte prata om det med dem. Jag vill gärna gå ut och umgås men om vi ses i en bar och de beställer varsin starköl så tvivlar jag på att jag kommer ha mod och styrka att låta bli. Alternativet är att ställa in och sitta hemma för mig själv istället. Då är problemet bara att jag har kvar ca 1/2 låda vin och några starköl som jag köpte hem igår. När abstinensen blir som värst framåt kvällen kommer det vara extremt svårt för mig att inte dricka av det, fastän jag egentligen inte vill dricka längre. Någon som har råd om hur jag ska göra?

Anders 48

Välkommen hit!! Så bra att du har startat en egen tråd. Jättebra början. Är nog bra att få skriva av sig - och läsa inlägg av andra. Kanske få tips o kommentarer av oss andra som också insett att vi inte fungerar ihop med alkohol. Bra gjort av dig.

Förstår att du har det tufft just nu - och att du kämpar med att inte dricka. Abstinensen kan ju vara rätt jävlig. Men det BLIR bättre - om man härdar ut. För egen del så skulle jag nog ha ställt in mötet som du skriver om, just för att slippa dividera med sig själv i början av en nykterhet - om du inte känner dig stark nog att beställa något utan alkohol. Den alkohol jag ev. skulle ha hemma skulle jag försöka vara stark nog att hälla ut helt enkelt. Så tänker jag iaf. Kanske du tänker annorlunda. Hur som helst - jag önskar dig all styrka och uthållighet att stå emot. Det är en bra början. Vad gäller AA så tycker jag att du skall ta modet till dig och gå på ett möte. Jag gjorde det för cirka ett år sedan för första - med svettiga handflator. Blev så väl emottagen och bemött. Med stor respekt. Och alla som är där har ju gemensamt att vi insett att alkoholen har tagit makten i våra liv - på ett eller annat sätt. Hoppas att du tar modet till dig - jag tror inte att du kommer att bli besviken. Styrka till dig//Anders

Oskar S

Har flera gånger hällt ut resterande alkohol vid tidigare försök att sluta. Senast igår morse hällde jag ut en kvarts flaska whisky, men redan på eftermiddagen var jag på bolaget igen. Kom nyss hem från en promenad med hunden och var fruktansvärt nära att ta en öl det första jag gjorde. Ville bara kolla först om någon hade svarat på min tråd. Som tur var hade du gjort det, annars skulle jag nog redan vara inne på andra eller tredje ölen nu. Så stort tack för det, ska avboka träffen och hälla ut alkoholen. Det svåraste för mig är dock inte att sluta dricka. Det svåraste är att inte börja igen. Jag får nog ta en timme i taget snarare än en dag i taget.

Anders 48

Hoppas att du orkar fortsätta avstå!!!! Är nog bra att, som du säger, ta en timme i taget till att börja med. Om du avstår idag så kan du klappa dig själv rejält på axeln. Då kan du ta sikte på ytterligare en nykter dag i morgon. Men det tar du i morgon. Nu en timme i taget.

Kämpa på Långskånken!