Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

... på Finlandsbåten där många gick omkring med lite simmig blick efter gratisöl/vin till buffén samt några drinkar i baren. En ensam gubbe ”strulade omkring på dansgolvet”, citat dotter. Nej, alkoholen gör oss varken vackra eller smarta. Det var skönt att somna nykter igår och det var skönt att dricka vatten och cola idag när alla andra drack öl/vin under samlingen innan Finnkampen. Varför ska alkohol ingå i ”festliga” sociala sammanhang? Varför kombineras alkohol med ett idrottsevenemang? Det är liksom helt självklart. Men andra gifter på t.ex ett rave party är olagliga. Suck. Bara en reflektion som dök upp. Nu sovdags efter en underbart rolig dag med fina dottern.

Godnatt❤️

Vad fint och mysigt det låter, Jasmine ? Ja, vad vore vi utan våra barn ? Jag har tjejer och de är underbara klokskaper som bidrar med salt och socker till alla delar av mitt liv. Unika små typer med aspekter av mig men mest av allt sej själva. Tillräckligt nära i ålder för att vara varandras bästa stöd i livet.

Ha en jättefin helg i vackra H-fors där väl marknaderna nu dignar av färgglatt höstgodis som kantareller och blåbär.

?

Ibland är det lättare att hålla sig nykter när man ser andra som dricker - i alla fall när de är alldeles för berusade. Då vill man inte vara i deras kläder. Skönt att du har haft det bra med dottern! (Och ja, så sjukt att idrott och alkohol paras ihop! Speciellt när det är ungdomar/barn med i bilden.)

Det är så många nya namn här på Forumet vilket är både bra och dåligt (ni fattar vad jag menar)
Jasmine, jag fick leta efter dig och hittade dig på sidan 2..

Hoppas allt är bra med dig och att er Finlands resa blev rolig.

Hos mig är det lugnt, inga alkotankar...
Önskar dig en skön måndag ?

Kramar
???

Dag 28 och jag borde väl må bra efter fyra veckor nykter, men min kropp känns helt fel. Jag är varken mätt eller hungrig, men äter konstant ändå. Vräker i mig godis och sötsaker trots att jag inte egentligen är sugen på det, för att liksom straffa mig själv, mår dåligt efteråt (ikväll åt jag t.ex. massor av godis trots att jag inte alls var sugen). Tränar utan att känna mig lugn, oavsett träningsmängd, kan inte koncentrera mig på yogan och känner mig kosntant rastlös, stressad av jobbet. Suck, inget känns "som det ska". Hjälper inte precis att jag inte ens har någon att ha sex med.

Måste sova nu.. eller försöka i alla fall. Sorry vänner, orkar inte kommentera i trådar idag (men jag har läst), Tack iaf för att ni finns Knaskatten, FinaLisa, Vinäger, Nurture- det betyder massor för mig ?

John-Erik

Fint att du håller ändå. Sockret är ett gissel för många som försöker sluta med A.
Verkar som att man har ett beroende av socker som följer av överkonsumtion av A.
Tycker att du är väldigt duktig vännen. 4 veckor är kanon och nu är det bara att lägga
till dagar som blir till fler veckor. Du kommer att känna dig nöjd med dig själv ju längre
tiden av nykterheten fortskrider. Du är ju mån om dig själv och du har ju fina vinster
rent kroppsmässigt vilket du säkert redan upptäckt under de 4 veckorna.
Kryp inte ur skinnet ditt.. Håll ut ;-)

Pepp i massor och kramar

//John

... för din fina kommentar! Jag tycker bara att det är så obegripligt att kroppen känns SÄMRE efter fyra vita veckor än vad den gjorde innan. Eller så är det jag som har dåligt minne ?. Socker har inte varit ett problem för mig annat än i perioder (som den här) då jag tappar "balansen". Just nu vet jag inte riktigt hur jag ska hitta tillbaka... önskar bara som vanligt att jag fick åka till ett ashram i Indien..

Kram till dig och SÅ glad över att du håller ut den här gången. Heja dig?

Imorgon kommer jag att ha varit nykter i 30 dagar. Som jag skrev nyss mår jag just nu inte så bra, men det hade säkert inte känts bättre i vindimma. Ont i huvudet har jag trots att jag var nykter igår, uppsvälld mage och uppsvälld kring ögonen likaså, trött trots 8 timmars sömn. Men, ingen a-relaterad ångest iaf. Alltid något.

Ha en bra dag alla där ute!??

John-Erik

Jag tror att kroppen återställer sig nu i nykterheten och att det är det du känner som ett obehag.
Ha något nyttigt ex.vis en nyttig smothie till hands och att du är mätt.Hunger är inte bra.
Svullen mage kan vara orsakat av sockret som skapar inflammationer. Försök att undvika socker.
Det finns livsmedelstest att göra via blod. Kanske finns något som du inte tål .
Många terapeuter gör dessa tester. Håll ut Jasmine det blir bättre. Svackor är vanliga
när man förändrar sin livsstil men överkomliga. Håll huvudet kallt bara

Styrkekramar och tack för vänliga ord.!

//John

John-Erik

Mår du bättre nu?
Håll ut. I morgon dag 30.
Toppen om du klarar det trots ont i huvudet m.m. :-)
Peppar lite tebax nu. Du har varit hjälpsam mot mig
vilket jag är väldigt tacksam för :-)

Kram

John

För dina omtänksamma kommentarer. Känns bättre nu efter proteinsmoothie och en promenad i skogen.

Hoppas du har haft en bra dag!

Kram

Vissa dagar är sämre än andra. Men tänk hur hemsk den hade varit om du dessutom hade druckit? Mycket värre!
Tycker att du är SÅ duktig.
Hur lång har din längsta vita period varit förut? Är detta rekordet?
Kram!

... ja livet känns som en kamp ibland... Kämpa för att inte dricka, inte äta för mycket, med träningen, på jobbet, vardagssysslor, trasslig exman, destruktiv relation, städning, tvätt... När ska man bara få vila??

Idag gick jag upp kl 5.30 för en morgonpromenad, hade planerat att springa, styrketräna och göra ett yogapass, men har hittills bara orkat en promenad. Försöker tänka att det ju var duktig att gå en morgonpromenad på en timme i alla fall.... men, känner mig inte alls nöjd med det, som jag så ofta känner mig i olika sammanhang, inte riktigt nöjd. Jag vill prestera mer, vara en mer tålmodig förälder, ha ett bättre boende, vara snyggare... you name it. När jag drack var jag åtminstone nöjd när jag var berusad, men det var ju såklart en falsk nöjdhet som gav dubbel "onöjdhet" dagen efter. Nu skulle jag vilja känna "sann" nöjdhet och harmoni. Jag letar.

Knaskatten, jag har många år tagit en "vit månad", men längre än så ahr jag bara varit nykter när jag varit gravid. Sedan jag började dricka när jag var 18 vill säga, innan dess var jag nykterist. Om jag klarar (inte om, när) 90 dagar blir det ett rekord och det ska vi fira (du har nämligen också 90 dagar då?).

Idag blir det AW, något som alltid varit förknippat med alkohol för mig, men idag blir det inget av med det. Känns skönt att vet att jag inte kommer att vara det minsta frestad trots att det är gratis?.

Kram på er alla fina!?

Känner igen mej så otroligt väl i det där med att hela tiden vilja prestera mer,att vara duktig....Det fixar jag 3-4 månader,sen vill jag bara dricka järnet några dar så att jag inte ska behöva tänka på nånting...

... och inte tänka på konsekvenser... bara slöa och flyta bort i dimman (är det a-rösten som talar nu?). Skriva sms och chattar utan hämningar och inte tänka på att prestera och vara duktig. Suck. Vad gör man istället för att flyta bort i alkoholdimman?

Vill tipsa om en bok som heter Lycka nu! Av Titti Holmer. Lyssna på den på någon app när du går dina morgonpromenader. Försök fokusera på det du gör bra istället för det du skulle vilja ändra. Du rör på dig! Du håller dig nykter! Det är ju värt hur mycket som helst. Att du tar hand om dig ska du vara stolt över. Viktigare med stora saker än med att ha ett bra boende etc etc. Ge dig själv lite kärlek, det är du värd. Kram!

"Forgiveness is to accept the fact that the past can´t change" stod det på min Sober App idag. Ja, det är vad jag vill göra, acceptera att jag måste leva här och nu, inte grubbla över saker i det förflutna. Det går så där. Knaskatten, ditt boktips passar in på lite samma tema, att var lycklig i nuet. Jag ska definitivt läsa eller lyssna (har dock precis sagt upp mitt abonnemang på ljudböcker;)). Tack för att du finns Katten, önskar att du finns här alla 90 dagar?

Och ja, jag är definitivt nykter och det känns bra idag! Nykter AW igår, drack alkoholfritt vin så ingen som ställde några frågor. Mina kollegor dricker inte särsklit mycket (de är så sportiga?) så i jobbsammanhang är det vita livet inga problem.

Kram på er alla som kämpar där ute?