Hej. Jag har kommit till en punkt att vilja vara nykter. Känna mig fräsch och sund. Min sambo är tack och lov nykter sedan åtta månader men jag har druckit i smyg när han legat ute på jobb. Jag vill verkligen inte men det är svårt att välja bort det Jag planerar för att köpa vin varje dag. Växlar mellan systembolag för att inte stämplas för alkoholist!!! Just precis vad jag är!!!! Är det ngn annan som känner igen detta? Hur gör jag? Hur får jag bort demonen på axeln som säger att jag kan dricka? Behöver all hjälp jag kan få. Jag vill vara nykter!!!

Mallan74

Jag börjar i morgon och ska göra allt jag kan för att inte åka förbi något bolag och köpa vin. Vi kör i hop absolut nu jäklar!!! Nu vill jag inte dricka mer!!! Finns inget bra med det längre.

Mod

Bra Mallan74!
Sitter och tänker samma tankar. Bilen kör ju liksom per automatik till bolaget... Så sjukt, jag var så nöjd förra veckan då jag "kom på" ett nytt bolag som jag kunde åka till.

Nu måste vi klara av det här!
Kämpa!

Mallan74

Jag känner mig så nöjd att jag lyckades hålla mig från att köpa alkohol i dag. Dock har jag peppat mig själv hela dagen. Det känns såååå skönt. Men nu ska det gå bara!! Jag vill det så mycket!!!

Mod

Det har gått bra, men mkt tankar på alkohol..
Cyklade i morses, så att det skulle vara mkt svårare att sladda in på bolaget.
Köpte träningskläder i går . Måste göra ngt . Är så rastlös & minns knappt vad man gör med sin tid.

Bra kämpat Mallan!
Kram

Mallan74

Det är sant! Alkohol tar mkt tid och pengar. Många gånger har jag tänkt på att jag inte borde dricka men nu känner jag avsky för att aldrig känna mig fräsch. Jag kollade på en dokumentär på SVT play om alkohol med Theraoux(tror jag det stavas) den blev en ”spark i röven” för mig. Den är tyvärr borttagen nu men man kanske kan se via youtube? Kolla det!!!
Humöret sviktar känner jag men kämpa på. Om du tycker om the så är ”nattro” att rekommendera samt korta promenader det lugnar bra tycker jag. Kämpa på /M

Festen är över nu

Hejsan. Jag känner igen mig i allt som du skriver. Samma sug varje kväll. Samma planering och långa omvägar för att inte gå till samma bolag VARJE dag...Men framför allt-rädslan för att känna alla känslor så starkt utan bedövning.
Jag vill bara berätta att det går att bryta det här. Jag trodde aldrig att det skulle gå. Men det gjorde det! Tappa inte hoppet bara för att du trillar en dag. Ta en dag i taget. En nykter dag är en framgång,om det så bara är en enda på hela månaden. Var snäll mot dig själv, på riktigt.
Ta hand om dig. Det kommer att gå bra det här=). //J